نتانیاهو ‌در سراشیبی سقوط؛ از انحلال کابینه تا ترس از محاکمه

بنیامین نتانیاهو پس از انحلال کابینه جنگ، حال و روز بدی دارد و انتظار می‌رود در هفته‌های آتی، رژیم صهیونیستی با مشکلات داخلی بزرگتری مواجه شود.

به گزارش مشرق، انحلال کابینه جنگ به دستور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، نقطه عطفی دیگر در روند افولی قدرت سیاسی و نظامی رژیم است آن هم در شرایطی که بر اساس اطلاعات افشا شده توسط خود رسانه‌های اسرائیلی، نتانیاهو نه از سر اقتدار و تصمیم شجاعانه، بلکه به خاطر ترس و نگرانی دست به چنین اقدامی زده است. حالا می‌خواهیم بدانیم که شرایط جدید برای نتانیاهو و دیگر تندروهای رژیم صهیونیستی چگونه رقم می‌خورد و آنان با چه چالش‌های بزرگی روبرو هستند.

انتشار خبر انحلال کابینه جنگ، موضوع ساده‌ای نیست که بشود به سادگی از کنار آن گذشت. فراموش نکنیم این همان کابینه‌ای است که پس از عملیات حماس موسوم به طوفان الاقصی در مهر ماه سال گذشته تاسیس شد و قرار بود به زعم سران رژیم صهیونیستی، با یک جنگ گسترده و بی‌امان، کار حماس و همه مبارزین فلسطینی را یکسره کند! اما حالا که نزدیک به ۹ ماه از آن روزها گذشته، صهیونیست‌ها با یک لشکر خسته که روحیه خود را باخته و نقشه‌ای برای مدیریت شکست ندارد، در دام خشونت خود گرفتار مانده است. با وجود جنایات بی‌سابقه و خشونت بی‌حد و مرز ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، این رژیم نه تنها در میدان نظامی و اطلاعاتی – امنیتی، بلکه در حوزه مدیریت چالش‌های داخلی نیز با شکست مواجه شده و انتظار می‌رود در هفته‌های آتی، رژیم با مشکلات داخلی بزرگتری مواجه شود.

نتانیاهو از که می‌ترسد؟

شاید بهتر باشد در همین جا پرسش خود را عوض کنیم و بپرسیم: «نتانیاهو از که نمی‌ترسد؟» پاسخ کوتاه برای چنین سوالی این است: بی‌بی در چنان شرایط روحی، روانی شگرفی قرار گرفته که حتی از سایه خودش هم می‌ترسد. شواهد لو رفته نشان می‌دهد که او در انحلال کابینه جنگ نیز از سر ترس و وحشت، دست به چنین اقدامی زده است.

بر اساس اطلاعاتی که در روزنامه یدیعوت آحارانوت درج شده، نتانیاهو از این می‌ترسد که بن گویر و سموتریچ به کابینه بپیوندند و او توان مهار این دو سیاستمدار صهیونیستی را نداشته باشد.

با آنکه تیم امنیتی کاخ سفید، به نتانیاهو سفارش کرده بودند که فعلا کابینه جنگ را سر پا نگه دارد، اما ارزیابی امنیتی داخلی تندروهای حامی نتانیاهو، حاکی از این بود که ایتامار بن گویر و سموتریچ به زودی با هر ابزار و امکان لازم، در کابینه جنگ جای می‌گیرند و هیچکدام از این دو نفر، مانند گانتس مستعفی، قابل مهار نخواهد بود.

استعفای گانتس و ایزنکوت از کابینه جنگ، شرایط را برای نتانیاهو دشوارتر کرد. چرا که آنان، بی‌محابا اعلام کردند که استراتژی سیاسی و نظامی نتانیاهو، حاصلی جز شکست نداشته و بقای رژیم به خاطر خطاهای راهبردی او در خطر نابودی قرار گرفته است.

اصلی‌ترین چالش‌های نتانیاهو کدامند؟

به جرأت می‌توان گفت که حجم چالش‌ها و بن بست‌های داخلی پیش روی نخست وزیر رژیم صهیونیستی، حتی از مشکلات خارج از میدان جنگ بیشتر است. مطالعه اجمالی تاریخچه رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که هیچگاه این‌ رژیم تا این اندازه، دچار تشتت و اختلاف داخلی نبوده است. بنابراین اولین و مهمترین چالش نتانیاهو، اختلافات داخلی است. او اکنون جایگاه قبلی خود در میان شهرک نشینان را از دست داده و به عنوان نخست وزیری شناخته می‌شود که در میدان دفاع از جان صهیونیست‌ها، کفایت، تدبیر و شجاعت لازم را نداشته است.

افزون بر این، او حالا به عنوان سیاستمداری شناخته شده که اهل دروغ و خلف وعده است. چرا که برخلاف وعده‌هایی که برای آزادی اسرا داده بود، جنگی را پیش برده که حاصل آن چیزی نبوده جز کشتار ده‌ها هزار زن و کودک معصوم فلسطینی که سیلاب گسترده‌ای از همدلی جهانی با فلسطینیان و نفرت از رژیم را به همراه آورد. استراتژی کور، خشن و بی‌هدف نتانیاهو در نسل کشی فلسطینیان، کار را به جایی رساند که حتی در دانشگاه‌های آمریکا نیز هزاران نفر دست به تظاهرات و اعتراض زدند. علاوه بر این، در حوزه بین‌المللی نیز، با تلاش مجدانه آفریقای جنوبی در دیوان بین‌المللی کیفری و همچنین حمایت اسپانیا و دیگران از به رسمیت شناخته شدن دولت فلسطین، نتانیاهو و همراهان او به شدت منزوی شدند.

یکی دیگر از مهمترین چالش‌های نتانیاهو این است که حتی خود او و فرماندهان و نظامیان تحت امرش، در استراتژی چرخه بی‌وقفه خشونت گرفتار شده‌اند و در تعیین ایستگاه اصلی مذاکره و توافق، دچار سردرگمی هستند. اینک نه تنها مساله آزادی اسرا، بلکه شیوه عقب نشینی و خروج کامل از غزه، مساله‌ای است که تیم نتانیاهو را با نگرانی‌های بزرگی روبرو کرده و حالا بی‌بی از این می‌ترسد که با ثبت تصویر سر فرودآوردن در برابر مقاومت تاریخی فلسطینیان، مقدمات اولیه برای محاکمه خود او فراهم شود! به عبارتی روشن، وی از این می‌ترسد که پس از تثبیت آتش بس و از آب افتادن آسیب‌ها، افکار عمومی صهیونیست‌ها، او را به عنوان اصلی‌ترین مقصر شکست در جنگ معرفی کنند.

بدون شک علاوه بر همه دغدغه‌ها و نگرانی‌های بالا، ترس رژیم صهیونیستی از تحرکات حزب الله لبنان هم، موضوع مهمی است. کیست که نداند در مدت زمان اخیر، توان رزمی حزب الله علیه رژیم صهیونیستی به طرز چشمگیری افزایش یافته است. بیهوده نیست که آموس هوکشتاین، فرستاده ویژه آمریکا، درجریان سفر به سرزمین‌های اشغالی، گفت که هر نوع درگیری با حزب الله لبنان، منطقه را به سمت و سوی یک درگیری گسترده‌تر سوق خواهد داد.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس