آنگارا

یک منبع در ریاست جمهوری ترکیه ضمن نادرست توصیف کردن گزارش رسانه‌های غربی درباره مذاکرات محرمانه آنکارا ذیل توافق صادرات غلات اوکراین، گفت که این کشور به دنبال جلوگیری از تهدید امنیت غذایی است.

به گزارش مشرق، باوجود اذعان منابع ترکیه‌ای به تلاش و گفتگو با غرب جهت گرفتن امتیازاتی برای روسیه ذیل توافق صادرات غلات اوکراین از بنادر دریای سیاه، آنکارا اما انجام مذاکرات مخفیانه در این زمینه را تکذیب کرد.

یک منبع در ریاست جمهوری ترکیه امروز (سه‌شنبه) گفت که برخلاف ادعای رسانه‌های غربی، آنکارا هیچ تلاش و گفتگوی محرمانه‌ای برای گرفتن امتیاز یا گنجاندن توافقی دیگر ذیل قرارداد صادرات غلات اوکراینی انجام نمی‌دهد.

این منبع که نام یا سمتش فاش نشد، در مصاحبه با شبکه روسی «ریانووستی»، گزارش‌های تعدادی از رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه ترکیه در حال مذاکره درباره مسیرهای جایگزین برای توافق غلات است را تکذیب کرد.

وی در این‌باره توضیح داد: «ما از برخی گزارش‌ها در رسانه‌های غربی مطلع هستیم که تلقین می‌کنند گویا نوعی مذاکرات پنهانی و پشت پرده در حال انجام است. این گزارش‌ها ارزش اظهار نظر ندارند. رئیس جمهور (رجب طیب اردوغان) دیروز پس از جلسه کابینه، در سخنرانی برای مردم گفت که آنکارا با در نظر گرفتن انتظارات همه طرف‌ها، برای از سرگیری توافق غلات به معنای واقعی کلمه تلاش می‌کند».

این منبع ترکیه‌ای با بیان اینکه طرح‌ها و اهداف آنکارا بسیار شفاف و روشن است، افزود: «همه آنها در خدمت جلوگیری از تهدید امنیت غذایی در کشورهای نیازمند است. ترکیه هدف دیگری ندارد، گفتگوی صمیمانه و صریحی با همه طرف‌هایی که از اهداف ما آگاه هستند، انجام می‌دهیم».

پیش از این، منابع مطلع در آنکارا گفته بودند که دولت ترکیه در حال مذاکره با غرب جهت گرفتن ضمانت‌هایی برای اجرای بخش مربوط به روسیه در توافق صادرات غلات و امکان تمدید دوباره آن است.

توافق صادرات غلات از دریای سیاه، که توسط نمایندگان روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل در تاریخ ۲۲ جولای ۲۰۲۲ امضا شد، شامل صادرات غلات، مواد غذایی و کود اوکراین از طریق سه بندر این کشور در سواحل دریای سیاه است. این توافق در ۲۲ جولای امسال در پی موافقت نکردن روسیه با تمدید آن، فسخ گردید.

روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تشکیل می‌دهند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. به گفته سازمان ملل ۳۶ کشور جهان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از طریق اوکراین و روسیه تامین می‌کنند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
    0 4
    ترکیه دروغگوی مکار
    • IR ۲۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
      4 0
      شما صادق شما راستگو شما معصوم همه چی خوبه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس