سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
وفاق کلید واژهی دولت مسعود پزشکیان شده است، هم خودش هم وزرایش هرجا مینشینند از «وفاق» حرف میزنند؛ همین موضوع مورد توجه روزنامهای اصلاحطلب قرار دارد.
روزنامه شرق در یادداشتی از عباس عبدی درباره وفاق خواهان ساختاری شدن(رادیکال شدن) آن شده و نوشته است:
من با ایده وفاق درون ساختاری شما کاملا موافقم، ولی از سوی دیگر فرصت هم زیاد نیست. ایده وفاق نباید و نمیتواند شعاری یکطرفه باشد. دیگران هم باید بخواهند و الا این ایده تبدیل به ابزاری علیه خودش خواهد شد. این ایده در درجه اول باید حول عبور از همان شیوههای دیوانگی باشد.
وفاق اگر بر مبنای محتوا و تامین منافع ملی باشد آنگاه هر کسی را آوردید و منصوب کردید، مهم نیست، اتفاقا بهتر است اصولگرا باشند. من به همین دلیل حساسیتی روی انتصابهای دولت ندارم و انتصاب افراد میانهای که به این مضمون از وفاق ملی ملتزم هستند را به اصلاح طلبان ترجیح میدهم ولی وفاق بدون التزام به چنین خط مشی سهمخواهی است.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است:
اخیرا با یک مدیر جدید و بسیار شایسته صحبت میکردم؛ گفت برخی تماس میگیرند و افرادی را برای پست معینی معرفی میکنند در حالی که مدیر فعلی آن خیلی هم خوب است و فرد معرفی شده نیز فاقد صلاحیت حرفهای است. گفتم خب، حتما رد میکنید؛ گفت میروند و از جاهای دیگر علیه ما کارشکنی میکنند. این وفاق نیست این سهمخواهی مبتذل به نام وفاق است. از مدیران صالح خود دفاع کنید و اجازه ندهید با این گرگهای درنده مواجه شوند. راههای ناسالم پیشنهاد افراد برای مناصب را ببندید.
به نظر میرسد سهمخواهی اصلاحطلبان در انتصاب برخی از مدیران منجر به حکم گرفتن برخی از افراد در مناصب میانی شده که البته کمحاشیه نیز نیستند. نکته مهم اینکه علاوهبر انتصاب مدیران میانی براساس اصل گرایش سیاسی و اصلاحطلبی به نظر میرسد حتی به توصیه اصلی رئیسجمهور درباره انتصابها که گفته بود «انتصابها باید برمبنای شایستگی باشد و باید از انتصاب برمبنای فشار سببی و نسبی جلوگیری کرد» نیز عمل نشده است.
سهمخواهی اصلاحطلبان رادیکال منجر شده چهرههایی در مناصب مدیریتی منصوب شوند که سابقه بازداشت و اقدام علیه امنیت ملی و واکنشهای تندوتیز در جریان ناآرامیها داشتند. برخی از این انتصابها حتی با واکنش برخی از چهرههای نزدیک به دولت نیز همراه شد.
روزنامه اعتماد نیز درباره طرح وفاق خواهان بروز رفتارهای رادیکال شده و مینویسد:
حاکمیت هم باید درک کند که در ایران یک شکاف اجتماعی عمیق وجود دارد. طی این ۴۰سال همه نیروها و گفتمانها از قطار انقلاب پیاده شده و همه روسای جمهور پیشین با انگ مواجه شدند؛ این منطق باید دگرگون شود. اگر حاکمیت این واقعیتها را درک نکند، شرایط بسیار پیچیده میشود. حل تعارضات ایران با امریکا و اسراییل، امری چند هفتهای یا چند ماهه نیست، این رویارویی بسیار طولانی مدت است. حاکمیت بدون حمایت یکپارچه ملت، نمیتواند از این مسیر با موفقیت عبور کند. نهایتا ناچار خواهیم شد به دلیل فشارهای درونی و مشکلات اقتصادی ملت، در برخی مواقع کوتاه بیاییم.
مطالب بیان شده از سوی این رسانه اصلاحطلب در شرایطی است که کاملا مشهود است که اصلاح طلبان تلاش دارند تا برای پیگیری اهداف و مطالبات خود دولت را تحت فشار قرار داده و از سوی دیگر بدون هیچ گونه اشارهای به سهم خواهیهای اصلاحطلبان از دولت میکوشند تا نعل وارونه زده و این سهم خواهی ها در پوشش عدم تامین مطالبات خود به حاشیه برانند.
از جانب دیگر اما تاکید بر سرمایه سوزی دولت در صورت عدم تامین مطالبات اصلاح طلبان را باید ترجمان دیگری از عبور از پزشکیان معنا کرد.