اربعین

رئیس سازمان اورژانس کشور، گرمای هوا را یکی از چالش‌های مراسم اربعین دانست.

به گزارش مشرق، جعفر میعادفر، در چهارمین کنکره «سلامت در اربعین» که روز چهارشنبه ۱۳ تیر ماه در دانشگاه علوم‌پزشکی ایران برگزار شد، گفت: شرایط ارائه خدمات حوزه سلامت در مراسم اربعین سال به سال سخت‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه عمده‌ترین چالش حوزه سلامت در مراسم اربعین گرمازدگی است، افزود: در مورد مراسم حج باید بگوییم که اگرچه حجاج پیش از مراسم حج مورد پایش قرار می‌گیرند و افرادی که دارای توانایی لازم نباشند از سفر آنها جلوگیری می‌شود و این موارد رعایت می‌شود اما باز هم برخی حجاج در مراسم حج امسال، جان خود را از دست دادند. خوشبختانه، هیچ یک از زائران ایرانی به دلیل گرمازدگی در مراسم اربعین سال گذشته جان خود را از دست ندادند.

رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه استان‌های جنوبی کشور با چالش پشه آئدس مواجه هستند، خاطرنشان کرد: موضوع تب دنگی و پشه آئدس نیز یک چالش برای حوزه سلامت است و این در حالی است که کشورهای همسایه که سطح بهداشتی چندان بالایی ندارند نیز با تب دنگی مواجه هستند.

وی با اشاره به زائرانی که از کشورهای همسایه برای شرکت در مراسم اربعین باید از ایران گذر کنند، کنترل و رصد و پایش سلامت آنها را هنگام ورود به کشور مورد تاکید قرار داد و در عین حال درباره ضرورت رصد و پایش سلامت زائران به هنگام بازگشت به کشور گفت: باز هم تاکید می‌کنم زائران کشورهای مختلف با سطوح مختلف بهداشتی در مراسم اربعین شرکت می‌کنند؛ همچنین موضوع رصد و پایش زائران به هنگام بازگشت به وطن اهمیت دارد.

میعادفر با اشاره به اهمیت مؤلفه آموزش نیز خاطرنشان کرد: آموزش موکب‌ها را در کانون توجه قرار داده‌ایم؛ به طور مثال آموزش‌های مرتبط با زنجیره سرد را به موکب‌ها آموزش می‌دهیم. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است دمای هوا طی مراسم اربعین حدود ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد باشد؛ به همین دلیل آموزش‌های مرتبط با حفظ و نگهداری مواد غذایی و زنجیره سرد را آموزش می‌دهیم.

رئیس سازمان اورژانس کشور درباره تأمین آب آشامیدنی اظهار کرد: اقدامات خوبی برای تأمین آب آشامیدنی به صورت بطری در سال گذشته انجام دادیم؛ تمهیداتی برای این موضوع در سال جاری در نظر گرفته‌ایم.

وی با اشاره به برگزاری چهارمین کنگره سلامت در اربعین گفت: دستاوردها و پژوهش‌های پژوهشگرانی که در این کنگره حضور دارند، می‌تواند یک چراغ راه برای عوامل اجرایی حوزه سلامت در اربعین باشد. به نحوی که ضعف‌های خود را شناسایی کنیم و یافته‌های پژوهشگران نیز به عنوان یک چراغ راه برای ما باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۳
    2 0
    اونایی که کبد چرب دارند بهتر سفر اربعین نروند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس