به گزارش مشرق، بزرگترین سازنده تسلیحات آلمان در اوایل سال جاری طرحهای خود را برای ایجاد یک سرمایهگذاری مشترک با گروه دفاعی دولتی «اوکروبرونپروم» برای تولید مهمات توپخانه، خودروهای زرهی و سیستمهای دفاع هوایی نهایی کرد و بهعنوان بخشی از قرارداد مشارکت، راینمتال، که مجموعه وسیعی از تسلیحات از جمله تانکهای لئوپارد را تولید میکند، اعلام کرد چهار کارخانه در خاک اوکراین خواهد ساخت.
در پی آن، مسکو به این اطلاعیه واکنش نشان داده و هشدار داد که چنین تأسیساتی «هدفهای مشروع» برای حملات روسیه در نظر گرفته میشوند.
با این حال روز شنبه، مدیر راینمتال تأیید کرد که کارها در اوکراین در حال پیشرفت هستند و اولین کارخانه در حال حاضر آماده است. او در مصاحبه با کانال خبری اوکراینی گفت: «ما برنامههای خوب زیادی داریم. اولین کارخانه در حال حاضر به بهرهبرداری رسیده است. صنایع دفاعی اوکراین شریک ماست.»
مدیر شرکت نظامی راینمتال با بیان اینکه این شراکت «سازنده» است، افزود: «در حال حاضر، ما یک مرکز تولید و یک مرکز تعمیر و نگهداری داریم. تا پایان سال، ما اولین خودروی جنگی پیشرفته Lynx را در اوکراین خواهیم داشت. در حال حاضر، ما در حال سرویسدهی به خودروهای رزمی پیادهنظام و همچنین تانکهای جنگی اصلی هستیم.»
در واکنش به این تحولات، «دیمیتری مدودف» رئیسجمهور سابق روسیه که در حال حاضر بهعنوان نایب رئیس شورای امنیت روسیه فعالیت میکند، اظهارنظر کرد و گفت اینها به این معناست که این کارخانه نوساز توسط ارتش روسیه هدف قرار خواهد گرفت.
مدودف در پیامی در شبکه «ایکس» و همچنین در کانال تلگرامی خودش که همراه با ویدیویی کوتاه از یک انفجار بود، نوشت: «شرکت آلمانی راینمتال، اولین کارخانه از چهار کارخانه نظامی خود را در اوکراین راهاندازی کرده است. همانطور که قبلا قول داده بودیم، ما مشتاقانه منتظر یک جشن "آتشبازی" روسی در محل تولید هستیم.»
شرکت تسلیحاتی راینمتال پیشتر اعلام کرده بود که درگیری اوکراین «به طور قابل توجهی عملکرد تجاری را بهبود بخشیده» و سود عملیاتی این شرکت را در نیمه اول سال ۲۰۲۴ تقریبا دو برابر کرده است. این شرکت پیشبینی میکند تا پایان سال جاری سفارشهای بیش از ۶۰ میلیارد یورو (۶۴.۸ میلیارد دلار) را دریافت کند.
به گزارش راشا تودی، مسکو بارها دخالت غرب در این مناقشه را محکوم کرده و استدلال میکند که تلاشها برای حمایت از کییف تنها به ضرر مالیاتدهندگان اتحادیه اروپا و آمریکا و به نفع مجتمع نظامی-صنعتی است. روسیه معتقد است که هیچ مقدار کمک نظامی به اوکراین نتیجه جنگ را تغییر نخواهد داد و فقط جنگ را طولانیتر میکند.