سرویس جهان مشرق - در نهایت رژیم صهیونیستی حاضر به پذیرش آتش بس در غزه شد. کابینه رژیم صهیونیستی به توافقی که آزادی برخی از اسرا در غزه را تضمین میکند، رأی مثبت داد. همچنین قرار است ۵۰ زن و کودک اسرائیلی ظرف ۴ روز آزاد شوند و در طی آن درگیریها در غزه متوقف میشود.
توافق آتش بس همچنین شامل ورود صدها کامیون کمکهای بشردوستانه، امدادی، پزشکی و سوختی به تمام مناطق نوار غزه بدون استثنا است. توافق شامل آتشبس از سوی دو طرف، توقف تمامی اقدامات نظامی «ارتش» در تمام مناطق نوار غزه و توقف حرکت خودروهای نظامی در غزه است.
پس از شروع نبرد طوفان الاقصی، مقامات رژیم صهیونیستی به صورت مستمر و تکراری، صحبت از انتقام و نابودی مقاومت فلسطین میکردند. میتوان گفت در تاریخ رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم، هیچ گاه به این میزان حرافی نکرده بودند. در حدود دو ماه گذشته، کار مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی تبدیل به تهدید مقاومت فلسطین و غزه در جلوی دوربین رسانه های داخلی و خارجی. تهدیداتی از جمله نابودی حماس تا ریشه کن کردن مقاومت فلسطین و دادن درس عبرت به نیروهای مقاومت و ... بود.
شکست نظامی، امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به قدری عمیق، وحشتناک و برای صهیونیستها در جهان مایه آبروریزی بود که مقامات این رژیم پس از چند روز که کمی از شوک حمله غافلگیرانه مقاومت بیرون آمده بودند، بدون داشتن برنامه و راهبرد نظامی مشخصی، شروع به بمباران دیوانه وار مردم غزه کرده تا بتوانند از طریق ویران کردن غزه، دستاوردی برای جبران و بازگرداندن حیثیت از دست رفته بدست بیاورند.
چهل هشت روز بمباران غزه و مردم بی گناه نه تنها برای صهیونیستها دستاوردی نداشت، بلکه شرایط بی سابقه ای برای این رژیم در جهان رقم زد، چرا که به لطف رفتارهای وحشیانه و متحجرانه مقامات این رژیم در قبال کودکان فلسطینی، یک موج گسترده جهانی در محکومیت اقدامات این رژیم در غزه در کشورهای سراسر دنیا به راه افتاد و این موج کماکان ادامه دارد. شاید هیچ تبلیغات رسانه ای به این اندازه نمیتوانست چهره واقعی رژیم صهیونیستی را آشکار و سران این رژیم قاتل را آشکار کند.
پس از چهل و هشت روز بمباران و شروع پیشروی در شمال غزه، صهیونیستها در رابطه با نیروهای مقاومت غزه، هنوز دستاورد قابل ملاحظه ای بدست نیاورده اند. باوجود ضربه سختی که از سوی مقاومت فلسطین به صهیونیستها وارد شده و همچنان وارد میشود، فرماندهان و مقامات این رژیم، پس از گذشت هفته ها، به هیچ دستاورد قابل توجهی که در قبال نیروهای مقاومت بدست آورده باشند، اشاره نمی کنند، چراکه دستاوردی به جز به خاک و خون کشیدن مردم غزه تاکنون بدست نیاورده اند.
مسئله دیگر تلفات و خسارات سنگین صهیونیستها در میدان جنگ است. از زمان ورود نیروهای رژیم صهیونیستی به شمال غزه، نیروهای مقاومت فلسطین با استفاده از حملات غافلگیرانه، میزان قابل توجهی از خسارات و همچنین تلفات را به ارتش رژیم صهیونیستی وارد کرده اند که بخش عمده آن توسط رسانه های این رژیم سانسور می شود. این در حالی است که حملات راکتی به سرزمین های اشغالی کماکان ادامه دارد.
شرایط بد اقتصادی و تبعات و پیامدهای آن و مسائل اجتماعی و سیاسی که پس از پایان جنگ به صورت شدیدتر گریبان گیر رژیم صهیونیستی خواهد شد نیز موضوع مهمی است که مقامات رژیم به آن واقف هستند. هزینه جنگ اقتصاد اسرائیل را با بحران مواجه کرده است و صهیونیستها از این مسئله می هراسند که پیامد های اقتصادی بسیار عظیمی در انتظار آنها باشد.
وضعیت جبهه های شمالی نیز برای رژیم صهیونیستی تبدیل به یک موضوع بحرانی شده است. از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی، حزب الله و نیروهای مقاومت در جنوب لبنان، با هدف قرار دادن نظامیان و مواضع رژیم صهیونیستی، تلفات و خسارات سنگینی به این رژیم وارد کرده اند. به گفته حزب الله لبنان، تاکنون ۳۵۴ نظامی این رژیم بر اثر حملات مقاومت، کشته و زخمی شده اند. بعد دیگر این امر ناامن شدن مناطق شمالی، همانند مناطق جنوبی است، چیزی که رژیم صهیونیستی را با موضوع آواراگان روبه رو کرده است.
باوجود همه مسائل بالا، رژیم صهیونیستی علیرغم کمکهای جهانی بلاعوض و پشتیبانی نظامی و امنیتی غرب از جمله آمریکا، تاکنون هیچ پیروز قابل توجهی دربرابر مقاومت فلسطین نداشته است. تنها و تنها کاری که ارتش این رژیم در غزه توانسته است انجام بدهد، کشتار حدود ۱۵ هزار فلسطینی بی گناه است که بخش عمده ای از آن کودکان هستند.
وقتی صهیونیستها همچنان در غزه تلفات میدهند، بدون آنکه بتوانند ردی از اسرای خود پیدا کنند و یا دستشان به یکی از فرماندهان رده بالای مقاومت برسد و در حالیکه محکومیت های جهانی روز به روز در حال افزایش است، راهی جز کوتاه آمدن از موضع "جنگیدن تا پایان نابودی گروه های مقاومت فلسطین"، وجود ندارد.
علیرغم تمامی ادعاها و اظهارات مقامات سیاسی و نظامی رژیم، در نهایت کابینه رژیم صهیونیستی مجبور به تن دادن به توافق آتش بس شد. مسئله ای که میتواند گسست سیاسی و اجتماعی در داخل این رژیم را افزایش دهد و شرایط داخلی این رژیم را از آنچه که در حال حاضر وجود دارد، بحرانی تر کند.
در حال حاضر اختلافات در تل آویو بر سر آتش بس در جنگ غزه بالا گرفته است. در جدیدترین اختلاف درونی در تل آویو بر سر اتش بس در جنگ غزه، وزیر افراطی کابینه نتانیاهو با توافق برای تبادل اسرا مخالفت کرده است. ایتامار بنگویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی بعد از جدی شدن ماجرای تبادل اسرا گفته است: «بسیار ناراحتم چون آنها (اشاره به کابینه جنگ) درحال حاضر دارند درباره یک معامله صحبت میکنند. ما یکبار دیگر شاهد تفرقه هستیم. آنها دوباره دارند حقیقت را از ما پنهان میکنند و یکبار دیگر ما را نادیده میگیرند. شایعات حاکی از آن است که دولت اسرائیل بار دیگر دارد مرتکب اشتباه بسیار بسیار بزرگی میشود.»
بن گویر همچنین افزود: «این اشتباه، به سبک توافق مبادله «گیلعاد شالیط» در سال ۲۰۱۱ است که منجر به آزادی یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه شد و یک نمونه برای پایان بد توافق تبادل زندانیان است. هرگونه توافق برای تبادل اسرا یک «فاجعه» و نشانه حماقت کابینه جنگ است!»