کد خبر 149280
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۴

شک نکنید که به خاطر این اهمال به شهرداری که مسئول اجرایی است تذکر خواهیم داد. حسب الامر دستور مقام معظم رهبری، امسال تولید ملی باید در اولویت باشد.

به گزارش مشرق ،همچنان با گذری سطحی در اتوبان‌هایی مثل شهید مدرس، شهید چمران، شهید همت و شهید آیت الله حکیم می‌توان بیلبوردهایی را که هیچ نشانی از کالای وطنی ندارند، به وفور دید اما این تابلوهای تبلیغاتی تفاوتی عمده‌ای با گذشته کرده‌اند.

بعد از آنکه سال 91 به نام «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نامگذاری شد، راهکارهای بسیاری برای تحقق این شعار از سوی مسئولان و صاحبنظران ارائه شد که یکی از ابتدایی‌ترین این مسائل، اعمال محدودیت برای تبلیغ کالاهای خارجی در سطح شهرها و فضاهای تبلیغ محیطی بود؛ راهکاری که اگرچه ابتدایی‌ترین راه به نظر می‌آمد، اما تصویب و اجرای این مصوبه با گذشت نزدیک به شش ماه از آغاز سال جاری، همچنان در چنگال کاغذبازی‌های اداری و وقت‌کشی‌های قابل تامل(!) دست و پا می‌زند، که موجب جولان خیره کننده تبلیغات کالاهای خارجی در سطح شهرها و مظلوم باقی ماندن تولید داخل شده است.
 
از این دست به آن دست!
 
تبلیغات بی‌شمار کالاهای خارجی در خیابان‌ها و اتوبان‌های کلانشهرها به ویژه تهران در شرایطی در ابتدای سال و سال‌های گذشته به وفور یافت می‌شد که با نامگذاری امسال به سال تولید ملی، شورای شهری‌ها و دیگر مسئولان عزمشان را جزم کردند تا جلوی اینگونه تبلیغات را در سطح کلان بگیرند. با وجود این، بی‌آنکه عزم راسخی برای اجرای این طرح وجود داشته باشد مسئولان هر روز این طرح را از دستی به دست دیگر می‌چرخانند تا در نهایت هم نیمی از سال تولید ملی گذشته و همچنان تنها مصاحبه‌های مسئولان است که در رسانه‌ها جولان می‌دهد و بی‌آنکه از تعداد و حجم تبلیغ کالاهای خارجی کاسته شود، بر تعداد آنها افزوده نیز شده است!


 
پس از 6 ماه باز هم پیش‌بینی؟!
 
با تمام این اوصاف و در شرایطی که تاکنون بارها از ممنوعیت تبلیغ کالای خارجی در سطح شهر بحث و تبادل نظر صورت گرفته است و مسئولان شهرداری، استانداری، شورای شهر، وزارت ارشاد، وزارت صنعت و دیگر ارگان‌های مسئول در این باب اظهار نظرهای متفاوتی را انجام داده‌اند روز گذشته پس از گذشت شش ماه رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر از ارسال ‌طرح حمایت از تبلیغات کالاهای داخلی و محدودیت تبلیغات کالاهای خارجی به هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران خبر داد.
 
مرتضی طلایی با اشاره به طرحی که قرار بود مدت‌ها پیش برای حمایت از تبلیغات کالاهای داخلی و همچنین محدودیت تبلیغات کالاهای خارجی در سطح شهر تصویب و اجرا شود، اظهار داشت:‌ پس از جلسات متعدد طرح اشاره شده با حضور کارشناسان تهیه و تدوین شد.
 
جالب اینجاست که وی «پیش بینی» کرده است طرح حمایت از تبلیغات کالاهای داخلی به زودی در دستور کار شورا قرار بگیرد!
 
دانشجو: به شهرداری تذکر می‌دهیم
 
اما صحبت‌های طلایی در شرایطی است که با نگاهی به اتوبان‌ها و خیابان‌های پایتخت و کلانشهرها می‌توان به حجم انبوه تبلیغات کالای خارجی پی برد (برای نمونه، بزرگراه مدرس و خیابان جمهوری). با این حال اینکه با کدام منطق همچنان این لایحه یا طرح بسیار پر اهمیت برای جوانان، نیروی کار و تولید ملی کشور همچون توپی از این زمین به زمین دیگر انداخته می‌شود و تاکنون هیچ اقدام اساسی برای جلوگیری از این مهم صورت نگرفته است، جای سؤال دارد!
 


در همین ارتباط سخنگوی شورای شهر می‌گوید: قرار بر این بود که سازمان زیباسازی، لایحه حمایت از تبلیغات کالای خارجی را طراحی کند و پس از امضای شهردار به شورا تحویل دهد اما بعد از گذشت چند وقت، مسئولان این سازمان قبل از آنکه طرح توسط شهردار امضا شود، طی مصاحبه‌هایی اعلام کردند که طرح را به شورا داده‌اند!
 
خسرو دانشجو خاطر نشان می‌کند: ما در همان زمان هم پیگیری‌های زیادی را انجام دادیم که این لایحه ارسال شده کجاست؟! بعد از آن متوجه شدیم که این لایحه در بروکراسی‌های اداری شهرداری گیر کرده است. پس از آن با کمک کارشناسان خودمان طرحی را در کمیسیون فرهنگی تنظیم کردیم و به جای شهرداری به شورا ارائه دادیم!
 
دانشجو می‌افزاید: به احتمال بسیار زیاد هم این طرح پس از تعطیلات وضعیتش مشخص شود.
 
