به گزارش مشرق، دکتر علیرضا رضایی با بیان اینکه کاهش شنوایی یکی از مهمترین معلولیتهای عضوی نسبتا شایع است گفت: میزان قابل توجهی از این موارد قابل پیشگیری میباشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه کاهش شنوایی در سنین مختلف میتواند علل متفاوتی داشته باشد، گفت: مهمترین علل کاهش شنوایی در نوزادان و شیرخواران عفونت و علل مادرزادی میباشد و شناسایی به موقع آن خصوصا در سن شیرخوارگی دارای اهمیت زیادی است.
رضایی عنوان کرد: چون در این سن شیرخوار قادر به بیان مشکل خود نیست بنابر این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است و با مراجعه به موقع به پزشک میتوان از عوارض و معلولیتهای آن پیشگیری کرد.
وی افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر وزارت بهداشت با همکاری سازمان بهزیستی طرح غربالگری نوزادان را به اجرا گذاشته که کمک نسبتا خوبی به تشخیص زودرس بیماری نموده است، اما با توجه به اینکه این طرح نمیتواند ۱۰۰ درصد موارد را تشخیص دهد و به اصطلاح علمی مثبت و منفی کاذب هم دارد، لذا خانوادهها باید دقت کنند که عدم واکنش کودکان خود را به صدا به حساب بازی گوشی آنها نگذارند.
رضایی افزود: تعداد زیادی از این بچهها ناشنوا نیستند بلکه کم شنوا هستند و اگر به موقع تشخیص داده شوند از معلولیت و مشکلات گفتاری و ذهنی آنها پیشگیری میشود.