به گزارش مشرق، نازایی، سقطجنین، تولد نوزادان نارس و کموزن، یائسگی زودرس، سرطان دهانه رحم و انواع سرطانهای دیگر در کمین بانوان و دخترانی است که حتی برای چندبار قلیان مصرف کردهاند. فوق تخصص بیماریهای ریوی محمدرضا زاهد پورانارکی روز یکشنبه هشدار داد که طبق پژوهشهای انجام شده «خطر استنشاق قلیان در زنان به علت تفاوت در هورمونهایی که دارند، بیشتر است.»
آمارها نشان میدهد استعمال قلیان در میان زنان ایرانی به میزان دو تا سه برابر بیشتر از مصرف قلیان در مقایسه با زنان سایر کشورها است. به گفته رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات «مصرف قلیان از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ در بین زنان57.6 درصد و در بین مردان17.8درصد افزایش داشته است.»
رشد ناگهانی تمایل بانوان به قلیان در شرایطی اتفاق افتاده است که در سال 1395 رئیس اتحادیه قهوهخانه داران و سفرهخانههای سنتی اعلام کرد که ورود بانوان به قهوهخانههای معمولی غیرقانونی است و در مورد قهوهخانهها و سفرهخانههای سنتی نیز «ارائه سرویس قلیان به بانوان غیرمجاز است.»
ببیشتر مصرف کنندگان، قلیان را همراه با خانواده یا همسالان خود تجربه کردهاند. باورهای اشتباه در رابطه با قلیان باعث شده حتی بسیاری از والدینی که با سیگار و مواد مخدر زاویه دارند نظرشان در مورد قلیان کشیدن مثبت باشد و آن را یک تفریح خانوادگی بدانند.
عدهای از مردان و زنان مانند شهردار سابق تهران محمدعلی نجفی معتقدند قلیان کشیدن زنان نباید مورد نقد قرار گرفته و در این باره تفاوتی برای زن و مرد قائل باشیم. نجفی پس از ممنوعیت مصرف قلیان برای زنان در سال ۹۲ در یک برنامه تلویزیونی گفته است که «حالا بنده با همسرم یا دخترم رفتیم قلیان بکشیم دو پک هم آنها بزنند چه مشکلی دارد؟» اما متخصص زنان و زایمان شیرین نیرومنش با اشاره به بیش از 3 میلیون زوج نابارور در کشور میگوید که اگرچه قلیان کشیدن برای آقایان نیز بسیار مضر است و قطعا توصیه بر این است که آقایان هم قلیان نکشند اما برای زنان مضرات بیشتری دارد.« مصرف قلیان بر فرآیند تخمکگذاری زنان تاثیر میگذارد و آمار ناباروری را به طور چشمگیری افزایش میدهد.»
به گفته کارشناسان، خانوادهها نباید پای قلیان را به تفریحاتشان باز کنند و استفاده از این مواد مخدر را برای فرزندانشان عادی سازی کنند چرا که این قبح شکنی باعث میشود افراد کمکم به سمت مخدرهای دیگر کشیده شوند. آگاهسازی خانوادهها در برابر آسیبهایی که قلیان دارد میتواند تا حد زیادی این مخدر را از سبد تفریحاتشان کم کند و جلوی افزایش آمار مصرفکنندگان نسل جوان را بگیرد. از طرفی از آنجا که مصرف قلیان در بین زنان، بخاطر مدگرایی، کلاس گذاشتن، احساس بزرگ بینی و همرنگ جماعت شدن است نهادهای فرهنگی و تربیتی بویژه مدارس باید آموزش های لازم را ارائه کنند تا فرد هنگام بلوغ در مقابل جریانات مختلفی که سلامت روانی و جسمی او را مورد تهدید قرار میدهد واکنش مناسبی داشته باشد و ضدارزشها را مد و ارزش نداند.