بازار فرابورس ایران از مهرماه سال ۱۳۸۸ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده و هیئت پذیرش، یکی از اجزای مهم این رکن مشهور بازار سرمایه است. هم اکنون ۵ نفر از فعالان و مدیران با سابقه در این حوزه همچون محمد علی شیرازی به عنوان رییس و علیرضا خلیلی، امیر تجریشی، محمد جواد سلیمی و سید مهدی علم الهدی به عنوان اعضای هیئت پذیرش فرابورس مشغول فعالیت هستند که خبرها حاکی از تغییر برخی از اعضا در آینده نزدیک حکایت دارد.
بر اساس آماری که این هیئت از روند فعالیت خود تا پایان سال گذشته ارائه داده، در سال ۱۴۰۱ مجموعا ۲۹ جلسه برگزار شده که این تعداد نسبت به ۳ سال قبلتر، با افت مواجه شده است. همچنین شرکتهای مطرح شده در هیئت پذیرش نیز نسبت به از سال ۱۳۹۲ تا پایان زمان تهیه گزارش، کمترین تعداد را نشان می دهد.
هرچند اقدامات نوآورانه مانند شکسته شدن سد ورود شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها به بازار سرمایه، از جمله مواردی است که باید به عنوان موفقیت های بخش پذیرش فرابورس، مطرح کرد.
به گزارش خبرآنلاین؛ اما از زمان اعلام کاندیداها و مدیرانی که قرار است کرسی هیئت پذیرش فرابورس به آنها اختصاص یابد، بار دیگر حواشی مربوط به کشف ماینرهای بیت کوین در شرکت بورس (طی ماههای پایانی سال ۹۸) مورد توجه قرار گرفته است چراکه برخی از اسامی مطرح شده برای این سمت، دقیقا همان هایی هستند که نامشان در این پرونده تخلف، اعلام شده بود.
کمیته رسیدگی به تخلفات سازمان بورس پس از ورود به این پرونده، رئیس و اعضای هیئت مدیره وقت را به سلب صلاحیت دائم از تصدی سمت مدیریت در بورس و تشکل های خود انتظام محکوم کرد. این گروه شامل علی صحرایی (مدیرعامل سابق بورس تهران) و مهدی سدیدی، محمدرضا محسنی، محمودرضا خواجه نصیری، محمد رضا صادقی مقدم، محمد ابراهیم محمد پورزرندی، علیاکبر امین تفرشی و امیرتقی خان تجریشی (اعضای هیئت مدیره سابق) هستند.
البته از سال گذشته، برخی اعضای برکنار شده یا وکلای آنها، اعلام کرده بودند که اقدام به شکایت به دادگاه، شورای عالی بورس و دیوان عدالت کرده اند اما تاکنون خبر رسمی مبنی بر تغییر در حکم اولیه این افراد منتشر نشده است.
این موضوع از آنجا اهمیت دارد که طبق اعلام برخی مدیران بازار سرمایه، صادقی مقدم عضو سابق هیئت مدیره بورس تهران که در ماجرای کشف ماینرها در ساختمان بورس، به همراه دیگر مدیران برکنار و محکوم شد، حالا به عنوان گزینه عضویت در هیئت پذیرش فرابورس مطرح شده است.
اما به علت حساسیت نهادهای نظارتی و ضرورت جلوگیری از هرگونه تلاطم در بازار سرمایه و دارایی های مردم، بازگشت این افراد به جایگاه حساسی چون هیئت پذیرش بورس و فرابورس، فعلا متوقف شده است.
طبق آمارهای بخش عرضه اولیه فرابورس، هم اکنون ۱۲ شرکت که بعضا نام های مشهوری در حوزه صنعت و تولید محسوب می شوند، در نوبت ورود به بازار سرمایه هستند که برخی از آنها تمامی مراحل را نیز با موفقیت پشت سر گذاشته اند و برخی دیگر در شرف اتمام روند عرضه هستند اما همچنان جای برخی شرکت های استارتاپی در این فهرست خالی است.