انتقاد زلنسکی از بی‌توجهی غرب به اوکراین

فارن پالیسی در مطلبی با اشاره به نتایج نامطلوب ضدحملات اوکراین و رویدادهای سیاسی در اروپا و آمریکا، نوشت که کی‌یف باید خود را برای فجایع سیاسی و وضعیت بسیار نگران‌کننده‌تر در جبهه دیپلماتیک آماده کند.

به گزارش مشرق، احتمالات تلخ در آمریکا و اتحادیه اروپا باتوجه به انتخابات برگزار شده در برخی کشورهای اروپایی و نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده، کی‌یف را بر لبه تیغ قرار داده و به‌نظر می‌رسد این کشور باید خود را برای فاجعه سیاسی در سال آینده آماده کند.

به نوشته این نشریه آمریکایی، در حالی‌که نتایج ضدحملات اوکراین مقابل کی‌یف که از تابستان گذشته آغاز شد، چندان رضایت‌بخش نبوده، اخباری که از سایر جبهه‌های دیپلماتیک و سیاسی به گوش می‌رسد، بسیار نگران‌کننده‌تر است.

ولودمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین در اوایل ماه جاری میلادی در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس، در خصوص پیشرفت ضدحمله کی‌یف اذعان کرد: «ما نتایج سریع‌تری می‌خواستیم. اما متاسفانه از این‌منظر به دستاوردهای مطلوبی نرسیدیم و این یک واقعیت است».

اما به‌نظر می‌رسد فارغ از نتایج این ضدحملات، تحولات اخیر با فرا رسیدن فصل زمستان خبر از وضعیت دشوارتری می‌دهد؛ به‌گونه‌ای که با توجه به خطرات عظیم پیش‌رو، اوکراین باید از هم‌اکنون برای آینده‌ای که در آن ائتلاف غرب از هم پاشیده است، آماده شود.

این نشریه در ادامه می‌نویسد: پیروزی‌های اخیر رهبران راست افراطی در اسلواکی و هلند به‌طور بالقوه موانع بیشتری را در سر راه تصویب کمک‌ها به اوکراین ایجاد می‌کند. به‌ویژه که پیش از این هم رهبرانی همچون ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان همواره با تداوم کمک‌ها به کی‌یف و اعمال تحریم‌های علیه روسیه مخالف بوده است. اکنون با به‌قدرت رسیدن رابرت فیکو در اسلواکی و خیرت ویلدرز در هلند اهرم‌های بیشتری برای برهم زدن سیاست اتحادیه اروپا در خصوص اوکراین، از جمله تعلیق دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه و بسته کمکی ۵۰ میلیارد یورویی (۵۴.۹ میلیارد دلاری) وجو دارد.

به‌همین دلیل، غرب بیم آن دارد که چنانچه ویلدرز موفق به تشکیل یک ائتلاف دولتی شود، نه تنها می‌تواند مانع انتقال هواپیماهای اف-۱۶ به اوکراین شود، بلکه به تهدیدی بزرگ بر سر راه کمک‌های اتحادیه اروپا به اوکراین بدل شود.

در این زمستان همچنین شاهد اعتراض راننده‌های کامیون در لهستان و اسلواکی بودیم؛ وضعیتی که منجر به بسته شدن گذرگاه‌های مرزی اوکراین به‌دلیل اختلاف بر سر مجوز اتحادیه اروپا به شرکت‌های کشتیرانی اوکراین شد و به نوبه خود بر جریان کمک‌های نظامی داوطلبانه به این کشور در حال جنگ اثر گذاشته است.

فارن پالیسی در پایان آورده است که با این وجود حمایت اتحادیه اروپا از کی‌یف همچنان ادامه داد و اوربان هم مشابه گذشته از حق وتوی مجارستان در ازای گرفتن امتیاز از اتحادیه اروپا استفاده می‌کند و به ادامه کمک‌ها به اوکراین موافق خواهد کرد.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس