به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، اعظم شمشیری با تاکید بر این که علایم مسمومیتهای مزمن دیر نمایان میشود و مشکلات زیادی ایجاد میکنند، اظهار کرد: این مسمومیتها علایم خاصی ندارند و تا سالها اثری از خود نشان نمیدهند و بعدها ممکن است موجب سرطان شوند.
این کارشناس تغذیه گفت: مهمترین مسمومیتهای غذایی ناشی از استافیلوکوکها و غذاهای ناقل آنها هستند، البته غذاهای پخته شدهای که مدتی در دمای محیط یا یخچال نگهداری شده و بدون گرم کردن استفاده میشوند نیز مسمومیت زیادی ایجاد میکنند.
وی افزود: باکتریها در دمای یخچال نیز قابلیت رشد دارند و غذایی که دوباره مصرف میشود باید تا دمای 74 درجه سانتیگراد گرم شود درغیراین صورت ممکن است مسمومیت ایجاد کند. این گونه مسمومیتها خود محدوده شونده هستند و پس از 24 ساعت بهبود مییابند و گاه خود فرد نیز متوجه مسمومیت نمیشود.
شمشیری تصریح کرد: همچنین اگر فردی که در تهیه شیرینیهای تر دست دارد ناقل این باکتری باشد به راحتی میتواند موجب انتقال باکتری شود.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیوم، برخی افزودنیهای شیمیایی غیرمجاز و داروهایی که درون گوشتها استفاده میشود از موادی هستند که مسمومیتهای مزمن ایجاد میکنند.
وی با بیان این که برخی مسمومیتها اجتنابناپذیر است، گفت: سرب به وضوح در هوا، خاک و محیط اطراف وجود دارد و بسیاری از خاکها نیز حاوی کادمیوم هستند.
کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مسمومیتهای حاد که علایم آنها زود نمایان میشود چندان مشکلی ایجاد نمیکنند. بزرگترین مشکل مسمومیتهای مزمن است که در جامعه رو به افزایش هستند.