چه کسانی می‌توانند در مرحله دوم انتخابات مجلس شرکت کنند؟

بر اساس قانون کسانی که در مرحله اول انتخابات رای نداده باشند، در مرحله دوم می‌توانند رای دهند. کسانی که در مرحله اول رای داده‌اند فقط در همان حوزه انتخابیه می‌توانند رای دهند.

به گزارش مشرق، انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز ۱۱ اسفند با مشارکت ۲۵ میلیون نفر از مردم کشورمان برگزار شد البته این انتخابات در برخی حوزه‌ها به مرحله دوم کشیده شد. مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه با رقابت برای ۴۵ کرسی در روز ۲۱ اردیبهشت برگزار خواهد شد.

انتخابات مرحله دوم در چه حوزه‌هایی برگزار می‌شود؟

این انتخابات در حوزه‌های «تبریز، آذرشهر و اسکو» ، «شبستر»، «میانه»، «پارس آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان »، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدا بنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی» ، «ملایر» و «ورامین» برگزار خواهد شد.

چرا انتخابات به مرحله دوم رفت؟

انتخابات در حوزه‌هایی به دور دوم رفت که منتخبین نتوانستند حداقل ۲۰ درصد آرای حوزه انتخابیه خود را کسب کنند. ماده ۱۰ قانون انتخابات مجلس صراحت دارد که «چنانچه در مرحله اول برای یک یا چند نفر از داوطلبان حداقل یک‌پنجم آرای حاصل نگردید، انتخابات دومرحله‌ای خواهد شد، بدین معنی که از بین نامزدهایی که حداقل یک‌پنجم آرای را در مرحله اول بدست نیاورده‌اند، فقط به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین کسانی که بیشترین آرا را در مرحله اول داشته‌اند، در انتخابات مرحله دوم شرکت می‌کنند و در صورتی‌که تعداد نامزدهای باقی‌مانده، کمتر از دوبرابر باشد، تمام آنان در مرحله دوم انتخابات شرکت خواهند نمود.

داوطلبان در مرحله دوم به چند رای نیاز دارند؟

ملاک رای آوردن در مرحله دوم و همچنین انتخابات میان‌دوره‌ای، کسب اکثریت نسبی به هر میزان است یعنی در مرحله دوم نفرات برتر با کسب هر میزان رایی می‌توانند راهی بهارستان شوند.

چه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رای دهند؟

کسانی که در مرحله اول انتخابات رای نداده باشند، در مرحله دوم می‌توانند رای دهند. کسانی که در مرحله اول رای داده‌اند فقط در همان حوزه انتخابیه می‌توانند رای دهند.

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، «کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند نمود و کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.»

فرصت یک هفته‌ای تبلیغات

فعالیت تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نمایندگی هشت روز قبل از روز أخذ رأی (مرحله اول و دوم) آغاز و تا ۲۴ ساعت قبل از أخذ رأی ادامه خواهد داشت.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۲
    4 6
    نه
    • IR ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۲
      5 2
      آره
    • IR ۰۴:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      1 3
      نه و نکمه مزدور درپیت
    • IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      0 0
      آری. بسوز
  • IR ۰۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    3 3
    همه با هم در انتخابات شرکت می‌کنیم برای ایران آباد
  • NL ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    0 0
    در دوره دوم هشتاد و پنج درصدی که در دور اول اصلاً رای ندادن باز هم رای نمیدن باضافه پنج درصد دیگه که در دوره دوم رای نخواهند داد بنابراین باقی میماند شش هفت درصد با ارفاق زیاد که در دور دوم رای میدن!بنابراین علی ماند و حوضش😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
  • محمد IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
    0 0
    با توجه برگه برگزاری تمام الکترونیک انتخابات دور دوم .در حوزه ها. معلوم نیست با کدام سازو کار تشخیص می‌دهند که کدملی متعلق به استان تهران یا تبریز که دوره قبل نا به دلایلی در مشهدیا مثلاً بندر عباس رای داده.
  • افصل IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۸
    0 0
    سلام انتخابات سیاست باشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس