کد خبر 153390
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۸

عضو انجمن تجارت الکترونيکي ايران با بيان اينكه «نبايد از نقش تکنولوژي‌هاي همراه در آينده اجتماعي کشور غافل شد» گفت:طبق آمارها و شاخص‌هاي بين‌المللي منتشر شده محافل علمي جهان، 90 درصد ساکنين کره زمين کاربر تلفن همراه هستند.

به گزارش مشرق، نويد کمالي در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد:نرخ رشد مشترکان موبايل در دنيا نسبت به کاربران کامپيوتر و اينترنت بيش از پنج برابر برآورد مي‌شود، در اين راستا استفاده از خدمات ارزش افزوده بر بستر موبايل مي‌تواند تاثير به‌سزايي در توسعه اقتصادي کشورها داشته باشد.

كمالي ادامه داد: ميزان گردش مالي بازار اين کالاي ارتباطي در خاورميانه بيش از 10 هزار ميليارد تومان تخمين زده مي‏‌شود که قابل مقايسه با اينترنت و کامپيوتر نيست، در اين راستا نرخ رشد سالانه بازار موبايل هفت درصد عنوان مي‏‌شود و روزانه نيز بيش از 100 ميليون پيامک در کشور ارسال مي‌شود، اما به دليل استفاده نامناسب از خدمات ارزش افزوده بر اين بستر، آن‌طور که بايد نقش موبايل بر توسعه اقتصادي و فرهنگي کشور محسوس نيست.

وي افزود:در صورتي که توليدکنندگان گوشي در کشور از دانش و فناوري برخوردار شوند مي‏‌توانند نقش حائز اهميتي در توسعه اقتصادي کشور ايجاد کنند چراکه هم اکنون بيشتر توليدکنندگان معتبر جهاني از دانش و فناوري‌هاي به روز براي توليد اين کالا برخوردار هستند.

عضو انجمن تجارت الکترونيک ايران اظهار كرد: اگر توليدکنندگان به دانش و فناوري روز دسترسي داشته باشند مي‌توان به رشد توليد ناخالص ملي در اين بخش اميد داشت چراکه با داشتن اين دانش بازدهي اقتصادي با افزايش چشمگيري رو به رو خواهد شد.

وي گفت:در صورتيکه از دانش و فناوري توليد گوشي تلفن همراه برخوردار باشيم نيازي نيست که توليد و يا مونتاژ اين کالا به طور حتم در ايران انجام شود چرا که همانند ساير برندهاي معتبر جهاني همچون نوکيا، آي فون، سوني اريکسون، سامسونگ و غيره که از دانش و فناوري اين کالا برخوردارند اما به توليد اين نوع گوشي‎‏ها در چين مي‌پردازند ما نيز مي‌توانيم از دانش توليد اين فناوري براي توسعه اقتصادي بهره ببريم.

كمالي با بيان اينكه تحقيقات مختلف نشان از تاثير تلفن همراه بر رشد اقتصادي کشورهاي درحال توسعه دارد، گفت:تاثير نسل سوم ارتباطات بي‌سيم در روند توسعه سريع اقتصادي کشورهايي همچون ويتنام، فيليپين، هند، کنيا و آفريقاي جنوبي کاملا مشهود است.

عضو انجمن تجارت الکترونيک ايران اضافه كرد: امروزه در ويتنام از ابزارهاي مختلف ارتباطي و سرويس‎‏هاي نسل سوم موبايل براي مبادلات تجاري استفاده مي‏‌شود، در فيليپين بيش از چهار ميليون کاربر از موبايل به عنوان کيف پول مجازي براي خريد کالا يا انتقال وجه استفاده مي‏‌کنند که اين سرويس در اکثر کشورهاي ثروتمند به ندرت استفاده مي‎شود.

كمالي بيان كرد: امروه فيليپيني‏‌ها داراي مقام جهاني در مقوله تجارت موبايلي هستند؛ اين سرويس يک روش مناسب براي افرادي است که در کشورهاي درحال توسعه حساب بانکي ندارند و نقل و انتقال پول برايشان خطرناک و دشوار است که اين الگو مي‌تواند مدلي مناسب براي پياده سازي در مناطق کمتر توسعه يافته کشور ما از جمله مناطق روستايي باشد.

وي درباره اهميت تجارت با موبايل خاطرنشان كرد: در هند ماهيگيران از طريق خدمات نسل سوم موبايل قراردادهاي فروش ماهي منعقد مي‏‌کنند و کشاورزان کنيايي با استفاده از تلفن همراه از قيمت محصولات اطلاع مي‌يابند.

كمالي افزود: در آفريقاي جنوبي نيز سرويس‌هاي مالي مبتني بر موبايل از سال 2005 مرسوم شده به نحوي که تلفن همراه مبتني بر نسل سوم نقش دفتر کار مجازي را حتي براي نجاران و نقاشان ايفا مي‌کند.

وي ادامه داد: با اين وجود موسسات مالي دريافته‏‌اند که جذب مشتريان جديد از طريق شبکه‏‌هاي نوظهور موبايل به راحتي ممکن است و گسترش اين شبکه‏‌ها مزاياي اقتصادي ديگري همچون سرمايه‌گذاري افراد خارجي، دسترسي بهتر خانواده‌ها به اطلاعات بهداشتي و آموزشي و افزايش درآمد دولت از اعطاي گواهينامه‎‏ها و دريافت ماليات‌ها را نيز به همراه دارد.

كمالي اظهار كرد:براين اساس و براساس آمارهاي بين‌المللي حتي گفته مي‎شود که پيشرفت تکنولوژي‌هاي تلفن همراه به ويژه فناوري نسل سوم و امکان دسترسي به شبکه‏‌هاي موبايل در نقاط دور افتاده و فقير جهان منجر به بهبود قابل توجه سطح خدمات بهداشتي و آموزشي در اين مناطق شده و خواهد شد.

عضو انجمن تجارت الکترونيکي ايران عنوان كرد:در همين حال تاثير توسعه اتصال از طريق تلفن‌هاي همراه نسل سوم با کاهش هزينه‎هاي حمل و نقل و پشتيباني از اطلاعات جزئي اما ضروري مانند قيمت‌ها و يا اطلاعات بورس، برروي تجارت‌هاي کوچک بسيار تاثيرگذار بوده و سود فزاينده‏‌اي را براي افراد در پي داشته است.

كمالي خاطرنشان كرد: با اين وجود موبايل ديگر يک وسيله تجملاتي نيست و نقش به‌سزايي در برقراري و تسهيل ارتباطات، انتقال اطلاعات، به دست آوردن پول بيشتر و معاملات تجاري ايفا مي‌کند اما با اين وجود در کشور ما جنبه ارتباطي موبايل بيشتر مشهود بوده و تاکنون گام مهمي براي استفاده از اين وسيله ارتباطي در مبادلات اقتصادي برداشته نشده است.

وي با بيان اينكه نقش دولت همراه در ايجاد جامعه پاک بايد تبيين شود، افزود: اين در حالي است که با ورود فناوري جديد و به روز و رقابت در بازار خدمات ارزش افزوده بر بستر اين فناوري، مي توان به موبايل به عنوان ابزاري براي توسعه اقتصادي و فرهنگي کشور نگاهي دوباره انداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس