به گزارش واحد مرکزی خبر مهدی غضنفری درمراسم افتتاح کارخانه تولید کنستانتره سنگ آهن درسیرجان ، کل طرحهای فولادی را که تاکنون توسط بخش خصوصی و دولتی مجوز دریافت کرده اند، حدود 36 میلیون تن اعلام کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه با بهره برداری از طرحهای جدید تا سال آینده از واردات کنونی شش میلیون تن فولاد بی نیاز خواهیم شد اظهارداشت : طراحی ، ساخت و اجرای تجهیزات صنعت فولاد بدست مهندسان ایرانی رویکردی بسیار عالی و مهم است.
وی گفت : موضوع مهم اینکه به جز تولید فولاد به سمت کارخانه سازی در حرکت هستیم ، یعنی هم دانش فولاد و هم دانش کارخانه سازی در حال شکل گیری است.
غضنفری با اشاره به رتبه هفدهم ایران در تولید فولاد به استناد آمارهای جهانی گفت: کشورمان ظرفیت تولید 20 میلیون تن فولاد را دارد.
وی افزود : طبق آمارسال 2010 میلادی کشورهای چین، ژاپن، آمریکا و کره جنوبی به ترتیب هرکدام با 627، 110، 89 و 69 میلیون تن در ردیف های بالای تولید جهانی قراردارند.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر برنامه های متعددی برای توسعه صنعت فولاد در کشور وجود دارد افزود : هم اکنون هشت طرح فولادی در نقاط مختلف کشور از جمله میانه، بافت، سبزوار و تعدادی دیگر از شهرها در حال اجرا است.
وی گفت : با افزایش ظرفیت تولید در فولاد اصفهان و زاگرس 8 میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد کشور اضافه می شود.
غضنفری افزود : علاوه براین چند طرح سرمایه گذاری با ظرفیت 12 میلیون تن در حال اجراست و تا پایان برنامه پنجم توسعه، تولید فولاد در کشور باید به 45 میلیون تن برسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت این موضوع را نیز یادآور شد که ظرفیت تولید فولاد از ابتدای دولت نهم تا کنون با رشد 2 برابری از 10 میلیون تن به 20 میلیون تن نزدیک شده است.
وی درباره طرحهای فولادی مهر ماندگار نیز گفت: قرار است تا پایان امسال یا ابتدای سال آینده در مجموع 24 طرح فولاد و قطعات به بهره برداری برسد که از این تعداد 18 طرح را دولت وبقیه را بخش خصوصی به بهره برداری می رساند.