به گزارش مشرق، فیدان در رویدادی که در بورگناشتوک سوئیس برای به اصطلاح صلح اوکراین برگزار شد، گفت: «ما طرح صلح اوکراین را پیش روی خود داریم و روسیه اخیرا برخی از شروط را به اشتراک گذاشته است. صرفنظر از محتوا و شرایط ارائهشده، اینها گامهای مهم و امیدی برای شروع هستند.»
روسیه به این اجلاس دعوت نشده و آن را تلاش غرب برای «ارائه اولتیماتوم» توصیف کرده است. با این حال، دیپلمات ارشد ترکیه استدلال کرد که با توجه به خطرات یک درگیری جهانی، چنین رویدادهایی میتواند مفید باشد.
فیدان روز شنبه تأکید کرد: «این وضعیت به طور فزایندهای به جنگی فراتر از روسیه و اوکراین تبدیل میشود» و افزود: «جنگ ممکن است از نظر جغرافیایی فراتر از اوکراین باشد.»
به گزارش راشا تودی، هاکان فیدان گفت، آنکارا آماده است تا دوباره مذاکرات صلح را تسهیل کند، مانند آنچه در بهار ۲۰۲۲ انجام داد، زمانی که روسیه و اوکراین نتوانستند به توافق برسند. او افزود که حضور روسیه در مذاکرات بورگناشتوک میتوانست این رویداد را «نتیجه محورتر» کند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز جمعه گفت مسکو چندین شرط صلح از جمله خروج کامل نیروهای اوکراینی از مناطق دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق خرسون و زاپوریژیا را مشخص کرده است. این چهار منطقه در همهپرسی پاییز ۲۰۲۲ به جدا شدن از اوکراین و پیوستن به روسیه رای دادند. به باور کییف و حامیان غربی آن، این مناطق و همچنین کریمه «به طور غیرقانونی» توسط روسیه «اشغال» شدهاند.
مسکو همچنین اعلام کرد اوکراین باید طرح خود را برای پیوستن به ناتو کنار بگذارد و رسما به یک کشور بیطرف تبدیل شود. پوتین پیشتر از ادامه گسترش ناتو به سمت شرق، بهعنوان یکی از دلایل اصلی درگیری فعلی یاد کرده است. هم اوکراین و هم حامیان غربی آن پیشنهادهای پوتین را رد کرده و اصرار دارند که اوکراین باید به مرزهای سال ۱۹۹۱ خود بازگردد.