کد خبر 1560999
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۶
راه حل مشکلات چیست؟

در زیر آسمان کبود و بر روی این کره خاکی، کشور و جامعه بدون مشکل نمی‌توان پیدا کرد و ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و ملت ایران هم با پاره‌ای از مشکلات روبه‌روست.

به گزارش مشرق، یدالله جوانی طی یادداشتی نوشت: در زیر آسمان کبود و بر روی این کره خاکی، کشور و جامعه بدون مشکل نمی‌توان پیدا کرد و ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و ملت ایران هم با پاره‌ای از مشکلات روبه‌روست. البته مشکلات جوامع بشری یکسان نبوده و هر جامعه و کشوری مشکلات خاص خود را دارد؛ اما آنچه بسیار مهم و حائز اهمیت است، جست‌وجوی راه‌حل‌های منطقی و درست برای حل مشکلات به اقتضای شرایط است.

ایران کشوری با پیشینه تمدنی چندین هزار ساله و دارای موقعیت فوق‌العاده راهبردی و در مواردی از مختصات و ویژگی‌هایش، بی‌نظیر یا کم‌نظیر است. با انقلاب اسلامی و استقرار نظام مردم‌سالاری دینی در ایران، ملت ما در مسیر پیشرفت و قرار گفتن در جایگاه واقعی خود به حرکت درآمد و به همین دلیل، جبهه استکبار برای جلوگیری از تبدیل شدن جمهوری اسلامی به یک الگو برای دیگر ملل و به ویژه ملت‌های مسلمان، نظام سیاسی نوپای برآمده از آرای مردم را مورد تهاجم قرار داد؛ تهاجمی که طی ۴۵ سال گذشته به شکل‌های گوناگون استمرار داشته و اکنون نیز ادامه دارد.

با وجود توطئه‌ها، فشارها، تحریم‌ها و فتنه‌انگیزی‌های دشمنان خارجی و دنباله‌های داخلی آنان، ایران اسلامی در ۴۵ سال گذشته، پیشرفت‌ها و موفقیت‌های بزرگی را در حوزه‌های گوناگون داشته و همین دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی، به ویژه در علوم و فناوری‌های نوین، کشورهای سلطه‌گر غربی را به شدت نگران نقش‌آفرینی اسلام در آینده جهان با محوریت ایران کرده است.

اما با وجود پیشرفت‌های فراوان، اکنون بخشی از مردم ایران با مشکلاتی مواجه هستند که در صدر این مشکلات مسائل اقتصادی و معیشتی قرار دارد. در همه نظرسنجی‌های صورت گرفته در کشور از سوی سازمان‌های گوناگون، تورم و گرانی، بیکاری و فاصله زیاد میان دخل و خرج، عامل اصلی نارضایتی‌ها اعلام شده است.

حال پرسش اصلی این است که راه حل این مشکلات چیست؟ چگونه و با چه سازوکاری می‌توان این مشکلات را برطرف کرد؟

در پاسخ به این پرسش دو دیدگاه کلی و کلان وجود دارد که برای برگزیدن راه حل درست، باید در هر یک از این دیدگاه‌ها، به دور از احساس و هیجان، فارغ از حب و بغض و بر مبنای عقلانیت و محاسبه‌گری تأمل کرد.

۱ـ دیدگاه اعتراض و اغتشاش

در این دیدگاه، بر این نکته تصریح و تأکید می‌شود که باید مردم ناراضی و معترض را به خیابان‌ها کشاند و نظام را تحت فشار قرار داد و با اغتشاش و نافرمانی، مقدمات تغییر برای بهبود شرایط و حل مشکلات را فراهم کرد. طرفداران این دیدگاه به طور دائم با برجسته‌سازی مشکلات و بعضاً سیاه‌نمایی از شرایط کشور، دنبال عمق‌بخشی به نارضایتی‌ها برای تبدیل نارضایتی به اعتراض خیابانی هستند.

۲ـ دیدگاه مشارکت‌آفرینی و شایسته‌گزینی مسئولان

در این دیدگاه، تمرکز بر این نکته و اصل است که مشکلات کشور، باید به دست مسئولان متعهد، با کفایت و کارآمد حل شود و این مسئولان را مردم از طریق انتخابات برمی‌گزینند. به عبارت دیگر، اداره‌کنندگان کشور، مسئولان کشور و کارگزاران نظام باید مشکلات را حل کنند. طبق اصل ششم قانون اساسی، مردم آن عامل اصلی در تعیین و انتخاب کارگزاران نظام به حساب می‌آیند. در اصل ششم آمده است، در جمهوری اسلامی امور کشور باید با اتکای آرای عمومی اداره شود از طریق انتخابات: انتخاب رئیس‌جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر اینها، یا از راه همه‌پرسی در مواردی که در اصول دیگر این قانون معین می‌شود.

بنابراین، قانون اساسی سازوکار حل مشکلات را به خوبی تعیین کرده است. با نگاهی به کارنامه ۴۵ ساله جمهوری اسلامی، به خوبی و آسانی می‌توان قضاوت کرد، در این ۴۵ سال کارهای بزرگ و موفقیت‌های چشمگیر و خیره‌کننده با مدیریت کارگزاران متعهد و متخصص انجام شده، و آنجاهایی هم که مشکلاتی وجود دارد و این مشکلات امروز موجبات نارضایتی‌ها را فراهم کرده، دلیل اصلی‌اش ضعف مدیران، کم‌کاری‌ها و سیاست‌گذاری‌های اجرایی نادرست بوده است.

با تأمل در این دو دیدگاه، به وضوح می‌توان دریافت که اساساً، دیدگاه اول نه تنها حلال مشکلات نخواهد بود، بلکه مشکل‌آفرین بوده و دنبال کردن آن نتیجه‌ای جز افزودن بر مشکلات کشور نخواهد داشت. به همین دلیل در پشت صحنه این دیدگاه، همان کسانی هستند که نمی‌خواهند ایران اسلامی پیشرفت کرده و به یک الگو در جهان اسلام و منطقه تبدیل شود. شناختن بازیگران و صاحبان این دیدگاه هم کار سخت و دشواری نیست. در سال‌های اخیر، شبکه‌های ماهواره‌ای متصل به آمریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی و جریان ضد انقلاب، رویکرد اصلی‌شان ایجاد نارضایتی‌ در مردم از طریق سیاه‌نمایی، بزرگ‌نمایی مشکلات و کوچک‌نمایی موفقیت‌ها و تلاش برای تبدیل نارضایتی به اعتراض و در نهایت به اغتشاش بوده است.

اکنون در آستانه دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری قرار داریم و باز هم اسفندماه سال جاری، روز برگزاری این انتخابات است. صاحبان و طرفداران دیدگاه‌های مطرح شده، از مدت‌ها قبل برای انتخابات آخر سال فعال شده و به گفتمان‌سازی مشغول هستند. خط مشارکت و خط تحریم خلاصه گفتمان این دو دیدگاه است.

بسیار روشن است که خط تحریمی‌ها به هر دلیل و با هر ماهیت، در زمین دشمن بازی کرده و پازل آمریکا و متحدانش را برای فشار بیشتر به ملت ایران تکمیل می‌کنند؛ اما کسانی که بر گفتمان مشارکت تأکید دارند، دلسوزان واقعی کشور، نظام و مردم هستند؛ چرا که انتخابات، فصل جابه‌جایی‌ها، شایسته‌گزینی‌ها و سپردن مسئولیت‌ها به انسان‌های کارآمد است.

بدون تردید و با اطمینان خاطر می‌توان گفت، در صدر دلسوزان کشور و دغدغه‌مندان برای حل مشکلات مردم به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی و معیشتی، رهبر حکیم انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنه‌ای‌(مدظله‌العالی) قرار دارند. از همین رو معظم‌له با علم به اینکه کلید حل مشکلات کشور در دستان مردم قرار دارد؛ از ابتدای سال و در ۱۵ فروردین، اهمیت انتخابات آخر سال را گوشزد کرده و تاکنون در چند مقطع این مهم را تبیین کرده‌اند.

ایشان در بیانات خود در دیدار مردم کرمان و خوزستان در روز دوم دی‌ماه سال جاری با اشاره مجدد به چهار راهبرد مشارکت قوی، رقابت واقعی، سلامت حقیقی و امنیت در انتخابات فرمودند: «بعضی‌ها مردم را از انتخابات دلسرد می‌کنند؛ این کار غلطی است، این اشتباه است، این به ضرر کشور است ؛ به ضرر فلان شخص و فلان آدم نیست، به ضرر کشور است. بعضی‌ها برای اینکه مردم را از انتخابات دلسرد کنند، مدام مشکلات کشور را جلوی چشم می‌آورند. خب اگر مشکلات وجود دارد، راه حل مشکلات چیست؟ راه حل مشکلات انتخابات است. اتفاقا برای اینکه مشکلات برطرف بشود، بایستی در انتخابات شرکت کرد».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    16 1
    هیچ راه حلی وجود نداره
    • IR ۰۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
      12 3
      سالها به مسئولان وقت دادیم و هیچ کاری نکردند بهترین راه همان اعتراض است
    • FR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
      9 2
      دیگه تمومه ماجرا
  • هادی IR ۰۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    23 3
    راه حل مشکلات شایسته سالاری، اجرای قوانین و شدت عمل با مفسدینه. هر کدوم اجرا نشه هیچ اتفاقی نمی افته.
  • IR ۰۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    5 12
    جامعه مانند خانواده ست پر از مشکلات ریز و درشت، یک خانواده زمانی موفق به عبور از مشکل میشه که تمام افراد آن با همدلی و دلسوزی و همکاری دست به دست هم بدن و با مدیریت درست با توجه به امکانات و منابع از بحران عبور کنن نه اینکه هرکس ساز خودش را بزنه و منافع شخصی خودش مد نظرش باشه، تبعیض و عدم نظارت و بازرسی بزرگترین مشکل مملکته
    • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
      16 0
      علت این اتفاق چیه این نتیجه کارآمد نبودن حاکمیت در جامعه هست الان یک نظر سنجی منصفانه کنید نه در مسایل کلان در مسایل معمولی چند درصد مردم حاضرند بجای خودروی مثل ولوو با اون سطح ایمنی بالا بیان خودرو چینی آشغال بخرن که دریک دنده عقب رفتن و فرمون رو پیچوندن ماشین چپ شده ۲میلیارد تومن پول بدی یا40هزار دلار که بانصفش میشه ولوو خرید چرا یعنی مردم حق جونشون رو هم ندارن بازیکن ملی پوش به راحتی تو سانحه فوت کنه وکسی هم جوابگو نباشه تیبا کوییک دنا پژو سمند و خیلی خودروها چینی دیگه ایمنی ندارن و بزور دارن به مردم که حق انتخاب ندارن فروخته میشه این خودروها به هیچ وجه بدرد بین شهری نمیخوره و جون مردم درخطره
  • سید فروزان CH ۰۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    25 1
    راه حل مشکلات بسیار آسان است ،آسان‌تر از انجه نیاز به نوشتن کتاب و مقاله ها و غیره باشد ، احرای قانون بدون رابطه و در راس قوه قضاییه و دادستان کل کشور ، باید افرادی انتخاب شوند که لباس سربازی بر تن و فاسدین و رانت خواران و دزدان را انقلابی محاکمه و به سرای اعمالشان برسانند ، متاسفانه چه آقای اژه ای و چه دادستان کل ،تبدیل به شو من شدهاند تا مرد قانون دولت هم باید مصلحت حزبی و گروهی را کنار گذاشته ، افرادی را مسئول کند که کت و شلوار و پیرهن یقه سه سانتی را بگذارند در کمد و بمانند بک سرباز در نقطه صفر مرزی ، از برف و باران و گرما و سرما و کرد و خاک واهمه ای نداسته باشند . زنده یاد میرزاده عشقی ، نوشت : قانون باید اجرا سود و برای اجرا ،باید عید خون به پا کرد ،در آخر هر سال پرونده وزیر و وکیل و مدیر و مسئول را بررسی ، هر کس که خیانتی و خلافی انجام داده بود ، در روز سیزده بدر چوبه های دار بر پا و مقصرین را آویزان ، هنوز که هنوز است بعد از گذشت ده پانزده سال ، پرونده کرسنت در کشوی قاضی است که هیچ ، وزیر نفت دوران شیخ الوزرا زنگنه ، در راحتی و آسایش کامل زندکی میکند و انکار نه انکار جه ضرری به مملکت زده و البته امثال پرونده کرسنت کم نیستد ، فولاد مبارکه فلان پتروشیمی ، رشت الکتریک ووووووووووو اگر شخصی یا اشخاصی هم دستگیر شده در هتل پنج ستاره اوین ، دائم المرخصی و مشغول زد و بند از داخل زندان تا خارج زندان .
  • US ۰۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    11 29
    راه حل برگشت به آرا ملت از طریق رفراندوم قانون اساسی است مشکلات کشور از قانون اساسی اشتباه نشات میگیرد که همه قدرت یک جا برای همیشه دور از دسترس ملت ذخیره شده است و ملت میگن اشتباه داری میری میگه به تو چه من و ما مملکت برای ماست خودمون میدونیم چه بلایی سرش بیاریم چطوی زمین سوختش کنیم
  • IR ۰۴:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    21 5
    سری قبل که راه حل یکدست شدن سه قوه بود خخخخ
  • HK ۰۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    8 2
    در حکومت سکولار و لیبرال سرمایه داران رای نمیدم
  • خادم IR ۰۶:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    3 1
    بعد 40 سال!!! جلوی بانک ها و فولاد و فروش نرخ دلار جهانی بگیرید همه چی درست میشه
  • IR ۰۸:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    16 1
    هم دنیا مردم رو خراب کردید هم آخرت رو آخرت چرا چون مردم از دین برگشتن جز معدود افرادی که منافعشون تامین شده امثال چای دبش ها در دوران پهلوی تا اونجا که اسناد موجوده روحانیت ارج و قرب داشت اما الان چی طرف میگه جرات نمیکنم سوار مترو بشم اینا همش سندش هست
  • IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    12 15
    راه حل روشن رو دو دختر خانم که مصاحبه شون پخش شده گفتن جز این راه حلی نیست 80درصد جامعه دیگه کشیدن کنار ۲۰درصد هم 15درصدش بخاطر شغلشون مجبورند باشما همراهی میکنن ۴درصد منافع و یک درصد هم خالصانه باشما هستن
  • IR ۰۸:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    6 2
    تنها و تنها راه حل برون رفت از مشکلات کنونی کشور و بسط عدالت همه جانبه، خروج حاکمیت فعلی می باشد و بس...
  • IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    7 11
    رفراندوم
  • FR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    3 0
    متاسفانه گویا تضاد منافع و تضاد اهداف در میان مدیران و مسولین اجازه نتیجه گیری از کارها را بخصوص در دولت سیزدهم نمیدهد و حتی در داخل خود دولت هماهنگی نیست … تلاش های رییس جمهور و وزارت خارجه به جایی نمیرسد نمیشه که نظام به اتوکراسی و حتی دیکتاتوری متهم باشد ولی از لحاظ اقتصادی هیچ نوع اختیار و کنترلی وجود نداشته باشد و بانک ها و سرمایه داران برانداز کشور را به گروگان بگیرند
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    3 17
    رفتن شما
  • اکبر DE ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    8 13
    پیرو ولایت فقیه باشیم
  • محمد مهدی اسلامی IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    0 1
    __ بسمه تعالی __ انتخابات که بحمداللّه تعالی همیشه بوده است و باز هم خواهد بود ، مهم تشخیص درست است که شایستگان شناخته شوند و آنان انتخاب بشوند . شایستگان نیز کسانی هستند که هم تقوی داشته باشند و هم تخصص برای امری که بنا است انتخاب بشوند . بگیریم عقل خود را نیک در کار __ بجای دشمنی با هم شویم یار __نیفروزیم برای یکدگر نار __ دهیم کاهش ز دوش یکدگر بار __ تخصص با تعهد چاره ساز است__ نبود این دو باهم عین آز است__

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس