به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه العربی الجدید درباره این ارزیابی محافل صهیونیستی مینویسد: کسانی در اسرائیل هستند که باور دارند علت دعوت نکردن از نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو برای سفر به واشنگتن -که معمولا بعد از هر انتخابات و تشکیل دولت جدید در اسرائیل صورت میگیرد- این است که دولت آمریکا قصد دارد به تفاهمهایی با ایران درخصوص برنامه اتمی این کشور دست یابد؛ تا به این ترتیب از احتمال بهرهبرداری نتانیاهو از این سفر برای تحریک کنگره و افکار عمومی در آمریکا علیه دولت مانند زمان امضای توافق هستهای در سال ۲۰۱۵ اجتناب کند. اسرائیل با این تفاهمها مخالف است.
ارزیابی رایج در میان اسرائیلیها این است که بازگشتی به مرحله گذشته وجود دارد؛ یعنی مرحله امضای توافق هستهای اصلی که حتی اگر کوتاه بود با خروج واشنگتن از توافق در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، آمریکا به پایان رسید و باعث شکلگیری زمان حاضر متفاوتی میشود که به آینده بدتریاشاره میکند.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، در ادامه تحلیل العربی الجدید آمده است: انتظار برای بدترینها مبتنی بر چندین علت است و برجستهترین آنها این است که استراتژی اتخاذ شده از سوی اسرائیل برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران به ویژه در دوره نخستوزیری نتانیاهو از سال ۲۰۰۹ به بعد بر شکلدهی به یک فضای بینالمللی تاییدکننده این رویکرد و مشخصا در آمریکا و اروپا اتکا داشت؛ اما اکنون با گامهای دولت جدید آمریکا و تازهترین تصمیمهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخصوص ایران و پیشرفت این کشور در برنامه اتمیاش اسرائیل نمیتواند بر طرف دیگری غیر از خود اتکا کند و دیگر پیش رویش تنها رفتن به سمت گزینه تکیه بر خویشتن قرار دارد.
پیشبینی وقوع اتفاق بدتر همچنین به واقعیت دیگری مرتبط است که آن را میتوان از میان سخنان مسئولان بلند پایه سابق اسرائیل دریافت. از جمله این افراد سرتیپ اورن سیتر است که چندی پیش ماموریت ریاست یگان راهبردی در ستاد کل ارتش اسرائیل را به پایان رساند. او چند روز پیش در مصاحبه مطبوعاتی تاکید کرد اسرائیل طرحهایی نظامی برای حمله به ایران دارد؛ اما بدون در نظر گرفتن جایگاه آمریکا اجرایی کردن آنها دشوار است.
سرلشکر بازنشسته آموس گیلعاد، رئیسسابق اداره امنیتی – سیاسی وزارت دفاع در کنفرانس بینالمللی انرژی که در ماه مارس گذشته در تلآویو برگزار شد اما گفت دیگر بر کسی پوشیده نیست که اسرائیل نمیتواند به تنهایی و بدون آمریکا به ایران حمله کند؛ زیرا در معرض واکنش شدید قرار خواهد گرفت. او از متن داستان «سرباز خوب شوایک» اقتباس کرد که گفته بود: «دشمنان را خواهم کشت». اما زمانی که از سرباز پرسیدند «اگر تو را بکشند چه خواهد شد؟»، پاسخ داد: «اصلا به این مسئله فکر نکرده بودم».