سرویس جهان مشرق - سهیل کثیرینژاد کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در گفتگو با مشرق تصریح کرد، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ناکامی در نابود کردن جنبش حماس و دست نیافتن به اهدافش در غزه به دنبال دستاورد خارج از مرزهای نوار غزه بود. نتانیاهو خواست ناتوانی خود را با هدف قرار دادن بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق به عنوان ضربه به حامیان جنبش حماس به مثابه ضربه به حماس است، از فشار داخلی خود را رها کند. اما واکنش ایران پس از حمله به بخش کنسولی متفاوت بود، امری که نتانیاهو هرگز آن را پیش بینی نمی کرد.
این کارشناس رژیم صهیونیستی گفت، واکنش مقامات جمهوری اسلامی ایران پس از حمله به بخش کنسولی و ترور فرماندهان سپاه متفاوت بود، امری که نتانیاهو هرگز آن را پیش بینی نمی کرد. این پیام از سوی جامعه سیاسی، امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی درک شد. مقامات رژیم صهیونیستی از نتانیاهو به شدت انتقاد کردند و تصمیم او را در حمله به بخش کنسولی سفارت ایران از نگاه شرایط زمانی و واکنش مناسب، بی خردی سیاسی دانستند.
کثیرینژاد افزود، بعد از ترور شهید زاهدی فضای از ترس و ناامیدی در جامعه صهیونیستی به وجود آمد. علاوه بر آن انتقادها از نتانیاهو به شدت افزایش یافت. جامعه صهیونیستی این پرسش را مطرح کرد، که چرا کابینه جنگ چنین تصمیمی را گرفته در حالی که اوضاع در غزه آشفته است و اسرا آزاد نشدهاند. جامعه صهیونیستی متوجه شد که نتانیاهو با کارشنکی در مذاکرات آتش بس با حماس، دیگر به دنبال آزادی اسرا نیست و فقط تلاش می کند حیات سیاسی خود را با حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق ادامه بدهد. نگرانی و ترس در جامعه صهیونیستی همچنان ادامه دارد.
این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفت، مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی تلاش کردند با تهدید و تطمیع مانع حمله ایران شوند. آنها تاکید میکردند که آمادگی کامل برای هرگونه واکنش دارند و می توانیم به قدرت به حمله ایران پاسخ بدهیم. از طرف دیگر تل آویو به تهران از طریق واسطههای مختلف، پیام ارسال کرد که تنش را در منطقه افزایش ندهد. هر روز از طریق کشورهای مختلف با وزیر امور خارجه ایران تماس گرفته میشد، مانند، عمان، سوئیس وفرانسه، آنها از ایران خواستند دست از انتقام بردارد.
اما پس از حمله ایران ادبیات مقامات رژیم صهیونیستی تغییر کرد.
این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی درباره اهمیت عملیات طوفان الاقصی گفت، با وجود شهادت هزاران زن و کودک فلسطینی و تخریب خانه ها و زیر ساخت های غزه، اما هدف مهمی که مقاومت به آن دست پیدا کرد، نابودی سازههای امنیتی رژیم صهیونیستی است.
کثیرینژاد افزود، عملیات طوفان الاقصی جایگاه ایران را در منطقه از دو جهت متحول کرد، نخست؛ نقش هدایت گر ارشد را در محور مقاومت کاملا آشکار کرد، دوم؛ معادله بازی میان ایران و رژیم صهیونیستی تغییر داد.
سهیل کثیرینژاد در پایان گفت، حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق در 13 فروردین (1403) نقطه تحول معادله میان ایران و رژیم صهیونیستی بود، همانطور که فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفتند، صهیونیستها هر جا به منافع، امکان و اتباع ایران آسیب بزنند، قطعا ایران ضربه متناسب با آن را خواهد زد. حمله پهپادی و موشکی ایران به فلسطین اشغالی نشان داد که جمهوری اسلامی میان ملتهای منطقه محبوب است. از جمله اردن و مصر که با رژیم صهیونیستی روابط خوبی با رژیم صهیونیستی دارند، اما مردم این کشورها از این حملات استقبال و شادی کردند.