اما سخنگوی شورای شهر در پاسخ به این سؤال که چه کسی در شرایط کنونی پاسخگوی این حجم انبوه تبلیغات کالای خارجی در سطح شهرهاست، بیان می‌کند: شک نکنید که به خاطر این اهمال به شهرداری که مسئول اجرایی است تذکر خواهیم داد. حسب الامر دستور مقام معظم رهبری، امسال تولید ملی باید در اولویت باشد.
 
فارسی بخوانید، خارجی بخرید!
 
با وجود این همچنان با گذری سطحی در اتوبان‌هایی مثل شهید مدرس، شهید چمران، شهید همت و شهید آیت الله حکیم می‌توان بیلبوردهایی را که هیچ نشانی از کالای وطنی ندارند، به وفور دید اما این تابلوهای تبلیغاتی تفاوتی عمده‌ای با گذشته کرده‌اند و آن‌هم تغییر زبان و نگارش آنهاست که از زبان خارجی به فارسی تبدیل شده است و از این طریق می‌توان به راحتی با «خطای دید» تبلیغات را داخلی تصور کرد.
 
چه کسی پاسخگوست؟
 
در حالی که تبلیغات گسترده کالاهای خارجی باعث افزایش متقاضیان این کالا‌ها شده و با خرید هر کالای خارجی زمینه نابودی فرصت‌های شغلی ایجاد می‌شود، اما همچنان و در کمال تعجب مسئولان دست روی دست گذاشته‌اند و با توجیه‌های متفاوت از تبلیغ وسیع این اجناس در فضای عمومی شهر‌ها چشم‌پوشی کرده‌اند! روند کند اعمال محدودیت در تبلیغات کالای خارجی، در گذشته انتقاد صریح نمایندگان مجلس نهم را نیز در پی داشته است اما به نظر می‌رسد که در شرایط کنونی نمایندگان هم دیگر از این شرایط دلسرد شده‌اند!منبع:جوان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۶
    0 1
    برو بابا
  • عبدالله ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۶
    0 0
    شما راست مي گوييد!!!! چه دردسري
  • محمدرضا ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۶
    1 0
    باید شهرداری اجبار بشه درضمن چرا هیچ کس تبلیغ کالاهای خارجی رو در صداوسیما نمی بینه که دارن جولان میدن؟؟ اول از همه باید تبلیغ کالای خارجی از شبکه های صداوسیما ممنوع بشه
  • ریزبین ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۶
    0 0
    آقای قالیباف چرا که نکند؟ دریافت هزاران تلویزیون مجانی و نصب تعدادی در هر غرفه بازار روز وروشن بودن آن درهین کار تبلیغاتی برای سامسونگ ومصرف برق که مشتریان بازار روز باید آنرا بپردازند
  • ۰۳:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    0 0
    اولا آقاي دانشجو كه همه ميدون كه چرا اين حرف ها را ميزنه بهتر به دولت بگويد حمايت كجاست از صنايع در ضمن يك كالايي مثل سامسونگ در داخل توليد ميشه اما با نظارت كره و مونتاژ ايران باز ١٠٠٠ نفر خانوار نون دارن ميخورن
  • ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    0 0
    شما هم زياد پيله نكنيد اگر نه دستور بستن سایت مي ايد
  • ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    0 0
    به نظر من بهتر است به جای اینکه این کلام رهبر را مستمسکی برای انحصاری کردن فضا برای تولید کنندگان داخلی قرار دهیم، مشکلات تولید کنندگان را برطرف کنیم تا رمق داشته باشند تولید کنند. به تبلیغات تلویزیونی نگاه کنید. پر است از تبلیغات بانک ها که آنها هم از پول نفت و از جیب مردم خرج می کنند. یعنی برای تولید کننده ایرانی رمقی برای تبلیغ کالا نمانده است.
  • هومن ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    0 0
    اتفاقا به نظرم وقتی اجناس خارجی بیاد داخل اون تولید کننده داخل هم مجبور میشه که کیفیت کارشو ببره بالا برای اینکه بتونه رقابت کنه، وقتی جلوی کالاهای خارجی گرفته بشه تولیدکننده داخلی هم هر جنسیو دلش بخواد با هر کیفیتی میریزه تو بازار
  • سامان ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    0 0
    شما بفرمایید به جای سامسونگ چی بخریم؟ یه کالای ایرای رو نام ببرید. مثلا من میخوام دوربین دیجیتال بخرم
  • وحید ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    0 0
    چه مشکل بزرگی!!!!!!!!!!!!!!! حالا چیکار کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ali ۰۲:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۸
    0 0
    مثل تولید خودروهای با کیفیت ایرانی
  • سام ۰۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۸
    0 0
    محصولات داخلی؟ عزیز دل برادر، شمایی که هر روز دم از تولید و مصرف ملی می زنی. خود همین مسئولینی که دارند حرف می زنند هیچکدوم حاضر نیستند کفشی رو بپوشند که تولید داخله. کت و شلوارشون همینطور. گوشی همراه و ماشینی که سوار می شن همینطور. مصالحی که برای ساخت خونه هاشون استفاده می شه همینطور. آینه و دستشویی و پرده و صابون و شامپو همینطور. آخه چرا اینقدر مردم رو ساده فرض می کنند. اگر واقعا می خوان این شعار تبدیل به شعور بشه و جنبه ی عملی پیدا کنه، اول از همه خود مسئولین شروع کنند. اونوقت می بینند که مردم حرفهای اونها رو باور می کنند. در ضمن یادمون نره که اقتصاد ما وابسته به وارداته. یک کفش، و یا حتی یک عروسک، وقتی از چین وارد کشور می شه (با احتساب هزینه ی حمل و نقل و ...) باز هم ارزونتر از اجناس داخلی در میاد. بنابراین چه انتظاری از مردم می ره که بسوی جنس داخلی با هزینه ی بالاتر و کیفیت پایینتر برند!؟؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس