به گزارش مشرق به نقل از بلومبرگ، جیمز استاوریدیس، فرمانده اسبق «واحد عالی متفقین» وابسته به ناتو بر این باور است که اوکراین نمیتواند بخشهایی از خاک این کشور که تحت کنترل نیروهای روسیه درآمده را پس بگیرد و باید تسلیم کردن این اراضی به مسکو را قبول کند.
استاوریدیس در مقالهای که برای بلومبرگ نوشته، برای نیروهای اوکراینی، دورنمایی تیره و ناخوشایند ترسیم کرده و بر این باور است که دلیلی وجود ندارد که بتوان «انتظار تغییرات قابل توجه در میدان نبرد را در آینده نزدیک داشت، آن هم بعد از ماهها عملیاتهای پرهزینه.»
وی نوشت: نیروهای اوکراینی در نهایت قادر به بیرون راندن روسیه از بخش اعظم مناطق تحت تصرف(مسکو) هستند؛ در واقع چنین اتفاقی غیر محتمل است. احتمالا کییف گزینه تسلیم موقت یا دائمی شبه جزیره کریمه را در ازای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو مدنظر قرار میدهد.»
با این حال، مسکو به دفعات تاکید کرده است که یکی از اهداف عملیات نظامی روسیه در اوکراین، این است که اطمینان حاصل کند اوکراین در قبال ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا بیطرف میماند و این بدان معناست که کرملین هرگز چنین پیشنهادی را نخواهد پذیرفت.
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه همچنین تاکید کرده است که قلمروهای جدید شامل لوهانسک، دونتسک، زاپروژیا و خرسون که محصول عملیات نظامی اخیر هستند، هرگز به اوکراین بازنخواهند گشت و این مساله به عنوان یک اصل در قانون اساسی روسیه لحاظ شده است. پوتین همچنین بازگشت کریمه به اوکراین را نیز منتفی دانست؛ شبهجزیرهای که در سال ۲۰۱۴ و پس از کودتای «یورومیدان» در اوکراین، با برگزاری همهپرسی به مسکو الحاق شد.
استاوریدیس معتقد است که تجدید کمکهای نظامی خارجی برای اوکراین شاید در بهترین حالت «باعث شود که خطوط مقدم جنگ در طول بهار ۲۰۲۴ تقریبا راکد بماند و هیچ پیشرفت قابل توجهی در آن رخ ندهد» و به گفته وی، اکراه غربیها در تصویب این کمکها به معنای «سناریویی به مراتب تلختر برای اوکراین خواهد بود.»
وی در ادامه این مقاله نوشت: اگر آمریکا و اروپا کمک نظامی خود را کاهش دهند، ارتش پوتین احتمالا قادر خواهد شد تا فاز هجومی به خود بگیرد. ارتش به مراتب کوچکتر اوکراین بدون تجهیزات و مهمات کافی، مجبور به عقبنشینی خواهد شد.
پیشبینی تلخ استاوریدیس در حالی است که ۶ ماه از شروع ضدحملات اوکراین علیه روسیه میگذرد؛ ضدحملاتی که بهرغم پروپاگاندای رسانهای غرب، هیچ دستاورد قابل توجهی نداشته و به از دست رفتن گسترده منابع انسانی و مادی اوکراین منجر شده است.
ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین ماه گذشته اعلام کرد که کییف از فاز تهاجمی به استحکامسازی تغییر موضع خواهد داد؛ موضوعی که تاییدی بر شکست ضدحملات اوکراین در نیل به اهداف تعیینشده است. براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، ارتش اوکراین تاکنون بیش از ۱۲۵ هزار نیرو و بالغ بر ۱۶ هزار فقره از تجهیزات سنگین خود را از دست داده است.