این روزها تبلیغات محصولات کره ای همه سطح شهر، مطبوعات، صدا و سیما و سایت های خبری را پر کرده است. محصولاتی که توانسته اند با استفاده از کم کاری مسوولان ایرانی، بازار کشور را طوری قبضه کنند که نه تنها نمونه های مشابه تولید داخل را از رده خارج کرده اند، بلکه هزاران کارگر فعال در این بخش را نیز از کار بیکار کرده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، پس از این که چند کارخانه ورشکسته کره ای در حوزه تولید لوازم خانگی و کامپیوتر با هم ادغام شدند، توانستند با همکاری هم محصولات جدیدی تولید کنند. این محصولات البته در دنیا بازار مناسبی ندارند، اما در آسیا و به خصوص ایران با تبلیغات فراوان، چنان بازاری پیدا کرده اند که به نوعی تهدید علیه تولید ملی تبدیل شده اند.

آمارها نشان می دهد هم کانون حدود 80 درصد بازار لوازم خانگی کشور در اختیار برندهای کره ای یعنی قرار دارد و  همچنین بالای 50 درصد بازار خودروهای وارداتی به تولیدات کشور کره اختصاص یافته است.

شهاب، ایران پویا، بلر، آریا، اطلس، صنام، آوا، پارس، پیام، ستاره طلایی و صا ایران، برندهای لوازم صوتی و تصویری در ایران بودند که برخی تولیدات آنها سالها پیش حتی به کشورهای دیگر صادر می شد. حتی برندی مانند صا ایران به عرصه تولید گوشی تلفن همراه نیز وارد شد و در روزهایی که هنوز کشور از برندهای خارجی گوشی پر نشده بود، بازار مناسبی نیز پیدا کرده بود.

با این وجود امروز از این برندهای ایرانی خبری نیست و کارخانه های آنها یکی پس از دیگری تعطیل شده اند. جاده مخصوص کرج که روزی مرکز تولید همین برندهای ایرانی بود، امروز با تابلوهای خاک گرفته ای از آنها روبروست. حتی کارخانه بزرگی مانند پارس الکتریک که سالها محصولات تصویری تولید می کرد، امروز به یک زمین فوتبال بزرگ تبدیل شده است.

از سوی دیگر هجوم مردم برای خرید محصولات متنوع وارداتی شرکت های کره ای آن قدر زیاد شده که گاه می توان در یک خانه چندین محصول از یک کارخانه را پیدا کرد.

گوشی موبایل، تلویزیون، یخچال و فریزز، مانیتور، ماشین لباسشویی و مایکروفر، تنها بخشی از محصولات کره ای در خانه های ایرانی است.

تبلیغات سرسام آور این محصولات نیز به حدی است که هر مخاطبی را به خرید آنها تحریک می کند. سود سرشار حاصل از فروش محصولات کره ای در ایران چنان زیاد است که پای این تبلیغات به کوچکترین رسانه های ایران نیز باز شده و هزینه های سنگین این تبلیغات، کوچکترین خمی به ابروی کره ای ها نمی آورد و به گفته یکی از مدیران بازاریابی محصولات کشور جنوبی در ایران ،مسئولان این کشور آنقدر پول تبلیغات در اختیار ما قرار می دهند که در بسیاری اوقات در این سالیان اخیر نتوانسته ایم همه این دلار ها را هزینه کنیم.

کمتر از یک ماه پیش که کره، نفت کش های ایرانی را به تحریم تهدید کرد و این اقدام با واکنش مقامات ایرانی مواجه شد، چنان لرزه ای به اندام کره ای ها افتاد که بلافاصله مسوولان تولید کننده این محصولات را به ایران کشاند تا با مذاکره، موضوع را حل کنند.

گرچه مشخص نیست در این مذاکرات چه مباحثی رد و بدل شد، اما واقعیت این است که ورود بدون ضابطه و بدون دغدغه محصولات کره ای به ایران، تهدیدی جدی برای تولید نمونه های مشابه داخلی است.

شاید بهتر بود مسوولان کشور به جای بازگذاشتن درهای گمرک کشور به روی این محصولات، کمی هم به فکر تولید داخل بودند و از کارخانه های ایرانی حمایت می کردند تا امروز کار به آنجا نرسد که حتی پای سریال های کره ای هم به تلویزیون باز شود و از قهرمانان آنها، سمبل رشادت ساخته شود!

گروه اقتصادی مشرق در آینده ای نزدیک در رابطه با نقش جاذبه های جنسی در تبلیغات برند های کره ای و برخی اقدامات غیر اخلاقی کارکنان و نماینده های آنان در ایران بیشتر خواهد نوشت .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • سلام ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    بهترین وسیله جاسوسی از ما ایرانی ها همین محصولات سامسونگ هستند
  • مانی ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    یکی از بهترین کارهای سایت های خبری تحلیل همین واقع در داخل کشور می باشد که سایت مشرق در این زمینه قدم خوبی برداشته ولی امیداوریم وارد پروسه محافظه کاری و از این بازی ها نشود....
  • 00000 ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    واقعا هم همینطور هست یکدستی وسایل ارتباطی و کنترل ورود برندها و مدل ها می تواند یک نقطه ی قوت امنیتی به نفع کشورهای خارجی و نقطه ی ضعف برای کشور ما باشد. هر چند پیچیدگی های خاص خود را دارند ولی برای کسی که میخواهد نفوذ و سوءاستفاده کند قطعا ساده و پیچیدگی کمتری داشته و دارد. امیدواریم به این مهم نیز در داخل کشور توجه شود.
  • ایرانی ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    مردان بزرگ و دلسوزی که سرمایه های خود را فقط در ایران سرمایه گذاری کرده اند حمایت نشده و برندها نابود شده اند
  • طاهر ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    با سلام جالبه که کره جنوبی نفت ایرانی خریداری نمی کنه ولی ما جون می دیم واسه کالاهای و فیلمهای کره ای. آمریکا نفت ما رو نمی خره و اجازه خرید را از کشور های دیگر هم می گیرد ولی ما نمی توانیم پیتزایمان را بدون کوکا کولا بخوریم. فقط الکی داد می زنیم مرگ بر آمریکا.
  • ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    خیلی مطلب خوبی بود بابا یکی باید این حرفا رو بزنه افرین به مشرق
  • ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    کره ای ها یکی از بی فرهنگ ترین ملت ها هستند ، اگر مدت کوتاهی با انها برخورد داشته باشید حتما متوجه این موضوع می شوید ، ولی صدا و سیمای ایران بدون توجه هر فیلم و سریالی را دوبله کرده و نمایش می دهد از جمله سریالهای کره ای که در سالهای اخیر باب شده بود و وا قعا جای تاسف داشت که قهرمانان ساختگی و افسانه ای این ملت تبدیل به قهرمانان مورد توجه مردم ایران با این فرهنگ و تمدن کهن و تاریخ دیرینه که هزاران قهرمان واقعی در تاریخ خود دارد تبدیل شده اند از ان طرف معلوم نیست این کشور کره در روابط فیما بین یا در عرصه بین المللی چه امتیازی به دولت ایران داده که توانسته این چنین بازار لوازم خانگی کشور ما را تصاحب کند در حالیکه در اولین فرصت با بی شرمی و گستاخی فورا با غربی ها در تحریم علیه کشور ما اعلام همراهی می کند ، واقعا هم جای تاسف دارد و هم جای سوال که چرا ما چنین امتیاز بزرگی به این کشور بدهیم و به این صورت گسترده بازار خود را در اختیار انها قرار دهیم مگر انها چه امتیازی به ما داده اند
  • ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    بیشترین محصولات سامسونگ و ال جی مشابه داخلی هم دارد. حذف 90 درصد محصولات کره ای هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. که هیچ تولید داخلی را هم تقویت میکند البته اگر تولید کننده های داخلی تنبلی نکنند و انتظار درامد بی زحمت نداشته باشند
  • ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    موافقم . اخیرا در باره یکی از تلویزیون های هوشمند که دارای دوربین هست و امکان حاسوسی از محیط خونه رو داره هشدارهای زیادی داده شده اما سامسونگ هنوز دلیل اطمینان بخشی ارائه نداده است
  • ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    مثلا تلویزیون تولید کنیم ؟ بگذریم که همه قطعات باید وارد بشه. خود صفحه نمایشگر هم باید امثال Samsung یا Sharp یا LG بخریم ، برید لیست تولید کنندگان خود LCD ببینید.
  • مهدی ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    ما ایرانی ها فکر می کنم با اختراع مجدد چرخ به خودکفایی می رسیم... عزیز جان این برند هایی که توی ایران وجود داره فقط مختص به خاورمیانه و ایران نیست که ، این ها برند های جهانی هستند و بسیار هم موفق بودند... یکی از همین شرکت هایی که شما ناراحت ورود کالاهاش به ایران هستید بزرگترین تولیدکننده کشتی و موتور کشتی در جهانه.... ما اگر دلمون به حال صنعت و اشتغال می سوزه لازم نیست که حتماً کپی کاری کنیم می تونیم با استفاده از فکر دانشمندان و جوانان همین کشور به صنایع بسیار مهم تر دست پیدا کنیم تا نیازی به اتلاف سرمایه در این بخش های مد نظر شما نباشیم...
  • اسماعیل ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    این برنهایی که نام بردید کدامشان ایرانی هستند؟ بلر ایرانی است؟ اگر صرف وجود کارخانه نشانه ایرانی بودنه که برندهای کره ای هم چندین کارخانه در ایران دارن. کدام یک از شما محصولات کره ای در منزلتان نیست؟ سودی که با کشتیرانی، گمرک، اداره مالیات، شرکتهای تبلیغاتی، شهرداری... از طرف همین شرکتهایی که شما آنها را اجنبی میخوانید میرسد را چرا حساب نمیکنید؟
  • میثاق ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    پس میگی بریم لابد پارس و آزمایش بخریم؟
  • ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۴
    0 0
    سال تولید ملی وحمایت از سرمایه ایرانی ...........................................مبارک
  • ۰۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
    0 0
    این قدر همه چیزو گردن مسئولین نندازید. محصول ایرانی یا نیمه ایرانی تو بازار هست محصول کره ای هم هست، برید ببینید نویسنده ی این مطلب برای خونه ی خودش کدومو خریده!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس