به گزارش مشرق، محمود جباروند در نشست خبری سیویکمین کنگره انجمن چشمپزشکی ایران، در پاسخ به سوالی درباره دخالت افراد فاقد صلاحیت در رشته چشمپزشکی و تبلیغ اعمال جراحی لیزیک و لازک در فضای مجازی اظهار کرد: گاهی اوقات میبینیم افرادی که صلاحیت علمی ندارند، در فضای مجازی نظراتی ارائه میکنند که مورد تأیید نیست.
وی افزود: تبلیغات پزشکی برای جذب بیمار ممنوع است و نظام پزشکی با این پدیده مخالف است و با این افراد برخورد میکند. اما به دلیل دسترسی مردم به فضای مجازی، برخی تبلیغاتی دور از شأن پزشکی انجام میدهند و مردم فریب این تبلیغات و قیمتهای پایینتر اعمال جراحی را میخورند و در نتیجه، مشکلاتی برای آنها پیش میآید.
جباروند ادامه داد: در وهله اول باید توجه کرد که بهترین درمان در حوزه چشمپزشکی پیشگیری است و اگر میزان ویزیت در یک ساعت بیش از 5 تا 6 مورد باشد، کیفیت معاینه چشم بیمار کاهش مییابد. همچنین، تبلیغ اعمال جراحی لیزیک در فضای مجازی موجب افزایش جذب بیماران و افزایش تعداد جراحیهای انجامشده توسط یک چشمپزشک میشود و بالا بودن تعداد جراحیها باعث بروز خطاهای بیشتر خواهد شد.
رئیس انجمن چشمپزشکی ایران درباره افراد واجد شرایط انجام اعمال جراحی اصلاح عیوب انکساری مانند لیزیک بیان کرد: بهترین درمان برای عیوب انکساری، استفاده از عینک است، اما برخی به دلیل فعالیتهای اجتماعی و مشاغل خاص، تمایلی به استفاده از عینک ندارند. در این موارد، میتوان برای آنها اعمال جراحی اصلاح عیوب انکساری مانند لیزیک را انجام داد؛ البته باید توجه داشت که این جراحیها باید در سنین مناسب و با توجه به شرایط بیمار، از جمله نداشتن بیماریهای ارثی چشمی و سایر بیماریها، مورد پایش و بررسی قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: اعمال جراحی عیوب انکساری در کشور ما بسیار پیشرفته است و قیمت این جراحیها در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر بسیار پایینتر و کیفیت آن بالاتر است. به همین دلیل، سالانه تعداد زیادی از افراد از کشورهای منطقه برای درمان عیوب انکساری به کشور ما مراجعه میکنند.
وی با تأکید بر لزوم پیشگیری از بروز مشکلات چشمی گفت: برای پیشگیری از چنین مشکلاتی باید از سنین کودکی به سلامت چشم افراد توجه شود. بچههایی که وارد مهدکودک میشوند، باید مورد بیناییسنجی قرار بگیرند. همچنین، افرادی که سابقه فامیلی گلوکوم یا آب سیاه دارند، باید برای بررسی وضعیت چشمهای خود به چشمپزشک مراجعه کنند. در عین حال، والدین باید توجه داشته باشند که استفاده از موبایل و تبلت در کودکان، بهویژه در کودکان زیر دو سال، اصلاً مناسب نیست و میتواند سلامت چشم و رشد مغزی کودک را تحت تأثیر قرار دهد. استفاده مداوم از موبایل به دلیل اختلال در پلک زدن، باعث خشکی، سوزش و قرمزی چشم و همچنین نزدیکبینی میشود.