اقدامات بروکسل علیه گرجستان به دلیل تصویب قانونی جنجالی

اتحادیه اروپا اعلام کرده که به دلیل تصویب قانون بحث برانگیز اصلاحات نفوذ خارجی در گرجستان مذاکرات عضویت این کشور در اتحادیه اروپا را زیر سوال برده و حمایت‌های مالی از این کشور را متوقف می‌کند.

به گزارش مشرق، پس از تصویب یک قانون بحث برانگیز در گرجستان، "جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از اقداماتی علیه دولت این کشور خبر داد.

بر این اساس باید مبادلات سیاسی با این کشور کاهش یابد و به توقف حمایت های مالی از کشور توجه شود. علاوه بر این، حمایت از بخش دفاعی این کشور از طریق به اصطلاح تسهیلات صلح اروپا (EFF) در حال بررسی است.

پارلمان گرجستان پیشتر قانونی را برای تقویت کنترل جامعه مدنی علیرغم هفته ها اعتراضات گسترده تصویب کرده بود. این طرح همچنین حق وتوی سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور طرفدار اروپا را نادیده گرفت. حزب حاکم رویای گرجستان که اکثریت پارلمان را در اختیار دارد، به طور خاص مسئولیت سازمان های غیردولتی را تشدید می کند. همه سازمان هایی که بیش از ۲۰ درصد پول خود را از خارج دریافت می کنند تحت تأثیر این قرار می گیرند.

"بورل" همچنین تاکید کرد که برای کاهش منابع مالی، اتفاق نظر میان کشورهای اتحادیه اروپا ضروری نیست. دولت مجارستان این قانون را بدون مشکل می داند و اقدامات تنبیهی علیه گرجستان را رد می کند.

"بورل" گفت ۲۶ کشور از ۲۷ کشور اتحادیه اروپا در این باره با هم اتفاق نظر دارند که این قانون بحث برانگیز و همه تحولات منفی مرتبط با آن گرجستان را از اتحادیه اروپا دور می کند.

این مقام اروپایی گفت: اگر این دولت مسیر خود را تغییر ندهد، این کشور دیگر هیچ پیشرفتی به سمت اتحادیه اروپا نخواهد داشت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرد که اتحادیه اروپا با توجه به این تحولات، حمایت بیشتری از جامعه مدنی و رسانه ها در گرجستان ارائه خواهد کرد.

چندی پیش لایحه جنجالی «نفوذ خارجی» با امضای رئیس پارلمان گرجستان قانون و لازم‌الاجرا شد.

پارلمان گرجستان هفته گذشته با رد وتوی ریاست جمهوری، این لایحه بحث برانگیز را که تحت عنوان «عوامل خارجی» نیز مطرح شده بود تصویب و زمینه اجرایی شدن آن را به عنوان قانون فراهم کرد.

منتقدان این قانون را ضد دموکراتیک و الهام‌گرفته از قوانین روسیه می‌دانند که به اعتقاد آنها با هدف سرکوب مخالفان محدود شدن آزادی رسانه‌ها در این کشور به تصویب رسیده است.

این قانون چنین تصریح می‌کند که آن دسته از نهادها و سازمان‌های رسانه‌ای که بیش از ۲۰ درصد از بودجه خود را از خارج دریافت می‌کنند، باید که به عنوان «عوامل نفوذ و حامی منافع یک قدرت خارجی» در این کشورثبت شوند.

بروکسل پیش از این هشدار داده بود که تصویب این قانون، گرجستان را از مسیر عضویت در اتحادیه اروپا منحرف می‌کند.

ایالات متحده نیز در واکنش به تصویب قانون موسوم به «نفوذ خارجی» تهدید به اعمال ممنوعیت صدور ویزا و تحریم علیه افراد مرتبط با این قانون در گرجستان کرده است.

پلیس گرجستان در طول برپایی اعتراض‌ها علیه این قانون بارها برای متفرق کردن جمعیت از گاز اشک آور و خودروی آبپاش استفاده کرد و معترضان را مورد ضرب و شتم و بازداشت قرار داد.

فعالان گرجستان، روزنامه‌نگاران مستقل و سیاستمداران مخالف این کشور، دولت را به راه‌اندازی کارزار هماهنگ خشونت و تهدید علیه رهبران سازمان‌های غیردولتی متهم می‌کنند.

این قانون در حالی به تصویب رسیده که تنش‌ها سیاسی مرتبط با آن در آستانه انتخابات پارلمانی برنامه‌ریزی‌شده برای اکتبر در این کشور بالا گرفته است.

درخواست عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا در قانون اساسی این کشور گنجانده شده و طبق نظرسنجی‌ها، بیش از ۸۰ درصد از مردم این کشور از آن حمایت می‌کنند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۵
    3 0
    خیلی عجیب است یک کشور تصمیم گرفته نهادها ، ثمن ها و احزاب اگر بخشی از بودجه شان توسط دولت خارجی تامین شود باید گزارش کند حالا کشورهای اروپایی این قانون را بر خلاف ازادی احزاب تفسیر می کنند و انرا به حساب روسیه می گذارند. یعنی مسیر دخالت خارجی باید برای غرب همواره باز باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس