به گزارش مشرق،یکی از کاربران توئیتری در صفحه خود نوشت:
بوی کباب سوریه به معارضان انصارالله در یمن رسید!/ دو راهی مهم برای عربستان!
پس از سقوط بشار اسد، به نظر می رسد، گروه های مخالف انصارالله به ویژه جریان اخوان المسلمین یمن نیز امیدوار شده اند تا سناریوی سوریه را در آنجا تکرار کنند و صنعا را فتح کنند.
در همین رابطه، «حمید الاحمر» رهبر حزب اخوانی الاصلاح در توییتی در ایکس نوشت:
من اکنون پس از گذراندن چندین روز در ریاض که طی آن با تعدادی از رهبران یمن که در ریاض هستند یا به طور همزمان به آنجا آمده اند و در پاسخ به تقاضاها و فشارهای مردمی فزاینده در خصوص اهمیت بهره مندی از تحولات بین المللی و منطقه ای به ریاض دیدار کردم، آن را ترک می کنم.
باید به «کودتای نفرت انگیز حوثی ها» پایان دهیم و دولت را احیا کنیم. الحوثی به همه ثابت کرد که به رویکرد صلح اعتقادی ندارد و فرصت گرانبهای صلح را که با صداقت برادران در پادشاهی عربستان سعودی به دنبال آن بود، از دست داد.
موضع جامعه جهانی تغییر کرده است و زمانی که جامعه جهانی در برابر تصمیم آزادسازی بندر حدیده ایستادگی کرد و پیش از آن مانع پیشروی ارتش ملی به سمت صنعا پس از رسیدن به مرزهای آن شد، تکرار نخواهد شد.
نارضایتی و جوشش مردم یمن در مناطق تحت کنترل حوثیها به سطح بیسابقهای رسیده است و ادامه سیاست خشونتآمیز از سوی آن ها به جوشش بیشتر منجر میشود.
من شخصاً هرگز شک نکرده ام که کودتای حوثی ها و قیام آن از بین خواهد رفت. امروز من در این مورد مطمئن تر هستم که چگونه مردم عاقل یمن می توانند از هرگونه هزینه بالقوه اجتماعی جلوگیری کنند.
به نظر می رسد گروه ها و جریانات معارض انصارالله به ویژه جریان اخوان المسلمین یمن، پس از سقوط اسد این امید یا حمایت منطقه ای و غربی را پیدا کرده ام تا صحنه سیاسی و نظامی این کشور را به نفع خود تغییر دهند.
به ویژه اینکه پس از سقوط اسد نیز قاهره مصر شاهد برگزاری نشستهای فشرده برخی گروههای سیاسی یمنی وفادار به ائتلاف سعودی و اماراتی بود.
یک منبع سیاسی آگاه چندی پیش به الاخبار گفت: این جلسات پس از سقوط نظام بشار اسد و به دعوت و با تامین مالی امارات برگزار شد و اکثر شرکتکنندگان در آن، از جمله پسر رئیسجمهور پیشین یمن، احمد علی عبدالله صالح به ابوظبی وفادارند.
این منبع بعید نداشت که این نشستهای قاهره بخشی از ترتیبات انجام شده توسط امارات و ایالات متحده با هدف ایجاد تغییرات در «شورای ریاست جمهوری» و در دولت وفادار به ائتلاف باشد و ادامه تلاشهای آمریکا برای متحد کردن گروههای یمنی است. بویژه که در همین راستا، عربستان سعودی نیز در آغاز ماه جاری شاهد برگزاری دیدارهای زیادی میان رهبران سعودی و رهبران نظامی یمنی وفادار به ریاض بود.
باید منتظر ماند و دید که بازیگران منطقه ای و بین المللی چه طرحی را در یمن در دستورکار قرار داده اند؟ آیا عربستان سعودی بار دیگر از ناامنی فراگیر در یمن که می تواند تهدیدی علیه ثبات پیرامونی سعودی باشد استقبال خواهد کرد؟ به ویژه اینکه گروه های یمنی مخالف انصارالله اخیرا رفت و آمدهای زیادی به ریاض و قاهره داشته اند و در صورت حمایت آن ها از این گروه ها، دست انصارالله نیز برای اقدام علیه عربستان باز خواهد شد که تهدیدی قابل توجه علیه پروژه های توسعه ریاض خواهد بود.
به نظر می رسد، در این رابطه حاکمان سعودی در یک دو راهی بزرگ قرار گرفته اند. دو راهی حفظ وضع موجود یا برهم زدن وضع موجود و پیوستن به ائتلاف آمریکا، اسرائیل و معارضان برای سرنگونی انصارالله.
سعودی ها به خوبی از آسیب پذیری زیرساخت های خود در برابر توان موشکی و پهپادی انصارالله آگاه هستند. با این حال، اگر حملات هوایی آمریکا و اسرائیل بتواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر توان نظامی تهاجمی انصار الله برجای بگذارد، سعودی ها نیز تردیدی در آغاز مناقشه نخواهند کرد.