به گزارش مشرق و به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، پلیس لندن ۴۵ نفر را به دلیل تظاهرات علیه اخراج مهاجران به رواندا بازداشت کرد.
بنا بر گزارشها، نیروهای امنیتی می خواستند هفت پناهجو را به یک کشتی مسکونی چند طبقه که در سواحل جنوبی انگلیس لنگر انداخته بود، منتقل کنند، جایی که دولت بریتانیا قصد دارد صدها پناهجو را در آنجا اسکان دهد. به دلیل محاصره فعالان، اتوبوس برای انتقال پناهجویان در نهایت خالی ماند. از این مهاجران در مقر یک سازمان حفاظت از پناهندگی مراقبت می شد.
جیمز کلورلی، وزیر کشور بریتانیا از این اقدام حامیان حقوق پناهندگان انتقاد کرد. وی در پلتفرم ایکس نوشت: اسکان مهاجران در هتلها روزانه میلیونها پوند برای مالیات دهندگان بریتانیایی هزینه دارد. ما اجازه نخواهیم داد که گروه کوچکی از دانشجویان که برای شبکههای آنلاین عکس میگیرند ما را از انجام کاری که میخواهیم برای مردم بریتانیا درست است انجام دهیم باز دارند. در چند روز گذشته فراخوانهایی برای اعتراض به قوانین جدید مهاجرت انگلیس در چندین شهر منتشر شده است.
دولت انگلیس از روز چهارشنبه روند بازداشت پناهندگان برای اجرای طرح ضد مهاجرتی نخست وزیر و اخراج آنها به رواندا را آغاز کرده است.
به گفته وزارت کشور بریتانیا، اولین افرادی که برای اخراج به رواندا برنامه ریزی شده بودند، در بریتانیا دستگیر شدند. مقامات انگلیس این گام را نقطه عطف دیگری در طرح اخراج افرادی که در آینده به دنبال حمایت در انگلیس هستند به این کشور آفریقای شرقی بدون در نظر گرفتن منشاء آنها نامید.
به گفته وزارت کشور انگلیس چندین عملیات در سراسر کشور انجام شده است. عکسها و فیلمهای ضبط شده از افرادی که با دستبند برده شده و داخل وسایل نقلیه میشوند منتشر شده است. "جیمز کلورلی"، وزیر کشور انگلیس گفت که آنها در حال تلاش برای دستگیری کسانی هستند که حق حضور در اینجا را ندارند تا بتوانیم پروازها را انجام دهیم. این وزارتخانه افراد دستگیر شده را "مهاجران غیرقانونی" توصیف کرد.
به این ترتیب علیرغم تصمیمات قانونی علیه این طرح و هشدارهای سازمان های حقوق بشری، دولت بریتانیا تصمیم گرفت در آینده افرادی را که به اصطلاح به طور نامنظم وارد این کشور شده بودند، بدون توجه به منشأ و بدون بررسی درخواست های پناهندگی، به رواندا اخراج کند. این کشور آفریقایی به طور خاص به عنوان یک کشور ثالث امن طبقه بندی شد، اگرچه استدلال های زیادی علیه آن وجود دارد.
محافظهکاران امیدوارند که این اخراجها اثر بازدارندهای بر کسانی که به دنبال حمایت هستند و میخواهند برای پناهندگی در انگلیس درخواست دهند، داشته باشد. در آینده، درخواست پناهندگی این افراد توسط دولت رواندا بررسی خواهد شد. در صورت پذیرش، پناهندگان حق اقامت در رواندا را خواهند داشت و نمی توانند به بریتانیا بازگردند.
بر اساس آمار های رسمی، بیش از ۵۷۰۰۰ نفر از ژانویه ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ با قایق های کوچک از کانال انگلیسی مانش وارد این کشور شده اند. در چهار ماهه نخست امسال بیش از ۷۲۰۰ نفر از این طریق وارد این کشور شدند.
این طرح البته در انگلیس و در سطح بین االملی بسیار بحث برانگیز است، اما لندن همچنان از آن منصرف نشده است: دولت محافظه کار انگلیس می خواهد تقریباً ۵۷۰۰ مهاجر را امسال به رواندا بفرستد. در مجموع دهها هزار نفر از مهاجران در این کشور در سایه این طرح در معرض خطر اخراج هستند.
هفته گذشته، پس از مدتها اختلاف، پارلمان بریتانیا طرح اخراج مهاجران به رواندا را تصویب کرد.
به گفته وزارت کشور انگلیس مهاجرانی که بین ژانویه ۲۰۲۲ و ژوئن سال گذشته وارد بریتانیا شده اند، باید انتظار داشته باشند که درخواست پناهندگی آنها غیرقابل قبول تلقی شود و به رواندا اخراج شود. طبق آمار رسمی، در این مدت بیش از ۵۷ هزار نفر با قایق های کوچک از کانال مانش به بریتانیا رفتند.
بر اساس مدل جدید، اکنون درخواستهای پناهندگی توسط دولت رواندا در کیگالی بررسی میشود. در صورت پذیرش، پناهندگان حق اقامت در این کشور آفریقای شرقی را خواهند داشت و نمیتوانند به انگلیس بازگردند.