کد خبر 1619146
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۰
آسیب‌های‌ استفاده طولانی از رایانه و تلفن همراه

یک متخصص ارتوپدی گفت: انجام حرکات تکراری زیاد، بلند کردن اجسام سنگین، استفاده زیاد از وسایل دیجیتال مثل تلفن همراه و عادات غلط قرار گرفتن بدن حین کار یا فعالیت باعث صدمات ارتوپدی و روماتولوژی می‌شود.

به گزارش مشرق، دکتر آروین نجفی اظهار کرد: حرکات تکراری که در طول روزمره به ویژه خانم‌های خانه‌دار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مواردی است که باعث آرتوروز گردن، بیماری مچ دست یا همان سندرم تونل کارپال، انگشت ماشه‌ای، اختلال حسی و حرکتی در مسیر ریشه‌های عصبی گردنی و همچنین بیماری آرنج تنیس بازان می‌شود.

وی افزود: خیلی از بیماران با شکایت درد در ناحیه آرنج به خصوص در سمت بیرونی آن به ما مراجعه می‌کنند و یا اینکه با بلند کردن کردن اشیاء درد در آرنج آنها شدیدتر می‌شود. معمولا در این زمینه بیماران زنان خانه‌داری هستند که به خاطر نگهداری از فرزندان، سالمندان و انجام امور روزمره دچار این مشکل شده‌اند. در مراحل اولیه از بیماران خواهش می‌کنیم که از فشار فعالیت روزمره خود بکاهند و از داروهای ضد التهاب استفاده کنند.

وی ادامه داد: اگر با این راهکارها درمان این بیماری‌ حاصل نشود، توصیه‌مان به آنها این است که تزریق داروی ضد التهاب را در محل حداکثر درد و حساسیت انجام دهند و توصیه‌ بعدی بستن ساعد بند است. معمولا با این اقدامات بعد از چهار تا شش هفته بهبودی حاصل می‌شود، در غیر این صورت در موارد خیلی نادری بیمار ممکن است توصیه‌های ما را جدی نگیرد، بنابراین اگر به فعالیت روزمره با همان فشار مضاعف ادامه داد، ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد.

نجفی در ادامه بیان کرد: چالش دیگری که ما داریم بیماری دکرون است که التهاب تاندون‌های ناحیه مچ دست است. این عارضه هم به دنبال حرکات تکراری و بلند کردن اجسام سنگین ایجاد شده و خیلی دردناک است، بیمار را ناتوان می‌کند و باعث اختلال در فعالیت‌های روزمره می‌شود.

این متخصص ارتوپدی در ادامه بیان کرد: توصیه ما به افراد حذف فعالیت و فشار مضاعفی است که به مچ دست وارد می‌شود. همچنین مصرف داروهای ضد التهاب و بستن مچ بند طبی تجویز می‌شود که حرکات انگشتان دست را در محدوده کنترل شده، مقدور می‌کند. بستن این مچ بندهای طبی می‌تواند محدودیت‌هایی در فعالیت‌های فرد ایجاد کند که باعث شود بیماران از بستن این مچ بندها اجتناب کنند، اما توصیه ما این است که برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و نیازمند نشدن به عمل جراحی حتما توصیه پزشکان را جدی بگیرند.

وی درخصوص علت این عارضه‌ها گفت: به غیر از فعالیت‌های معمول روزانه و کار، در جوامع صنعتی با توجه به کاهش فعالیت فیزیکی افراد جامعه و از سوی دیگر فراگیر شدن روز افزون از وسایل دیجیتال مانند لپ تاپ، موبایل، رایانه و تبلت که به منظور سرگرمی و انجام امور روزمره و حتی جهت کسب درآمد به صورت مداوم و خارج از حد استفاده می‌شود، مشکلاتی را برای افراد ایجاد کرده که شامل مشکلات گردن، کمر، التهاب تاندون‌های آرنج و مچ دست، سندرم تونل کارپال ، انگشت ماشه‌ای و ... است.

این پزشک ادامه داد: این عارضه‌ها تنها گوشه‌ای از مشکلات این بیماران است و فقط اختصاص به بیماری‌های ارتوپدی دارد وگرنه ما مشکل خیلی مهمتری با این افراد داریم، به عبارت دیگر استفاده بیش از حد از این فناوری‌ها و وسایل دیجیتال امروزه باعث کاهش فعالیت فیزیکی، افزایش وزن، بروز دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود که به شدت می‌تواند سلامت جامعه را تهدید کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز درباره عادات غلط بدنی گفت: عادات غلط نشستن و کار با وسایل دیجیتال انجام امور کاری و اداری باعث بروز مشکلات عدیده‌ای در افراد می‌شود، موقعیت و حالت بدنی نامناسب باعث ایجاد درد در ناحیه شانه‌ها، ناحیه ستون فقرات، افزایش قوس کمر و حتی کاهش قوس گردن می‌شود که خود باعث تنگی کانال نخاعی، درد گردن و کمر شده و در نهایت بی حسی و گزگز در محدوده ریشه عصبی ستون فقرات را منجر می‌شود.

دکتر نجفی بیان کرد: در مراحل اولیه توصیه ما به افراد این است که با رعایت اصول صحیح نشستن حین کار با رایانه و با لپ تاپ از وقوع و پیشرفت این مشکلات جلوگیری کرده و در مرحله بعد توصیه مان این است که از استفاده طولانی مدت از وسایل دیجیتال خودداری کنند. این افراد در حین انجام فعالیت‌های روزمره حتی در محل کار می‌توانند حرکات کششی ساده انجام بدهند تا باعث افزایش و بهبود جریان خون در اعضای بدن و ستون فقرات و از سوی دیگر جلوگیری از وقوع و پیشرفت صدمات ارتوپدی و روماتولوژی شود.

وی ادامه داد: در مورد ستون فقرات یکی از مشکلات شایع گوژپشتی است که باعث انحنای بیش از حد ستون فقرات می‌شود و فرد را مستعد ابتلا به بدشکلی ستون فقرات، درد کمر و تنگی کانال نخاعی می‌کند. از سوی دیگر خیلی از پدر و مادرها از انحراف ستون فقرات در نوجوانان و جوانان که طولانی مدت در حالت‌های بدنی نادرست استفاده از رایانه و انجام فعالیت‌های درسی و... هستند؛ شکایت دارند و این موضوع امروزه باعث نگرانی‌شان است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: توصیه ما به این افراد این است که فعالیت فیزیکی مناسب را در فعالیت روزانه‌شان داشته باشند و ورزش‌های هوازی را حداقل به مدت ۳۰ دقیقه در خلال برنامه روزانه انجام دهند. انجام این حرکات باعث بهبود قدرت عضلات و بهبود موقعیت قرارگیری ستون فقرات، درست نشستن و راه رفتن افراد مختلف جامعه شده و از وقوع درد، تنگی کانال و مشکلات بعدی جلوگیری می‌کند.

وی ادامه داد: بیماران و افرادی که در محل کارشان به مدت طولانی حالت نشسته یا زانو زدن در انجام کارهای روزمره دارند. این وضعیت می‌تواند باعث فشار مضاعف بر بیماران در ناحیه مفصل لگن و زانوها شود. خیلی از افراد از خشکی صبحگاهی درد زانو هنگام بالا رفتن از پله‌ها و حتی ناتوانی در باز کردن زانوها بعد از مدت طولانی نشستن شکایت دارند و توصیه ما به این افراد این است که حتما به پزشک مراجعه کنند.

وی افزود: در این شرایط بعد از شرح حال و معاینه بالینی، ممکن است بیماران نیاز به تصویر برداری‌های تکمیلی مانند رادیوگرافی و ام آر آی داشته باشند و در صورت وجود مشکلاتی نظیر پارگی دیسک و رباط زانو، تنگی کانال، نخاع کمری و التهاب مفصل لگن درمان لازم را دریافت کنند.

وی تاکید کرد: پیشگیری بهتر از درمان است. در جامعه صنعتی امروز با توجه به رشد فراگیر استفاده از وسایل دیجیتال توصیه این است که حتما اصول حرفه‌ای را حین کار یا بازی با این وسایل رعایت کنند تا از پزشکان بی نیاز باشند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی IR ۰۶:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    0 0
    من ب عنوان یک " پزشک- ورزشکار" مخالف تزریق کورتون در مفصل هستم ک در ب اصطلاح ( تنیس- البو) در دردهای مفصل ب کار برده می‌شود.بهترین روش برای درمان : ورزش یا ماساژ و بکار بردن آب ونمک غلیظ ، / اگر امکان درد / در کانون درد هستم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس