به گزارش مشرق، خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ» در گزارشی تحلیلی به اهداف سفر «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا به عربستان سعودی پرداخته و نوشت که واشنگتن به دنبال حل گام به گام «شکاف عمیق» ایجادشده در روابط بین دو کشور است.
پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» به نقل از بلومبرگ نوشت: سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به عربستان سعودی در این هفته، آخرین نشانه و تلاش برای بهبود روابط پس از اختلافات سال گذشته بر سر تولید نفت است؛ موضوعات دیگری همچون همکاریهای جاری بین واشنگتن و ریاض در سودان، پرونده اوکراین و پیشرفتهای علمی در حوزه فضا در این گفت وگوها بررسی خواهند شد.
خبرگزاری آمریکایی در ادامه گزارشش مدعی شد: دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، تمایل خود را برای بهبود روابط با ریاض، که زمانی یکی از نزدیکترین متحدان واشنگتن در خاورمیانه بود، ابراز کرده است.
بلومبرگ در این باره نوشت: این یک تغییر آشکار در روندی است که ما آن را «لفاظیهای نفرتآمیز» میخوانیم و در اکتبر ۲۰۲۲ تشدید شد؛ زمانی که سازمان اوپک پلاس به رهبری عربستان سعودی و روسیه تصمیم به کاهش تولید نفت گرفت. این سیاست، منجر به افزایش قیمت نفت یک ماه قبل از انتخابات میاندورهای در ایالات متحده شد و طی آن، تورم به موضوع اصلی تحلیلها و گزارشات در غرب بدل شد.
بر اساس گزارش این خبرگزاری آمریکایی، در زمانی که عربستان سعودی قصد دارد عرضه نفت خود را کاهش دهد، به نظر میرسد که دو کشور در جهت غلبه بر اختلافاتی هستند که بین آنها تشدید شده است.
بلومبرگ در بخش دیگری از گزارشش نوشت: نشانهها حاکی از آن است که اکنون قراردادهای دفاعی و هوانوردی اصلی، نگرانی ایالات متحده در مورد حرکت چین به سمت نفوذ در خاورمیانه و همچنین تلاش کاخسفید برای دستیابی به «عادی سازی روابط بین عربستان و اسرائیل»، اهمیت و فوریت بیشتری برای طرف آمریکایی، نسبت به ادامه تنشها پیدا کرده است.
این خبرگزاری آمریکایی در ادامه به تحلیل «باب مک نالی» رئیس گروه انرژی «راپیدان» و یکی از مقامات سابق کاخ سفید، در این باره اشاره کرد و نوشت: او معتقد نیست که دولت بایدن بخواهد به جنگ لفظی که اکتبر گذشته رخ داده، بازگردد؛ علاوه بر این، تیم بایدن تلاش خواهد کرد تا اهمیت تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید خود را کماهمیت جلوه دهد.
بلومبرگ ضمن این ادعا که نشانههایی برای غلبه بر تنشها و آب شدن یخها بین عربستان سعودی و ایالات متحده وجود دارد، مینویسد: همکاریها بین ریاض و واشنگتن برای متقاعد کردن طرفهای درگیر در سودان به آتش بس، استقبال «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی از «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین، در اجلاس اخیر کشورهای عربی به میزبانی جده و همکاری دو طرف در حوزه هواوفضا از نشانههای غلیه بر تنشهاست.
این خبرگزاری آمریکایی در بخش پایانی نوشت: به گفته «کارن یانگ»، محقق ارشد مرکز سیاست جهانی انرژی در دانشگاه کلمبیا، نگرانیهای ایالات متحده در مورد مشارکت چین در برنامه هستهای عربستان سعودی، مربوط به چشمانداز اقتصادی ۲۰۳۰، میتواند واشنگتن را به سمت سازش با ریاض سوق دهد.
براساس گزارش رسانههای جهان، بلینکن، وزیر خارجه آمریکا ضمن لغو سفرش به سرزمینهای اشغالی، سهشنبه (ششم ژوئن) عازم عربستان سعودی خواهد شد. خبرگزاری فرانسه در این باره گزارش داد که وزیر امور خارجه آمریکا در حالی اواسط هفته جاری به عربستان سعودی میرود که روابط واشنگتن با آن در حال حاضر در مرحله حساسی قرار دارد.
پایگاه خبری «العین» بعد از افشای سفر بلینکن گزارشی به اهداف او از این عزیمت نوشت: انتظار میرود که این سفر موفقیتآمیز نباشد؛ همانگونه که سفر «جو بایدن» به اهدافش نرسید. تحلیلگران معتقدند که هدف بلینکن از این سفر بازگرداندن نفوذ ریاض به نفع خود در مواردی همچون قیمت نفت، مقابله با نفوذ چین و روسیه و افزایش امیدها برای عادی سازی نهایی ریاض و تلآویو است.