کد خبر 1611350
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۳
حزب الله

تداوم حملات مقاومت اسلامی لبنان علیه اسرائیل معادله بازدارندگی جدیدی را به رژیم صهیونیستی تحمیل کرده که در نتیجه آن تلاش‌های تل آویو برای بهبود اوضاع بیهوده بوده است.

به گزارش مشرق، شکست اسرائیل در پیش‌بینی و جلوگیری از عملیات طوفان الاقصی در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ اگرچه ضربه‌ای بزرگ به حیثیت امنیتی و وجهه رژیم صهیونیستی وارد کرد، اما تبادل آتش میان حزب‌الله لبنان و ارتش اسرائیل از روز هشتم اکتبر را نیز به جرأت می توان دومین رویداد پر اهمیت جنگ اخیر دانست که آسیبی جدی به اسرائیل وارد کرده است.

طبق آمار موسسه مطالعات امنیت داخلی اسرائیل، حزب الله لبنان تاکنون ۱۱۲۸ حمله علیه مواضع صهیونیست‌ها انجام داده است. علاوه بر این تا به امروز ۳۰ اسرائیلی در نتیجه این حملات کشته شده اند. اسرائیلی ها از افرادی که مجروح شده اند آمار دقیقی منتشر نکرده اند.

در هفته جاری حمله پهپادی حزب الله لبنان به مناطق شمالی سرزمین‌های اشغالی در «حرفیش» باعث کشته شدن یک نظامی اسرائیلی و زخمی شدن دست کم ۱۲ نفر دیگر شده است. نام این نظامی کشته شده گروهبان رافائل کاودِرس، عضو گردان ۵۰۳۰ تیپ آلون بود.

در جریان این عملیات هیچ آژیر خطری به صدا درنیامد و تا زمان اجرای حمله، نظامیان اسرائیلی حتی متوجه حضور پهپادهای مقاومت در محل نیز نشده بودند. همین امر در تلفات بالای این حمله نقش مهمی داشته است. گفته شده برخی از افرادی که زخمی شده اند نیز وضعیت وخیمی دارند و ممکن است تعداد کشته شده‌های این عملیات مقاومت افزایش یابد. پس از عملیات خرابکارانه اسرائیل در سوریه که منجر به شهادت یک مستشار نظامی ایرانی نیز شد، حملات مقاومت اسلامی لبنان، علیه مواضع صهیونیستی تشدید شده است.

معادله جدید بازدارندگی

از روز هشتم اکتبر ۲۰۲۳ که تبادل آتش میان مقاومت اسلامی لبنان و اسرائیل آغاز شده، تنها در یک مقطع ۷ روزه (آتش بس موقتی) این اتفاق متوقف شد. در ماه‌های ابتدایی جنگ، مانورهای حزب الله ضمن جلوگیری از تمرکز ارتش اسرائیل برای حمله با تمام قوا به نوار غزه، باعث شد یک سوم ارتش این رژیم به مرزهای شمالی گسیل داده شوند.

از سوی دیگر تبادل آتش میان دو طرف باعث شد، نوار شمالی مرزهای رژیم صهیونیستی کاملاً از دسترس این رژیم خارج شود و مجبور به تخلیه ۱۲۰ شهرک این ناحیه شوند. تعداد کل شهرک‌نشین‌های تخلیه شده در مقطع اول جنگ در مرز شمالی بیش از ۱۲۰ هزار نفر بوده است. با گذشت بیش از ۷ ماه از جنگ، هنوز ۵۰ شهرک در وضعیت تخلیه به سر می برند و اداره معیشت بیش از ۶۶ هزار صهیونیست روی دست کابینه بنیامین نتانیاهو مانده است.

در همین راستا کوبی ماروم، سرهنگ ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی اخیراً در شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل اعتراف کرد: «کابینه جنگی اسرائیل شمال را از دست داده است.» وی همچنین گفت اسرائیل با یک مسئله امنیتی استراتژیک روبه‌روست یک «جنگ فرسایشی جدید».

ماروم همچنین گفت: «به عنوان یک ساکن منطقه شمالی اعتقاد دارم که کابینه جنگی در جبهه شمال در برابر حزب الله شکست خورده است. جنگ فرسایش زایی که با آن در این جبهه روبه‌رو هستیم ماه ها به طول خواهد انجامید و یک بحران امنیتی راهبردی خواهد بود. من معتقدم اقدامات سیاسی دولت و تبادل آتش از سوی ارتش اسرائیل شرایط را برای بازگرداندن ۷۰ هزار آواره از خانه‌های خود فراهم نمی‌کند. شمال و کابینه جنگی در مورد هدف، یعنی رفع تهدید حزب الله تصمیم قاطعی نگرفته است.»

در همین راستا آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی نیز مدتی قبل با انتقاد از مدیریت جنگ گفته بود: «در جبهه جنوبی (غزه) شاهد هرج و مرج و رکود هستیم و در جبهه شمالی (لبنان) تسلیم و تحقیر را تجربه می کنیم. تنها جنگی که به پیش می رود، جنگ درون کابینه است.»

به نظر می‌رسد آنچه به عنوان مفهوم «وحدت میدان‌ها» توسط بخش‌های مختلف محور مقاومت مطرح شده بود، اکنون با وضوحی بیشتر در حال نشان دادن آثار و دستاوردهای خود است. اقدامات حزب‌الله لبنان در واقع یک معادله بازدارندگی جدید به رژیم صهیونیستی تحمیل کرده است. اسرائیل در عمل نتوانسته این معادله را تغییر دهد و با حملات پرشمار به لبنان، حزب‌الله را به عقب رانده و یا حتی باعث برقراری آرامش و بازگشت امنیت به نوار شمالی شود. به این ترتیب به نظر می‌رسد آسیب‌پذیری جدیدی در طرف اسرائیلی دیده شده که از این به بعد بر معادلات و درگیری های بعدی نیز اثر خواهد گذاشت.

جدای از فشار اقتصادی ناشی از زندگی، نیمی از شهرک نشینان آواره در ۱۸۰ هتل و زندگی نیمی دیگر در خانه‌های استیجاری با دریافت کمک‌هزینه ماهانه ۶ هزار شِکِل (۱۶۵۰ دلار) شب را به روز می رسانند. نفس این موضوع که این ۷۰ هزار نفر پس از ۷ ماه نبرد نتوانسته‌اند به محل زندگی خود بازگردند، نشان از تداوم بحران امنیتی در سرزمین‌های اشغالی دارد. به این ترتیب که هرگاه اسرائیل در یک جبهه دیگر درگیر باشد، حزب الله لبنان با آغاز تبادل آتش، تمرکز این رژیم را برهم زده و آن را به عقب نشینی وادار خواهد ساخت.

این بحران در امتداد مرزهای شمالی رژیم صهیونیستی با لبنان که برخلاف جبهه غزه در آن شاهد یک جنگ تمام عیار هستیم، به شدت برجسته‌تر است، زیرا از یکسو در جبهه شمالی شدت درگیری‌ها به سطح جنگ نرسیده و صرفاً تبادل آتش از طریق حمله راکتی – موشکی در جریان بوده است و از سوی دیگر با وجود تداوم این تهدید از سوی حزب الله لبنان، رژیم صهیونیستی در ۷ ماه گذشته به حملات موشکی متقابل و برخی حملات هوایی بسنده کرده است.

در مجموع اقدامات ارتش اسرائیل در جبهه شمالی در ماه‌هایی که از جنگ می‌گذرد نتوانسته آرامش را به شهرک‌های شمالی بازگرداند و بازدارندگی رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت اسلامی لبنان را احیا کند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس