.

سخنگوی ارشد اتحادیه اروپا از اظهارنظر درباره پرونده یک محکوم سوئدی در ایران خودداری کرد و گزارش ادعایی یک نشریه آمریکایی پیرامون ارتباط وی با سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا را تائید نکرد. 

به گزارش مشرق، «پیتر استانو» روز دوشنبه در نشست خبری از بروکسل، در پاسخ به خبرنگار نیویورک تایمز که پرسید "آیا کمیسیون اروپا خود را موظف به پیگیری پرونده این تبعه سوئدی که مقام رسمی اروپایی بود و پیشتر در چارچوب سفر کاری به ایران رفته بود، می‌داند یا معتقد است که فقط مقامات سوئد مسئول حمایت از این فرد هستند؟"، گفت: ما از ماجرای تبعه سوئدی در ندامتگاه ایران آگاه هستیم و با سوئد که به لحاظ کنسولی در قبال شهروندانش در هرکجای دنیا، مسئولیت اولیه دارد، از نزدیک همکاری می‌کنیم.

وی افزود: من تکرار می‌کنم که ما بنا به دلایل بسیار خوبی، در مورد موارد فردی اظهار نظر نمی کنیم و تمام اقدامات ما در چنین مواردی با در نظر گرفتن منافع و ایمنی افراد مربوطه انجام می شود.

نیویورک تایمز پیشتر در گزارشی ادعا کرد که یک شهروند سوئدی که برای اتحادیه اروپا کار می‌کرد بیش از ۵۰۰ روز در ایران زندانی است. طبق این گزارش ادعایی، «یوهان فلودروس» ۳۳ ساله اهل سوئد، بهار سال گذشته در سفری همراه با چند تن از دوستان سوئدی خود راهی ایران و در تاریخ ۱۷ آوریل ۲۰۲۲ در فرودگاه بازداشت شد.

وزارت خارجه سوئد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است: «یک شهروند سوئدی – یک مرد سی‌وچند ساله – از فروردین‌ماه ۱۴۰۱ در ایران بازداشت شده» و «وزارت خارجه و سفارت سوئد در تهران سخت روی این پرونده کار می‌کنند و در تماس نزدیک با اتحادیه اروپا هستند».

اما نه سوئد و نه اتحادیه اروپا، هویت این شهروند سوئدی زندانی در ایران را فاش نکرده‌اند.

وزارت اطلاعات ایران مرداد سال گذشته طی بیانیه‌ای اعلام کرد که یک تبعه کشور سوئد را به اتهام جاسوسی شناسایی و بازداشت کرده است. در این بیانیه آمده است: متهم سوئدی که در سفرهای چندگانه‌ی پیشین به ایران، به‌دلیل برخی رفتارها و ارتباطات مشکوک، در لیست مظنونین واحد ضدجاسوسی وزارت اطلاعات قرار گرفته بود، همیشه از لحظه‌ی ورود به کشور، کلیه تحرکات، ارتباطات، سفرهایش به شهرهای مختلف کشور (که کلاً خارج از مقاصد و رویه‌های گردشگری انجام می‌شدند) تا هنگام خروج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران، دقیقاً تحت نظر مأمورین زبده‌ی ضدجاسوسی این وزارت‌خانه قرار می‌گرفت.

وزارت اطلاعات عنوان کرد: یافته‌های ساختار ضدجاسوسی وزارت این بود که متهم سوئدی در همه سفرهای قبلی، با رعایت اصول حرفه‌ای ارتباطی، حفاظتی و پنهان‌کاری، با تعدادی از عناصر مظنون اروپایی و غیراروپایی که در ایران تحت نظر قرار داشتند؛ ارتباط برقرار می‌کرد.

در اطلاعیه وزارت اطلاعات خاطرنشان شده است: متهم مورد بحث، چند ماه پیش و درپی دستگیری یک جاسوس دیگر اروپایی، با مأموریت کسب اطلاع از چگونگی افشای هویت آن جاسوس و نوع و میزان اطلاعاتی که به تور اطلاعاتی این وزارت‌خانه افتاده بود، مجدداً وارد کشور شد. این‌بار نیز و در کل مدت مأموریت آخر، تماس‌های وی با مرتبطینِ اشاره شده، تحت کنترل مستمر سربازان گمنام امام زمان(عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف) قرار داشت و بالاخره با تکمیل مستندات؛ در هنگام خروج از کشور با حکم مرجع قضایی بازداشت شد.

وزارت اطلاعات با بیان اینکه متهم مذکور دارای سابقه سفر به اراضی اشغالی رژیم غاصب صهیونیستی پیش از عزیمت به ایران است تصریح کرد که این وزارتخانه «هم‌چنان‌که پیش از این به کرات اعلام کرده است؛ امنیت کشور و آرامش مردم را خط قرمز خود دانسته و کوچک‌ترین تعدی نسبت به مرزهای امنیتی کشور را قاطعانه و فارغ از هیاهوی آوازه‌گران حرفه‌ای و همخوانِ غربی-صهیونیستی پاسخ می‌گوید. به‌ویژه به رژیم بدسابقه‌ی سوئد که تاکنون چندین جاسوس نیابتی برای رژیم اشغالگر قدس را پشتیبانی کرده است (همچون احمدرضا جلالی؛ جاسوس مسلم رژیم صهیونیستی و مجرم قطعی در شناسایی و ترور برخی از دانشمندان هسته‌ای کشور) و مأمن تروریست‌های جنایت‌کاری همچون منافقین و قاتلان مردم و کودکان بی‌گناه در رژه‌ی خونبار اهواز بوده است، هشدار می‌دهد که در صورت ادامه‌ی رویه‌ی جاسوسی نیابتی از سوی نهاد اطلاعاتی آن کشور و استمرار حمایت از قاتلان و جانیانِ سابقه‌دار؛ واکنش متناسب با آن را دریافت خواهد کرد.»

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس