کد خبر 178534
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۹

رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان دزفول با اشاره به هم مرز بودن این شهرستان با استانهای لرستان و ایلام، گفت: دزفول دارای یک بیمارستان 540 تختخوابی است که برای نزدیک به 2.5 میلیون نفر جمعیت جوابگو نیست.

دکتر عبدالرحیم صائمی رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان دزفول به تشریح وضعیت خدمات بهداشتی درمانی این شهرستان و مناطق حومه و حاشیه دزفول پرداخت و گفت: دانشکده علوم پزشکی دزفول تقریبا 27 ماه است که تشکیل شده و در این مدت توانسته نقشه درمان و بهداشت به خصوص بهداشت مردم را برای 5 سال آینده ترسیم کند.

2.5 میلیون نفر برای یک بیمارستان

وی افزود: آنچه که نباید فراموش کنیم این است که این دانشکده جمعیتی نزدیک به 2.5 میلیون نفر را پوشش می دهد. علتش این است که همجوار هستیم با استانهای لرستان و ایلام. امروز ضریب اشغال تخت بیمارستانی در دزفول 99 درصد است. در حالی که کل جمعیت شهرستان 370 هزار نفر است ولی ما 4.5 برابر بیشتر پوشش جمعیت می دهیم. و این به علت مهاجرتهایی که در سطح منطقه صورت می گیرد.

صائمی ادامه داد: اولویت اول این دانشکده این است که فضاهای درمانی مرکز را به عنوان نقطه صفر درمانی که خدمات سراسری بدهد، فراهم کنیم. به طوریکه از سال 91 آمده ایم برای شاخصهای جمعیت و بهداشت توانسته ایم ارتقاء خوبی در مناطق روستایی انجام دهیم.

وی با اشاره به افتتاح 4 پروژه مرکز بهداشت روستایی در مناطق صعب العبور شهرستان دزفول، اظهارداشت: خوشبختانه در مدتی که دانشکده علوم پزشکی دزفول تشکیل شده است، نسبت جمعیت و مراکز بهداشتی و شاخصهای درمانی به حد قابل قبولی در مناطق روستایی رسیده است.

صائمی در ارتباط با نحوه ارائه خدمات بهداشتی درمانی در مناطق روستایی و صعب العبور دزفول، گفت: در مناطق روستایی به علت پراکندگی، مهاجرت و تراکم جمعیت، به دنبال فراهم کردن خدمات شبانه روزی هستیم.

رئیس دانشکده علوم پزشکی دفول با اشاره به هم مرز بودن این شهرستان با استانهای لرستان، ایلام و حتی چهارمحال و بختیاری، افزود: مردم این مناطق به دلیل دسترسی آسانتر و ارزانتر به خدمات درمانی، به تنها بیمارستان دولتی دزفول می آیند. به طوریکه 80 درصد تختهای بخش دیالیز این بیمارستان توسط بیماران غیربومی اشغال می شود.  

حضور پزشک عمومی در مناطق صعب العبور

وی با تاکید بر اینکه در ارائه خدمات درمانی به مردم بومی و غیربومی هیچ تفاوت و تبعیضی قائل نمی شویم، گفت: شهرستان دزفول به عنوان قطب مرکزی درمان منطقه محسوب می شود که متاسفانه امکانات درمانی با نیاز منطقه همخوانی ندارد.

صائمی با اعلام اینکه تنها بیمارستان دانشگاهی این شهرستان جوابگو نیست و مشکل داریم، اظهارداشت: مجوز یک بیمارستان 200 تختخوابی زنان و زایمان و جنرال را گرفتیم و اعتباراتش هم آمد اما به علت بحران اقتصادی و تحریمها، فعلا متوقف شده است.

بیمارستان جدید می خواهیم

وی با اعلام اینکه شهر دزفول حداقل یک بیمارستان 300 تختخوابی جدید نیاز دارد، ادامه داد: بیمارستان فعلی دارای 540 تخت مصوب است ولی در حال حاضر بالای 570 تخت ظرفیت ایجاد شده است تا بیماران بیشتری را پذیرش کنیم.

صائمی افزود: این بیمارستان دارای 3 بخش ویژه شامل 13 تخت آی سی یو، سی سی یو، پست آی سی یو، ان آی سی یو، پست ان آی سی یو است که همیشه 100 درصد اشغال تخت داریم. به طوریکه گاهی اوقات مجبوریم بیمار را به اهواز بفرستیم. 

وی از وجود 9 اتاق عمل در تنها بیمارستان دولتی دزفول خبر داد و گفت: میزان عملهای جراحی از 300 عمل در سال گذشته به 1300 عمل افزایش یافته است که در 3 شیفت انجام می شود.

جاده هایی که دسترسی به مردم روستایی را دشوار می کند

در ادامه دکتر بیتا چائیده رئیس مرکز بهداشت شهرستان دزفول در ارتباط با وضعیت دسترسی به مناطق صعب العبور این شهرستان و ارائه خدمات بهداشتی درمانی به مردم، اظهارداشت: حدود سه چهارم شهرستان مناطق صعب العبور است که در خیلی از نقاط جاده ای نیست و اگر هم باشد وضعیت اصلا مطلوب نیست. با وجود این تیمهای سلامت ما اعم از پزشک عمومی، ماما، پرسنل بهداشت محیط و پیشگیری، هر ماه حداقل 3 تا 4 بار به این مناطق خدمات رسانی می کنند.

وی با اشاره به وضعیت صعب العبور منطقه برای حضور تیمهای سلامت در این قبیل مناطق شهرستان دزفول، افزود: پزشکان و ماماها بین 3 تا 4 روز و شاید هم بیشتر در منطقه سکونت داشته اند و به علت وضعیت آب و هوایی، موقع برگشت با مشکل مواجه شده اند. در خیلی از این مناطق امکان ارتباط تلفنی و مویابل وجود ندارد و خیلی از وقتها نتوانسته ایم با مردم و تیمهای سلامت ارتباط برقرار کنیم.

 

تصویری از وضعیت دشوار ارائه خدمات درمانی به مردم مناطق صعاب العبور

چائیده با اعلام اینکه در برخی از مواقع جاده ها به علت بارندگی مسدود می شوند، اظهارداشت: با این وجود به هیچ وجه خدمات رسانی بهداشتی و درمانی به این مناطق قطع نشده و پزشکان و ماماهای ما مرتب سرکشی می کنند.

وی از وجود 7 پزشک عمومی در مناطق صعب العبور باغچه بان و سردشت خبر داد و گفت: 2 پزشک به صورت شبانه روزی هر 15 روز این مناطق بیتوته می کنند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان دزفول در عین حال به وضعیت مرگ و میر در این مناطق اشاره کرد و افزود: با توجه به وضعیت خاص منطقه، معمولا بین 1 تا 2 مرگ مادر باردار اتفاق می افتد. با توجه به اینکه مناطق صعب العبور هستند و خیلی از اوقات ارتباط با مردم امکان پذیر نیست، داشتیم افرادی که در جاده به علت وضعیت جوی گرفتار شده و فوت کرده اند.

ماجرای مرگ معلم در مسیر بیمارستان

چائیده در ارتباط با مرگ معلم 30 ساله ساکن سردشت که گفته می شود به دلیل ایست قلبی در مسیر رسیدن به دزفول فوت کرده است، گفت: مورد مرگ معلم این طور بوده است که خودشان اهمال کرده اند. چون رفته اند اورژانس بیمارستان و به آنها گفته شده که باید بستری شود اما خودسرانه از بیمارستان خارج شده اند. بعد از 2 روز حال معلم بد می شود و به مرکز بهداشتی و درمانی سردشت مراجعه می کند و پزشک مربوطه سریعا او را اعزام می کند که متاسفانه به خاطر اهمال روزهای قبل، در بین راه دچار ایست قلبی می شود و فوت می کند. 

مسیرهای پر پیچ و خم برای رفتن به مناطق صعب العبور

کاهش 30 درصد اعتبارات

در ادامه این گفتگو رئیس دانشکده علوم پزشکی دزفول به وضعیت اعتبارات این حوزه اشاره کرد و گفت: بودجه ما امسال حداقل 30 درصد کاهش پیداه کرده است. به طوریکه از مجموع 34 میلیارد تومان اعتبار تا الان حدود 12 میلیارد آن تحقق پیدا کرده است. متاسفانه از این مقدار هم 7.5 میلیارد به حقوق پرسنل اختصاص پیداه کرده است. یعنی ضمن اینکه 30 کسر اعتبارات داشته ایم، 7.5 میلیارد هم از محل درآمد برداشت شده است که البته قول داده اند تا پایان سال این مشکل حل شود.

وی با اعلام اینکه تنها بیمارستان دزفول در حال حاضر بار منفی را تحمل می کند، اظهارداشت: به رغم اینکه با کمبود 350 نفر پرسنل مواجه ایم اما هنوز هیچ مجوزی برای جذب نیرو از سوی معاونت راهبردی ریاست جمهوری صادر نشده است تا بتوانیم جذب نیرو داشته باشیم.

صائمی با عنوان این مطلب که دزفول 25 تا 30 سال عقب ماندگی دارد و 10 سال فرصت نیاز است که به شرایط مطلوب در حوزه بهداشت و درمان برسیم، افزود: تاکنون فقط 27 ماه از عمر تشکیل دانشکده علوم پزشکی دزفول گذشته است و هنوز راه طولانی داریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس