به گزارش مشرق، انتشار تصاویری از جشن فارغالتحصیلی در پردیس جزیره کیش دانشگاه صنعتی شریف که با هنجارشکنی پوششی فارغ التحصیلان این دانشگاه همراه بود، موجی از انتقادات را بههمراه داشت.
بلافاصله پس از این رخ دادن این اتفاق، علی شمسی پور سخنگوی وزارت علوم با انتشار توئیتی از دستور وزیر علوم برای برخورد با خاطیان تا ۴۸ ساعت خبر داد.
پس از اعلام دستور وزیر علوم واکنشهای مسؤولان اعم از عذرخواهی و حتی استعفا را شاهد بودیم؛ دانشگاه صنعتی شریف در اطلاعیهای اعلام کرد: متأسفانه، در بخش پایانی مراسم، هنگام اهدای جوایز و گرفتن عکس دستهجمعی، مواردی از عدم رعایت شئونات و قوانین مشاهده شد که در شأن خانواده بزرگ دانشگاه صنعتی شریف نبود و منجر به امتناع رئیس و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه از مشارکت در اهدای بخشی از جوایز و ترک سالن همایش از سوی رئیس دانشگاه شد.
همچنین دانشگاه صنعتی شریف، ضمن محکومکردن ناهنجاری اتفاق افتاده در آن مراسم و عذرخواهی از خانواده معظم شهدا و ایثارگران و همه دلسوزان جمهوری اسلامی ایران، اهتمام مسئولین دانشگاه به برخورد جدی با مسببین این رخداد و افرادی که در این زمینه قصور یا تقصیری داشتهاند را در اسرع وقت اعلام کرد.
علی سلک غفاری رئیس پردیس بینالمللی کیش نیز از سمت خود استعفا کرد؛ پس از این استعفا هم علی شمسی پور سخنگوی وزارت علوم دوباره در توییتی اعلام کرد: با وجود این استعفا، بررسی برای روشن شدن همه ابعاد موضوع و برخورد قانونی با همه متخلفان ادامه دارد.
البته انتقادات در همین جا خاتمه نیافت و بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با انتشار بیانیه ای وزارت علوم را مورد انتقاد قرار داده و اعلام کرد: «دانشگاه شریف «دانشگاه آزاد از هفتدولت» فقط محصول رئیس و هیأت رئیسه نالایق آن نیست؛ بلکه این وضعیت اسفناک محصول نگاه بنگاهمسلکانه به نهادعلم در وزارت علوم است. وزارت تشریفات نه تنها در احیاء «دانشگاه جمهوری اسلامی ایران» نقشی ندارد، بلکه خود گَرد مرگ بر پیشانی آن مینشاند!»
برخی از حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این جشن خبر دادند که البته مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در اطلاعیه ای اعلام کرد: در حاشیه سفر رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به کیش و حضور ۲۰ دقیقهای امام جمعه و روحانیت و رئیس نهاد در جشن فارغ التحصیلی موضوع خلاف شئون و ضوابط در جلسه اتفاق نیفتاده و رفتارهای غلط در انتهای مراسم و پس از خروج مهمانان رخ داده است اما به محض اطلاع ریاست نهاد از حاشیههای رخ داده گلایه و تذکر به رئیس دانشگاه صنعتی شریف و رئیس پردیس کیش داده شد و منتظر اقدام مناسب دانشگاه در برخورد با تخلف و پیگیری از وقوع تخلفات مشابه هستیم.
* قوانین پوششی در دانشگاههای دنیا به چه صورت است؟
مسأله اینجاست که برخی انتقادات وارد شده به هنجارشکنی پوششی در جشن فارغ التحصیلی پردیس کیش دانشگاه شریف را تند میدانند این در حالی است که در تمام دانشگاه های معتبر دنیا قوانین پوششی دقیقی وجود دارد که دانشجویان موظف به اجرای آن بوده و در صورت عدم رعایت این قوانین با جرائم سختی رو به رو می شوند.
نگاهی بیندازیم به قوانین پوشش در چند دانشگاه دنیا:
البته اینها تنها یک مورد از قوانین پوشش فقط از ۱۴ دانشگاه کشورهای مختلف بود اما به طور کل ضوابط پوشش بیشتری در تمام دانشگاههای دنیا حاکم است به طوریکه پوشش دانشجویان در داخل و خارج از دانشگاه متمایز است.
در ایران نیز دانشجویان ما خواستار برقراری همین نظم پوششی در دانشگاه هستند و معتقدند باید یک قانون پوششی در داخل دانشگاه حاکم باشد.
به هر حال هر کشوری بسته به فرهنگ و شرایط خود قوانینی را برای ورود دانشجویان به دانشگاه مصوب کردهاند. در کشور ما نیز این قوانین وجود دارد که گاهی متاسفانه در اجرای آن شاهد مشکلاتی بودهایم.