به گزارش مشرق، "فرانسوا اولاند"، رئیسجمهور سابق فرانسه روز شنبه با اعلام این خبر که دوباره در انتخابات آینده به دنبال یک کرسی پارلمان خواهد بود و در انتخابات زودهنگام شرکت خواهد کرد کشورش را غافلگیر کرد.
به گفته اولاند، او این تصمیم را به این دلیل اتخاذ کرد که وضعیت در کشورش بیش از همیشه جدی شده است. منظور وی ظهور و پیشرفت راست افراطی در فرانسه است. حزب راستگرای اجتماع ملی فرانسه حدود ۳۱.۵ درصد از آرا را در انتخابات اروپای حدود یک هفته پیش به دست آورد و پیروز این انتخابات شد. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، در واکنش به این اقدام، پارلمان را منحل کرد و در کوتاه مدت انتخابات جدید اعلام کرد. این انتخابات در دو دور در ۳۰ ژوئن و ۷ جولای برگزار می شود.
اولاند که در تول، در منطقه زادگاهش کورز در مرکز فرانسه صحبت می کرد، گفت که از زمان آزادی فرانسه از دست نازی ها، راست افراطی هرگز اینقدر به قدرت نزدیک نشده است.
اولاند ۶۹ ساله اذعان کرد که این مسئله غیرعادی است که یک رئیس جمهور سابق برای انتخاب مجدد به عنوان قانونگذار نامزد شود. اولاند گفت که یک وضعیت فوق العاده مستلزم یک تصمیم فوق العاده است. وی از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۳ و از ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ نماینده پارلمان کورز بود. اولاند از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ رئیس جمهور فرانسه بود.
اولاند اکنون از ادغام احزاب چپ حمایت می کند که می خواهند حزب راست پوپولیستی اجتماع ملی را متوقف کنند. اولاند در پاسخ به این سوال که آیا او هم میخواهد نخستوزیر شود، پاسخ داد که این اقدام او به پیشرفت شخصیاش مربوط نمیشود. وی افزود: "من رئیس جمهور این کشور بودم و من شخصاً برای خودم تلاش نمیکنم."
بر اساس بررسی ها، حزب اجتماع ملی فرانسه همچنین می تواند در انتخابات پارلمانی فرانسه به نتیجه ای مشابه با انتخابات اروپا دست یابد. این مسئله این حزب را به قوی ترین نیروی پارلمان تبدیل می کند و احتمالاً می تواند نخست وزیر را نیز منصوب کند.
برخی کارشناسان انتخابات زودهنگام پارلمانی توسط رئیس جمهور فرانسه بعد از شکست در انتخابات اروپا را یک قمار خطرناک با پوپولیستهای راستگرا دانستند که میتواند بزرگترین قدرت نظامی اتحادیه اروپا را فلج کند.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، با توجه به عملکرد ضعیف حزب لیبرال رنسانس خود در انتخابات اروپا، عصر یکشنبه خواستار برگزاری انتخابات جدید شد. قرار است دور اول انتخابات پارلمانی در ۳۰ ژوئن (۱۰ تیر ماه) برگزار شود. اگر حزب افراطی فرانسه در این انتخابات پارلمانی پیروز شود، باردلا ۲۸ ساله بیشترین شانس را برای تصاحب نخست وزیری خواهد داشت.
بهر حال ماکرون امیدوار است از این مانور مخاطره آمیز انتخابات جدید برای ایجاد اکثریت با ثبات تر برای باقی مانده دوره ریاست جمهوری خود استفاده کند.
اردوگاه حکومتی او دو سال است که اکثریت مطلق مجلس شورای ملی را ندارد. از آن زمان تاکنون، حکومت داری برای ماکرون دشوار شده است. انتخابات بعدی ریاست جمهوری در فرانسه تا سال ۲۰۲۷ برنامه ریزی نشده است.
اگر این بازی ماکرون به نتیجه نرسد، این برای آلمان و اروپا مرگبار خواهد بود. ماکرون قدرت قابل توجهی را از دست خواهد داد و دیگر نمی تواند به راحتی مسیر سیاست خارجی خود را اجرا کند.