سرویس جهان مشرق - با انتشار خبر تصمیم نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سفر به چین، رسانه ها و کارشناسان صهیونیستی به این موضوع واکنش نشان دادند. وب سایت صهیونیستی اسرائیل تایمز در این رابطه نوشت:
«منابع دیپلماتیک اسرائیل اعلام کرده اند که این سفر، که هنوز تاریخی برای آن تعیین نشده بود، با هدف نشان دادن این موضوع به واشنگتن که نتانیاهو گزینه های دیپلماتیک دیگری نیز دارد، انجام می شود. نتانیاهو به دنبال دعوت به کاخ سفید بوده است اما به دلیل اختلاف نظرها میان واشنگتن و اسرائیل بر سر اصلاحات قضایی دولت نتانیاهو، سیاستهای آن در کرانه باختری و توافق هستهای موقت بالقوه بین ایران و ایالات متحده، جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، نتانیاهو را از خود دور نگه داشته است.»
اسرائیل تایمز به اظهارات آموس یادلین اشاره می کند:
«آموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، که گمان میرود با بخشهایی از تشکیلات دفاعی آمریکا ارتباط داشته باشد، گفت: به نظر میرسد که هدف از این اقدام نتانیاهو، تقلید از عربستان سعودی در مسئله میانجیگری چین میان ایران و عربستان سعودی برای رسیدن به توافق است، توافقی که به عنوان یک سیگنال از سوی ریاض تلقی می شود، مبنی بر اینکه با دور شدن آمریکا از خاورمیانه، عربستان گزینه های دیپلماتیک دیگری نیز دارد.»
«یادلین در یک سری توئیت نوشت: "این اقدامی است که به منافع اسرائیل لطمه می زند و منافع آنها را جلو نمی برد. اگر یکی از اطرافیان نخستوزیر فکر میکند که هوشمندانه است مانند بن سلمان رفتار کند و به چین سفر کند تا بایدن را آزار دهد و به او نشان دهد که اسرائیل گزینه استراتژیک دیگری دارد، مرتکب اشتباه بزرگی شده و اهمیت رقابت بین ابرقدرت های ژئوپلیتیک قرن بیست و یکم را درک نمی کند".»
«یادلین اشاره کرد که برخلاف اسرائیل، عربستان سعودی سالانه میلیاردها کمک نظامی آمریکا دریافت نمی کند. به وتوی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل وابسته نیست. متکی به تضمین های مالی ایالات متحده نیست. و پیشرفته ترین سیستم های تسلیحاتی آمریکایی را ندارد. وی با اشاره به توافق صلح پنهانی بین اسرائیل و عربستان گفت: «اسرائیل برای پیشبرد اهداف استراتژیک خود به دولت بایدن نیاز دارد: جلوگیری از ایران از [به دست آوردن] سلاح هستهای و افزودن عربستان سعودی به دایره عادی سازی.»
«این ژنرال بازنشسته تاکید کرد که چین مرتباً در سازمان ملل علیه اسرائیل رای می دهد، از حامیان دیرینه فلسطینی ها است و با ایران "ائتلاف راهبردی" دارد. وی همچنین گفت که چین نمی تواند از نظر "همکاری های امنیتی، استراتژیک و عملیاتی" با آمریکا برابری کند و در عین حال بر تعهدات قبلی رژیم صهیونیستی مبنی بر عدم فروش تسلیحات پیشرفته به چین به دلیل نگرانی از احتمال افتادن فناوری آمریکایی به دست چین، تاکید کرد.»
«یادلین، که همچنین رئیس سابق موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل در دانشگاه تل آویو بود، افزود: این سیگنال اسرائیل بلوفی است که انتظار نمی رود موقعیت اسرائیل را در برابر واشنگتن بهبود بخشد. نتانیاهو برای بازگرداندن روابط با ایالات متحده به مسیر اصلی، کارت های بسیار قوی تری دارد.»
این وب سایت صهیونیستی در ادامه به اظهارات دیگر منتقدان به این تصمیم نتانیاهو می پردازد:
«رام بن باراک، نماینده حزب یش عاتید اسرائیل گفت که این سفر یک "اشتباه استراتژیک درجه یک" است. بن باراک، نفر شماره 2 سابق سازمان اطلاعاتی موساد در توییتر نوشت: «برای ما، انجام این کار، به خصوص در این مقطع، منفعتی ندارد. آمریکا متحدی است که ما نه تنها منافع، بلکه ارزش های مشترکی نیز با او داریم.»
«دنی دانون، یکی از سرسختترین منتقدان نتانیاهو در حزب لیکود و سفیر سابق اسرائیل در سازمان ملل گفت که به نتانیاهو توصیه میکند که دیدار با رئیس جمهور چین را متوقف کند.»
«علاوه بر این، مقامات اسرائیلی که نامشان فاش نشده است، در اظهاراتی به رادیو ارتش اسرائیل، سفر نتانیاهو را مورد حمله و آن را "ریسک خطرناک" و رفتار نخست وزیر را "دیوانگی" خواندند. یکی از آنها گفت: "اسرائیل ممکن است در جنگ سرد بین چین و آمریکا تبدیل به یک گروگان شود".»
این وب سایت به این مسئله اشاره می کند که چنین اقدامی ممکن است نتیجه عکس بدهد و رابطه رژیم صهیونیستی با جمهوری خواهان را خراب کند:
«برنامه ریزی برای این سفر در حالی انجام شد که روابط بین اسرائیل و آمریکا در دولت فعلی نتانیاهو آسیب دیده است و دولت بایدن به طور فزاینده ای در انتقاد از سیاست های اسرائیل صریح صحبت می کند. در حالی که این دیدار با هدف سیگنال به بایدن انجام می شود، می تواند نتانیاهو را با جمهوری خواهانی که موضع جنگ طلبانه تری در قبال چین اتخاذ کرده اند، در تضاد قرار دهد.»