به گزارش مشرق، حسن اکبری درباره وضعیت فعلی حیات وحش و منابع طبیعی کشور اظهار داشت: حدود ۷۰ سال پیش با پیشرفت سلاحها جمعیت حیات وحش کاهش پیدا کرد و ما شاهد افت شدیدی در دهه ۳۰ و ۴۰ بودیم و به عنوان مثال جمعیت گونهای مانند آهو در مقایسه با ۷۰ سال پیش حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است.
وی گفت: مشکل دیگری که در دهه ۶۰ و ۷۰ به محیط زیست اضافه شد تخریب زیستگاه بود که بخش زیادی از دشتهای کشور تبدیل به زمین کشاورزی شد و همچنین اتوبانهای زیادی ایجاد شد و معادن توسعه پیدا کردند که همهی این فرایندها در خانه حیات وحش اتفاق افتاد و به نوعی حیات وحش را بیخانمان کرد و ما بخش عمدهای از زیستگاههای کشور را از دست دادهایم و جمعیت حیواناتی مانند آهو و یوز پلنگ بسیار کاهش پیدا کرده است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: سازمان حفاظت محیط زیست ۱۹ میلیون هکتار از زیستگاههای کشور را تحت عنوان مناطق چهارگانه مدیریت میکند و در این مناطق قوانین سختگیرانه وجود دارد که اجازه جاده زدن و فعالیت معادن و توسعه از قبیل صنعت و شهرسازی داخل این مناطق داده نمیشود.
اکبری در خصوص آخرین خبر از درنای امید به ایران گفت: متأسفانه به دلیل اینکه به امید ردیاب متصل نکرده بودیم و به دلیل تحریمها ردیاب ویژه نداشتیم به همین خاطر از این پرنده هیچ اطلاعاتی در دست نداریم.
وی ادامه داد: سالهای گذشته هم این اتفاق افتاده که امید به ایران نیامده باشد و حتی ممکن است شرایط آب و هوایی و گرم بودن زمستان امسال در بازنگشتن امید تأثیر داشته باشد بنابراین امیدواریم که زنده باشد و سال بعدی به ایران بازگردد.