قضات چگونه اختلالات روانی سلبریتی‌ها را تشخیص می‌دهند؟

احکام صادره‌ برای بعضی سلبریتی‌ها در روزهای گذشته که با استقبال بخش بزرگی از مردم مواجه شد. برخی از متهمین در مراحل تحقیقات مقدماتی خود در مواردی به بیماری‌های افسردگی یا دوقطبی اشاره می‌کنند.

به گزارش مشرق، یکی از مطالبات اصلی چند ماه اخیر مردم که هم‌عرض با مطالبات مربوط به بهبود معیشت مطرح می‌شد، برخورد با افرادی که کشف حجاب کرده‌اند، به‌ویژه افراد شاخص و چهره (سلبریتی‌ها) بود. مطالبه‌ای که پس از صدور برخی احکام از سوی برخی قضات در حال اجرا است.

در این خصوص قضات از مجازات تکمیلی در صدور احکام استفاده کرده‌اند. مجازات تکمیلی به‌نوعی مجازات قضائی محسوب و اسباب پویایی قضاوت و پویایی حقوق کیفری می‌شود. همانگونه که قاضی بنابر سنجه‌های متفاوت می‌تواند مجازات را تبدیل، تعلیق یا تخفیف کند، می‌تواند اهداف مدنظر مقنن را نیز با ابزار مدنظر مقنن تکمیل کند.

قضات چگونه اختلالات روانی سلبریتی‌ها را تشخیص می‌دهند؟

در همین زمینه محمد مسعود یوسفی حقوق‌دان و رئیس اداره وکالت تخصصی مرکز وکلا قوه قضائیه گفت: «در برخی جرایم ارتکابی توسط افراد شاخص یا افراد صاحب رسانه، اثر منفی جرم بسیار بیشتر از جرم ارتکابی توسط فرد عادی است، انتظار می‌رود مجازات به نحوی تکمیل شود که هزینه‌های ارتکاب چنین جرایمی را تا حدی که از تناسب میان جرم و مجازات خارج نشود، برای مجرم گزاف کرده تا آثار ارعابی و اصلاحی مجازات محسوس شود.»

از طرفی نیز جریمه نقدی افراد هنجارشکن از سوی مردم نه تنها استقبال نشد بلکه بسیاری آن را شوخی دستگاه قضا با مجرمین دانستند.

مهدی توکلی یک حقوق‌دان دیگر نیز در همین رابطه گفت: «برای برخی از اشخاص نه تنها جریمه مالی بازدارنده نیست بلکه بیشتر به یک شوخی و شرط‌بندی پولی شباهت دارد؛ بی‌تردید برای این اشخاص که هنجارهای اخلاقی و اجتماعی را به چالش کشیده‌اند درج مجازات از نوع ارائه خدمات عمومی به جامعه می‌تواند بهتر و بیشتر به فرآیند اجتماعی شدن و اصلاح آن مجرم کمک کند.»

قضات چگونه اختلالات روانی سلبریتی‌ها را تشخیص می‌دهند؟

با وجود چنین فضایی در جامعه، چند نفر از روانشناسان که خود را روسای انجمن های علمی معرفی می‌کنند، طی نامه‌ای به رئیس دستگاه قضا صدور احکام اخیر را سواستفاده از روان پزشکی و روان شناسی عنوان کردند.

در همین رابطه مهدی توکلی وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز بیان کرد: در ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی برای قضات این امکان پیش‌بینی شده است که در جرایم مستوجب حد و قصاص و تعزیر علاوه بر مجازات قانونی، مجازات‌های تکمیلی نیز مقرر کنند. فلسفه مجازات تکمیلی امکان‌پذیر کردن بازگشت مجرم به زندگی شرافتمندانه و اصلاح رفتارهای ضداجتماعی مجرم و بازآفرینی شخصیت فردی و اجتماعی مجرم است.

وی افزود: بنابراین اینکه محاکم در احکام خود مراجعه مجرم به مراکز پزشکی، روانپزشکی یا بازتوانی را مقرر کند نه تنها موجب استخفاف و ترذیل مجرم نیست و نباید نیز با این هدف باشد بلکه موجب اصلاح شخصیت و درمان بیماری‌های احتمالی است که مجرم در زمینه و بستر آن بیماری‌ها مرتکب جرم شده است.

این وکیل پایه یک دادگستری خاطرنشان کرد: ابزار قاضی برای تشخیص اینکه آیا مجرم دچار بیماری و آسیب‌های روانی هست یا خیر، پزشکی قانونی است. پزشکی قانونی به‌عنوان بازوی کارشناسی محاکم در امور مربوط به حوزه پزشکی و روانپزشکی به قضات در یافتن و پی بردن اینکه آیا مجرم نیاز به مراقبت و نظارت و درمان روانی دارد یا خیر، کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: بی‌تردید برای مجرمی که با رفتارهای ضداجتماعی خود، در پی گسترش فساد و فحشا و ازبین بردن بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است و سلامت اخلاقی و آرامش روانی جامعه را بر هم می‌زند و با آزمایشات پزشکی قانونی یا سایر تحقیقات قضائی، روان‌پریشی یا تلاطمات روحی او برای قاضی اثبات می‌شود، ارجاع به مراکز مشاوره و روانپزشکی نه تنها با کرامت وی تعارض و تضادی ندارد که بالعکس بهترین راه برای بازگرداندن مجرم به آغوش جامعه است. اینکه مراجعه به مراکز مشاوره یا درمان بیماری‌های روانی را عامل تحقیر و تخفیف شخصیت مجرم بدانیم صحیح نیست. بی‌شک این اقدام به اصلاح رفتار مجرم و ایجاد ثبات شخصیتی در او کمک می‌کند.

به گفته توکلی، برخی از متهمین در مراحل تحقیقات مقدماتی خود به بیماری‌هایی مانند اختلالات هورمونی و امیال جنسی نامتناسب با جنسیت ایشان که در مواردی ناشی از بیماری‌های جسمی یا روحی است اشاره می‌کنند یا در مواردی به بیماری‌های افسردگی یا دوقطبی اشاره می‌کنند. قطعاً در صورت احراز صحت این موارد برای قاضی صادرکننده رأی اینکه در رای صادره مراجعه به مراکز درمانی و مراقبت درمانی مقرر شود نه تنها مخرب و موجب تحقیر آن مجرم نیست که بالعکس موجب اصلاح رفتار آن مجرم و بازآفرینی و بازسازی شخصیت اوست.

این حقوق‌دان عنوان کرد: تلقی اشتباهی که در روزهای اخیر شاهدیم که احکام متضمن مجازات‌های تکمیلی برای ارائه خدمات اجتماعی یا مراجعه به مراکز درمانی را مورد نقد قرار می‌دهد ناشی از عدم اشراف بر قانون مجازات اسلامی و نگاه ناقص به مقوله مجازات و نگاه تحقیرآمیز به خدمات اجتماعی یا مقوله درمان دارد. قاطبه روانشناسان و روانپزشکان و مشاوران روانشناسی و پزشکان به اصول حرفه‌ای حاکم بر دانش تخصصی خود واقف هستند و برخی از انجمن‌های علمی خصوصی که از سوی عده‌ای از فعالان این حوزه‌ها به ثبت رسیده‌اند، علیرغم خدمات ارزنده‌ای که ممکن است در این حوزه‌ها ارائه داده باشند نماینده و سخنگوی جامعه پزشکی نیستند.

با توجه به موارد مطرح شده اعم از مطالبه مردم و مبانی حقوقی، لازم است افراد از بیان نظرات شخصی با استفاده از جایگاه حقوقی و تریبونی که در اختیار دارند، بی اینکه نگاه جامعی به موضوع داشته باشند و منجر به تشویش اذهان عمومی و ضربه به اعتماد عمومی نسبت به دستگاه قضا می شود، خودداری کنند و همچنین با اظهاراتی از این قبیل برخورد قاطع و بازدارنده ای صورت گیرد که دیگر شاهد این نوع اظهاراتی در سطح جامعه نباشیم.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    32 58
    واقعا برخی هاشون مریض هستند و باید درمان شوند. ماشالله به قاضی بابصیرت
    • IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
      1 36
      به روان‌شناس‌ها و روانپزشک‌ها هم امیدی نیست. چون خیلی‌هاشون خودشون از بی‌سوادی شدید، غربزدگی و مشکلات روانی رنج میبرن./// وقتی پیش خیلی‌هاشون برای مشاوره میری، احمقانه‌ترین و کودکانه‌ترین مشاوره‌ها رو بهت میدن. مشکلت رو رفع نمیکنن (چون سواد و تقوای کافی ندارن) فقط کاری میکنن که موفقت تسکین پیدا کنه. دوباره بدتر میشه
    • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
      1 34
      مریض جنسی اند
    • IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
      2 32
      فرزانه ارسطو شد سامان ارسطو ، شهره لرستانی شد مازیار لرستانی ! پوریا پور سرخ هم میشود پوران پور سرخ !
    • IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
      2 30
      خودشیفته به تقلید مونیکا بلوچی برهنه شد. نوع بازیهایش ترکیب نودیسم فمینیسم آنارشیسم نهیلیسم مشابه پدر توده ایش است. عاقبت هر دویشان بستری شدن در تیمارستان است.
    • IR ۱۵:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
      2 31
      افرادی که هرگز با نظام نبوده ریالی از حکومت دریافت نکرده اند مدیون نیستند ولی امثال افسانه بایگان که حتی تا آخرین لحظه از جا نماز کشیدن غافل نبود و خود را چنان جلوه داده بود که به بیت رهبری دعوت میشد ناگهان ماهیت منافقانه خودش را بروز داد و شد سیندرلا در ایام کهولت ! مهوش در کافه ها میرقصید و میخواند ولی هرگز به اسلام توهین نکرد. روسپیان شهر نو در ایام محرم تعطیل میکردند. حرمت هر چیز جای خودش را داشت ولی الان جلوی تکیه ها استریپ تیز میکنند و جفتک اندازی سلبریتی های نان به نرخ روز خور شده مبارزه انقلابی ! در دهه شصت بایگان با اعمال نظر پرونده قتل یک بیگناه را ماله کشی کرد. بجاست پرونده مجددا بررسی شود تا معلوم شود این مزور بوقلمون صفت چگونه توانسته از قصاص خودش را نجات دهد.
  • IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    17 63
    اگر برخی هاشون مریض نبودن روی اعصاب مردم راه نمی‌رفتند. ماشالله به قاضی
  • IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    27 27
    دوقطبی این نیست شماها که روانپزشک نیستید نبایدانگ وبرچسب بزنید این نوعی جوزدگیه
    • سروش IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
      1 21
      وقتی طرف جو زده شده و با اغتشاشات و دریوزگی دشمن هم پیالگی و همراهی میکنه حمکی که جامعه براش صادر میکنه در در حد همان جو زدگی خوشپد مجرم هست خیلی عالی و به جا قضاوت شد. عالی و خیلی عالی بهتر از این نمی توانست حکمی داده شود طرف جلوی تلویزیون داره خود نمایی و خودپرستی رو به طور کامل اجرا میکنه پس دچار بیماری روانی هست.
    • IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
      1 14
      روانپزشک نوعی شکنجس برای ضد انقلاب ها، چرا نمیفهمی؟ فکر میکنی ما نمیفهمیم :)
    • IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
      0 11
      خداشفاتون بده
  • IR ۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    40 1
    این که درسته اما در مورد کیف قاپها ، معتادها و اختلاسگران هم اجرا باید بشه
    • IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
      3 0
      من اگه قاضی بودم دستور میدادم 1_ اونارو اخته کنن و 2_ باقی عمرشون رو در کمپ های خاصی دور از اجتماع سپری کنن چون لیاقت زندگی در اجتماع رو ندارن.
  • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    0 41
    باید کار اساسی بشه تا این جماعت بفهمند مردم اعصابشون رو از سر راه نیاوردند که هر دفعه اینا با یه چیز جامعه رو دچار اشوب کنند
  • IR ۱۳:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    0 48
    من نمیدونم این روانشناسان کتابهای جدید رو خوندن یا نه در کتاب روانشناسی شخصیت 2019نوشته دکتر باس که در ایران هم ترجمه شده تاکید شده که سلبریتی ها از جمله افراد دارای بیماری افسردگی از نوع دوقطبی هستن یعنی یه دوره شیدایی و شادی و عدم کنترل رفتار و ولخرجی و ... دارن، یک دوره غمگینی. همچنین اختلال شخصیت خودشیفتگی یا نارسیسی هم در بین سلبریتی ها بسیار شایع است خود را برتر از همه میدانند علیرغم ادعایشان به شدت اعتماد به نفس شکننده و پایینی دارند و تحمل انتقاد را ندارند
  • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    1 42
    بازیگران ایرانی، به واسطه رسانه ملی و سینمای ایران معروف میشن، پولدار میشن، اعتبار کسب میکنن، بعد تا دوره‌شون تموم میشه و دیگه در مرکز توجهات نیستن، شروع میکنن به لگد زدن و دهن کجی؛ و وطن فروشی. سلبریتی‌های ایران با اختلاف یکی از زباله‌ترین سلبریتی‌های دنیا هستند.
  • مسعود دیپلمات IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    2 42
    کلیه بازیگران از نظر روانی دچار مشکل بوده و دارای شخصیت متزلزلی هستند. کسی که هردم خود به شکلی درآورده و در نقشی متفاوت ظاهر می شود نمی تواند دارای شاکله ثابت و قابل اعتمادی باشد. بطور کلی، انسجام فکری در این افراد بدلیل بازی در نقش های متفاوت وجود ندارد و اغلب دین و ایمان درستی هم ندارند. مُذَبْذَبِينَ بَيْنَ ذَلِكَ لَا إِلَى هَؤُلَاءِ وَلَا إِلَى هَؤُلَاءِ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبِيلًا
  • IR ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    56 5
    اختلالات روانی حکومتی ها رو کی تشخیص میده؟
  • حسین IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    0 18
    بازم اخبار چوب کبریتی‌ها؟؟!! اینقد بهشون بها نده مشرق جان، ارزش نداره
  • IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    0 3
    الان برا بنده سوال شد الان از نظر مقام علمی برای تفسیر علمی ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی این حقوقدانی که شما معرفی کردید بالاتر است یا جناب آقای دکتر علی خالقی، دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه تهران؟! حقوق دان شما با کتاب دکتر خالقی آیین دادرسی کیفری یاد گرفته بعد بدون در نظر گرفتن قاعده تناسب جرم و مجازات که در صدر ماده ٢٣ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ که میگه (... متناسب با جرم ارتکابی...) از خودش تفسیر من درآوردی می‌کنه؟!
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    0 27
    بابا ما یه عمر میگیم اینا قاطی دارن ولی کو گوش شنوا
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    0 31
    بابا ما یه عمر میگیم اینا قاطی دارن ولی کو گوش شنوا
  • IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    1 27
    عجب صبری جمهوری اسلامی دارد
  • مسعود دیپلمات IR ۱۷:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    3 25
    کلیه بازیگران از نظر روانی دچار مشکل بوده و دارای شخصیت متزلزلی هستند. کسی که هردم خود را به شکلی درآورده و در نقشی متفاوت ظاهر می شود نمی تواند دارای شاکله ثابت و قابل اعتمادی باشد. بطور کلی، انسجام فکری در این افراد بدلیل بازی در نقش های متفاوت وجود ندارد و اغلب دین و ایمان درستی هم ندارند. مُذَبْذَبِينَ بَيْنَ ذَلِكَ لَا إِلَى هَؤُلَاءِ وَلَا إِلَى هَؤُلَاءِ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبِيلًا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس