به گزارش مشرق، به نقل از جورزالیم پست، ساکنان محلی گزارش دادند که انفجاری بزرگ پنجشنبه شب شهر هرتزلیا در مرکز فلسطین اشغالی را لرزاند. گفته شده همزمان با این انفجار دود شدید و بوی گوگرد در اطراف محل حادثه دیده و حس شده است.
به گفته سازمان آتش نشانی و خدمات اضطراری، همچنین حفرهای عمیق به قطر حدود هفت متر در محل انفجار تشکیل شده است و شکل گیری این حفره به دلیل انفجار حاکی از بزرگی انفجار صورت گرفته است.
واحدهای پلیس رژیم صهیونیستی در حال بررسی منطقه برای کسب اطلاعات بیشتر هستند. ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که فعالیت نظامی در محل حادثه به عنوان دلیل این انفجار منتفی است.
سازمان خدمات اضطراری از اهالی مناطق مجاور محل حادثه و انفجار درخواست کرده است که به دلیل نگرانی از انتشار گازهای مضر در اثر انفجار پنجرهها را ببندند و داخل ساختمان بمانند تا وضعیت حالت عادی پیدا کند.
یکی از ساکنان هرتزلیا گفت: «صدای انفجار به قدری شدید بود که به نظر میرسید پایان جهان فرا رسیده و آخرالزمان است. ما از دور آتش و شعلههای آتش را دیدیم. انفجارها بسیار قوی بود، تمام خانهها میلرزیدند و شیشه خانهها تقریباً ترک خورد و یا فروریختند.»
هنوز دلیل انفجار برای منابع صهیونیستی مشخص نیست و معلوم نیست که چرا این انفجار تا به این حد شدت داشته که باعث لرزش مناطق اطراف شده است.
طی ماههای اخیر اتفاقات و حوادث ناگهانی با منشأ نامعلوم در مناطق اشغالی فلسطین بیشتر شده است.
یک هفته پیش نیز، رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که یک بمب در محله «پردس شنیر» در لود منفجر شده است. در آن زمان گفته شد که این حادثه تلفات جانی نداشته و پلیس در حال بررسی ابعاد این حادثه انفجاری است. هنوز جزئیات زیادی از آن حادثه اعلام نشده است، اما تائید وقوع انفجار در مناطق اشغالی فلسطین حکایت از دامنه دار شدن ناامنیها در رژیم صهیونیستی است.
رژیم صهیونیستی طی چند ماه گذشته حوادث مرگباری را تجربه کرده است. همچنین رسانههای عبری پیشتر اذعان کرده بودند که در روزهای اخیر به دلیل برهم خوردن شرایط امنیتی و تشدید تنشها، ۹۰ درصد از گردشگران (داخلی و خارجی) سفر به مناطق شمالی در اراضی اشغالی را لغو کردهاند.
بنابراین گزارش، این رخداد موجب لغو بسیاری از سفرها و خالی شدن هتلها در شمال اراضی اشغالی شده و ضربه سنگینی را به اقتصادی رژیم صهیونیستی وارد کرده است.
پیش از این، «نفتالی بنت»، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در واکنش به موج ناآرامیهای اخیر، در نطقی اذعان کرده بود که از سال ۱۹۷۳ تا اکنون این رژیم در خطرناکترین وضعیت امنیتی خود به سر میبرد. به اذعان چهرههای ارشد صهیونیستی این حجم از ناآرامی و شکاف در ساختار سیاسی، نظامی و در میان شهرکنشینان سرزمینهای اشغالی از آغاز جنگ اکتبر ۱۹۷۳ بیسابقه است.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی در هفت دهه گذشته با چالشهای مختلفی مواجه بوده است. مهاجرت معکوس، تبعیض طبقاتی، قدرت محور مقاومت، معمای امنیت و … تنها چند نمونه از این بحرانها بوده است، اما این روزها ناامنی و بی ثباتی داخلی به شدت بر ساکنان مناطق اشغالی فشار وارد میکند. در این ارتباط گفته شده است که فساد مقامات در کنار تشدید ناامنی و تبعیض طبقاتی باعث شده است که روز به روز به شمار معترضان در خیابانهای تل آویو و دیگر مناطق سرزمینهای اشغالی افزوده شود.