دردسرهای نسخه الکترونیک برای مردم/ پشت پرده توافق پزشک و داروخانه

بیمه ها مدعی هستند که قریب به ۹۹ درصد پزشکان در حال حاضر مشغول نسخه نویسی الکترونیکی هستند، اما آنچه در مطب ها می بینیم؛ خلاف این ادعا است.

به گزارش مشرق، نسخه نویسی الکترونیکی، یکی از راهبردهای اساسی وزارت بهداشت برای ورود به عرصه پزشکی نوین و ارائه خدمات بهتر به مردم است. در حالی که با اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در کشور؛ مشکلات آن هم، یکی پس از دیگری نمایان شد و همچنان نیز ادامه دارد.

شاید مهم‌ترین چالش نسخه نویسی الکترونیکی، اتلاف وقت پزشک، بیمار و داروخانه باشد. زیرا، در همان روزهای نخست که اجرای این طرح تازه کلید خورده بود، همگان از طولانی شدن پروسه نسخه نویسی و نسخه پیچی در مطب و داروخانه گلایه مند بودند.

محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، ۱۹ فروردین ۱۴۰۲، در آئین رونمایی از سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک و نظام ارجاع، مدعی شده بود که اکنون می‌توان ادعا کرد نسخی که ما برای آن وجه پرداخت می‌کنیم به عنوان الزام قانونی به جز یک یا دو درصد در سایر موارد در بخش سرپایی به شکل الکترونیک پرداخت می‌شود. البته این به معنای آن نیست که همه پزشکان نسخه الکترونیک می‌نویسند اما درصد بسیار بالایی از پرداخت‌های ما به شکل الکترونیک است.

وی ادامه داد: رونمایی از سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک و نظام ارجاع سبب می‌شود طرح دارویاری، صندوق بیماری‌های صعب‌العلاج و سایر طرح‌ها را به خوبی دنبال کنیم. تک تک موارد مورد نیاز در سامانه لحاظ شده است تا سرانجام HIS های بیمارستانی هم به آن اضافه شود و پرونده الکترونیک محقق شود.

حالا و پس از گذشت ۲ ماه از آن رونمایی، همچنان شاهد سرگردانی مردم و بیماران در مطب پزشکانی هستیم که زیربار نسخه الکترونیک نمی‌روند.

ناگفته نماند که مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، در نشست خبری که ۳۱ اردیبهشت داشت، به این واقعیت اذعان کرد که نسخه نویسی الکترونیکی در تهران، به خوبی پیش نمی‌رود و هنوز خیلی از مطب‌ها مشغول تجویز نسخه کاغذی هستند.

در عین حال، قانون تکلیف کرده که تمدید و اخذ پروانه طبابت منوط به اجرای نسخه الکترونیک است. اما، سازمان نظام پزشکی اصرار دارد که نسخه نویسی الکترونیکی با چالش‌هایی مواجه است که باعث شده همکاران نسخه نویس، همچنان از نسخه کاغذی استفاده کنند.

در همین حال، تجویز نسخه کاغذی اجحاف در حق بیماران است و باعث می‌شود هزینه‌های بیمار افزایش یابد.

گزارش‌های میدانی، تماس‌های مردمی و گلایه‌های بیماران در برخی مطب‌ها؛ حکایت از این واقعیت دارد که برخی پزشکان همچنان نسخه کاغذی برای بیمار می‌نویسند و بیمار هم بدون هیچ اعتراضی، می‌پذیرد و راهی داروخانه می‌شود. در داروخانه هم، متصدی عنوان می‌کند که داروها در سیستم ثبت نشده و آزاد محاسبه می‌شود. اینجا هم بیمار کوتاه می‌آید و می‌پذیرد دارو را به قیمت آزاد تهیه کند. چون حوصله ندارد برای چند صد تومان ناقابل، دوباره به مطب باز گردد.

این در حالی است که شائبه‌هایی پیرامون نسخه کاغذی و تجویز دارو وجود دارد و گفته می‌شود برخی مطب‌ها عامدانه از نسخه کاغذی استفاده می‌کنند.

اگر بخواهیم نگاهی سطحی به چند ده هزار مطب در نقاط مختلف استان تهران داشته باشیم، متوجه حجم زیادی از نقل و انتقال پول از طریق نسخه‌های کاغذی می‌شویم. متأسفانه، سیستم نظارتی در وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی هم به گونه‌ای نیست که بتواند با این قبیل تخلفات هر چند جزئی، برخورد کند. در نهایت، این بیمار است که باید از حقوق خود بگذرد و به این قبیل تخلفات در حوزه سلامت، تن بدهد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • Ti IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    1 3
    به ما چه ،، ما سر پیازی هستیم ته پیاز هستیم ، حالا چیکار کنیم ؟
  • IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    3 1
    ویلاهای میلیون دلاری کانادا مال 2 گروهه: 1_ کارخانه داران و تجار ایرانی 2_پزشکان و دندانپزشکان ایرانی
  • IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    3 0
    وقتی اینترنت مناسب فراهم نبود چرا وارد این طرح شدند؟؟چرا اجبار کروند میگذاشتند لا اقل۲ الی ۳ سال پزشکان آزادانه یکیاز دو روش را عمل کنند اگر فوایدی میدیدند جذب روش بهتر می شدند
  • IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    1 0
    بهانه ای شده برای بیمه های تکمیلی که هزینه رو پرداخت نکنند،بنده در تبریز ویزیت شدم و هرچه اصرار کردم کهپزشک گواهی کاغذی بدهد قبول نکرد و فقط کد رهگیری داشتم که بیمه تکمیلی هم هرینه روپرداخت نکرد،بیمه سلامت هم شکایت کردم و نتیجه ای نداد،چوبش رو مردم میخورند و منفعتش رو بیمه ها
  • مهدی IR ۱۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    0 0
    نسخه الکترونیک هیچ نفعی برا پزشک و بیمار نداره فقط بیمه ها سود میکنن البته مشکل اساسی اینه که اصلا بیمه ها پرداختی برا پزشکان ندارند و تا ۸ ماه فاصله پرداختی بیمه ها برا پزشکان هست واینکه اگه دارو ازاد تهیه شه فکر میکنین به نفع کیه فقط و فقط بیمه ها
  • فرهود IR ۱۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    1 0
    دقیقا همین مشکل رو من با ازمایشگاه داشتم و مجبور شدم قیمت ازاد حساب کنم بعید میدونم پزشکی هم که رفتم زیر بار نسخه الکترونیک میرفت
  • IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    1 0
    پزشک یک قلم دارو را در نسخه الکترونیک می نویسد جهت فراهن شدن امکان دریافت حق ویزیت از بیمه و بقیه داروها را روی کاغذ تحویل مریض می دهد و مریض هم باید دارو را آزاد از دارو خانه بگیرد این هم برای بیمه خوب است چون پول داروی بیمار را نمی دهد هم برای داروخانه چون پول نقد می گیرد. و در گیر بیمه نمی شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس