سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
رئیس پلیس راهور:
هیچ اقدامی برای ارتقای ایمنی خودروهای داخلی انجام نشد!
سردار سیدکمال هادیانفر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه در سال گذشته حدود 20 هزار نفر در کشور بر اثر حوادث رانندگی درگذشته اند، گفته است: پیشنهاد ما برای برنامه هفتم توسعه، کاهش ۵۰ درصدی آمار جانباختگان تصادفات در طول پنج سال بود، ولی دولت در متن لایحه، شاخص ۵ درصد برای هر سال یعنی در مجموع ۲۵ درصد در طول پنج سال را پیشبینی کرده است و این در حالی است که در برنامه ششم توسعه، کاهش ۳۱ درصدی جانباختگان تصادفات پیشبینی شده بود که تا سال ۱۴۰۰ به این عدد نزدیک شده بودیم، اما متاسفانه در سال ۱۴۰۱ شاهد افزایش محسوس آمار کشتهشدگان سوانح رانندگی و نوعی عقبگرد در این زمینه بودیم.
او تصریح می کند: اساسا در طول سالهای اخیر بسیاری از کارهای اساسی نظیر نوسازی ناوگان، تجهیزات و امکانات پلیس، هلال احمر، اورژانس و ... صورت نگرفته است و با وجود تاکیدات مکرر پلیس، توجه لازم به رفع نقاط حادثهخیز جادهها نشده و هیچ اقدامی برای ارتقای ایمنی خودروهای داخلی انجام نشده است.
سردار هادیان فر همچنین گفته است: متاسفانه شاهد اتفاق ملموسی برای بهبود وضعیت موجود نبودهایم. [1]
*ما قضاوت درباره گفته های سردار هادیانفر را به مردم و البته به مسئولان ذیربط در دولت واگذار میکنیم...
***
تردید سالمندی در نظرات کرباسچی و نبوی
غلامحسین کرباسچی، از فعالان مبرّز جریان چپ و عضو حزب کارگزاران سازندگی اخیرا طی اظهاراتی پیرامون انتخابات امسال گفته است: واقعیت امر این است که وقتی همه کاندیداهای اصلاحطلب ردصلاحیت شوند اگر انتخابات تناسبی هم برگزار شود به رقابت داخلی میان خود آقایان تبدیل میشود. به عبارت دیگر وقتی اصلاحطلبان تایید صلاحیت نشوند چه فرقی میکند که انتخابات تناسبی برگزار شود یا خیر.
به گزارش اعتمادآنلاین، او می افزاید: به نظر میرسد قرار است آقایان در انتخابات مجلس دوازدهم انقلابیتر عمل کنند لابد مجلس یازدهم هم برای آنها جالب نبوده است. البته فرقی نمیکند اگر انقلابیترها هم وارد مجلس شوند تأثیر جدی بر روند ایجاد نمیشود. [2]
*شنیدن این اظهارات از جانب چپهایی که سابقا موضع ضد تحریم انتخابات داشتند؛ حقیقتا سبب نومیدی و تاسف است.
آقای کرباسچی پیش از این و در دو انتخابات 98 و 1400 شاهد رفتار دوستان خود در تحریم انتخابات بوده و جالب آنکه به همراه حزب متبوع خود و بر خلاف جبهه اصلاحات در انتخابات شرکت کرده است. اما اکنون می بینیم که گویا سیاستی دگر آمده است و رجل ضد تحریمی هم گویا قرار است به جمع "چپهای تحریمی" بپیوندد. که البته امیدواریم اینگونه نباشد!
اظهارات کرباسچی اما در حالی است که حسین مرعشی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی اخیرا مواضع محکمی را در ردّ رفتار شریرانه تحریم انتخابات و لزوم حضور در انتخابات مطرح کرده است. [3]
گفتنیست، تردید کرباسچی پیش از این در بهزاد نبوی هم بروز یافته بود!
نبوی نیز که مثل کرباسچی در زمره رجال ضد تحریمی شناخته می شود اما اخیرا اظهاراتی بر زبان راند که از آنها بوی تردید برای حضور در انتخابات به مشام می رسید. [4]
لازم به اشاره است که نه تنها انتخابات امسال تناسبی برگزار نخواهد شد بلکه به روال معمول، اصلاح طلبان زیادی هم از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت خواهند شد. البته اگر آقایان کرباسچی و نبوی و سایرین؛ اصلاح طلبان تأیید شده را اصلاح طلب بدانند و صفت اصلاح طلبی را منوط به سوابق معارضه با نظام اسلامی و مردم ندانند!
***
رجل نجیب اصلاحطلبان هم تحریمی شد!
محسن مهرعلیزاده، فعال چپ و از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 در اظهاراتی پیرامون انتخابات امسال که سایت روزنامه آرمان ملی آنها را منتشر کرد، گفته است:
"جمهوری اسلامی بر اصل جمهوریت بنا شده و طبعاً باید از طریق ساختارها و ساز و کارهای مردم سالارانه که از مهمترین آنها انتخابات است، مشروعیت و مقبولیت خود را تداوم بخشد. در این رابطه حاکمیت باید شرایطی را فراهم کند و فرصتهایی را ایجاد کند که مردم به صحت، قانونی بودن فرآیندها و عملکرد مسئولین در رابطه با انتخابات ها اعتماد کنند، پا به عرصه انتخابات و استفاده از حق قانونی خود بگذارند. لذا با توجه به سوابق و به ویژه انتخابات ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ که در آنها روی گرداندن مردم از صندوقهای رای ولو به قیمت از دست دادن حق مسلم قانونی، سرنوشت ساز و مهم خودشان را شاهد بودیم، مسئولین باید به این صرافت افتاده باشند که برای انتخابات ۱۴۰۲ و انتخابات بعدی اگر تغییر رویکردی اساسی و بنیادین انجام نشود، تتمه اعتماد و پشتیبانی بخش عظیمی از جامعه به کلی از دست خواهد رفت"! [5]
*سبب تأسف است که آقای مهرعلیزادهی نجیب و یکی از چند رجل اجرایی موفق در میان اصلاح طلبان اینچنین ذهن خود را به عاریت چپ های تحریمی سپرده باشد که نداند قوام و مردمسالار بودن یک انتخابات به رعایت قانون است نه به میزان مشارکت!
و میزان مشارکت اگرچه یک امتیاز است لکن تعیین کننده چیزی نیست.
به این معنی که یک انتخابات اگر قانونی برگزار شود و اگر یک نظام سیاسی پای رأی مردم با هر میزان مشارکتی بایستد؛ پس نتیجه آن انتخابات؛ لازم الاتباع است و موجب افتخار.
اینکه عده ای که خود از علمگردانان تحریم انتخابات و فریب دادن مردم برای حضور نداشتن، بوده اند به صحنه بیایند و به بهانه کاهش میزان مشارکت؛ اباطیلی مثل نامشروع بودند نظام سیاسی و یا از بین رفتن پشتیبانی مردم را مطرح کنند؛ از فتنه های سیاسی زمانه ماست که بایستی با درایت و فراست به مقابله با آن پرداخت و موارد پیش گفته را در قبال آن تبیین کرد.
قابل تأمل است که مهرعلیزاده اگرچه در ذهن ما یک رجل با نجابت است اما در این گفته ها حاضر نشده به مردم بگوید که یگانه راه اصلاح وضع موجود از مسیر صندوق رأی و انتخابات عبور می کند و کسی اگر اعتراضی به مشکلات دارد باید اعتراضش را "رأی خوب" عنوان کند تا مشکلات در مسیر حل شدن قرار بگیرد.
گفتنیست، اصلاح طلبان در حالی مقوله کاهش مشارکت را بعنوان نماد کاهش پشتیبانی مردم از نظام سیاسی و انقلابی ایران عنوان می کنند که گویا ندیده اند حضور میلیونی مردم در تشییع حاج قاسم و همینطور حضور گسترده تمامی قشرها در مراسم محرم که از جمله معرفهای انقلاب اسلامی است.
***
1_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1381673
2_https://www.etemadonline.com/tiny/news-624938
3_mshrgh.ir/1509542
4_mshrgh.ir/1511059
5_https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1062826