به گزارش مشرق، «گوستاوو پترو» رئیسجمهور کلمبیا در صفحه شخصی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: ما امیدواریم ابتکار آتشبس پیشنهادی مصر توسط کابینه نتانیاهو جدی گرفته شود. اسرا به طور کامل آزاد و اسرائیل به طور کامل از غزه خارج شود.
رئیسجمهور کلمبیا همچنین گفت کشورش آماده ارائه کلیه خدمات مراقبتی به کودکان فلسطینی مجروح در جریان بمبارانهای رژیم صهیونیستی است. پترو همچنین حمایت خود را از دیوان بینالمللی دادگستری در مورد پرونده نسلکشی علیه تلآویو ابراز کرد.
به گزارش آناتولی، پترو گفت دیوان بینالمللی دادگستری با قدرتهای جهانی مواجه است و «به نظر میرسد این یکی از مهمترین درگیریهای بین بربریت و بشریت باشد.»
پیشتر دولت کلمبیا رسما قطع روابط دیپلماتیک را به رژیم صهیونیستی اطلاع داد و اعلام کرد هماهنگی برای عزیمت دیپلماتهایش به کلمبیا را آغاز خواهد کرد.
از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی جنگ ویرانگری را در نوار غزه به راه انداخته است که منجر به تلفات دهها هزار غیرنظامی، که بیشتر آنها کودک و زن هستند، شده است.
به گزارش روزنامه نیویورکتایمز، انزوای بینالمللی رژیم صهیونیستی با آغاز حمله نظامی ویرانگر آن در غزه افزایش یافته است. برخی از کشورها سطح روابط خود را کاهش دادهاند، در حالی که برخی دیگر روابط را به طور کامل قطع کردهاند. شرکای نزدیک مانند ایالات متحده، بریتانیا و آلمان، در حالی که همچنان قویا از تلآویو حمایت میکنند، آشکارا از رفتار آن و ارسال ناکافی کمکهای بشردوستانه به غزه انتقاد میکنند. ترکیه هم اعلام کرد تا زمانی که «آتشبس دائمی» در غزه برقرار نشود، تجارت با رژیم صهیونیستی را از سر نخواهد گرفت.
روز چهارشنبه، پس از بولیوی و بلیز، کلمبیا جدیدترین کشور در آمریکای مرکزی یا جنوبی بود که روابط خود با رژیم صهیونیستی را قطع کرد. کلمبیا و شیلی و هندوراس سفیران خود را از اراضی اشغالی فراخواندهاند. کشورهای عربی مانند اردن و بحرین که تلآویو با آنها در زمینه امنیت همکاری نزدیک دارد هم در اوایل جنگ در میان اعتراض عمومی نسبت به افزایش تلفات، سفیران خود را به خانه آوردند.
تغییر لحن در واکنش به جنگ غزه، بازتاب هزینه هنگفتی است که فلسطینیان پرداخت میکنند. به گفته مقامات بهداشتی محلی، طی هفت ماه گذشته بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند.