نویسنده «کتاب آهنگران» با اشاره به ناياب شدن اين كتاب ظرف يك هفته در بازار خاطرنشان کرد: برای چاپ دوم هم شمارگان ۳۰۰۰ نسخه را در نظر خواهیم گرفت.

به گزارش مشرق؛ حمید داوودآبادی، نویسنده و محقق دفاع مقدس در نشست سپاس از گردآورندگان «کتاب آهنگران» گفت:س اخيراً احساس می‌كنم نسل جوان در حال گذر از ما و همه كسانی كه ادعای جنگ داريم و در حال افتخارآفرينی در حوزه حفظ نشر ارزش‌های دفاع مقدس است. اين جوانان در واقع، خاطرات را از گور سينه ما خارج می‌‌كنند.

به همت سازمان هنری رسانه ای اوج و حلقه کتابخوانان حضرت ماه، نشست سپاس از گردآورندگان «کتاب آهنگران» عصر سه شنبه پنجم دی ماه با حضور «علی اكبری» پژوهشگر و نویسنده، «محمدعلی صمدی» ويراستار و «حميد داوودآبادی»، نويسنده دفاع مقدس در کافه اوج برگزار شد.


 در اين نشست نویسنده کتاب آهنگران با اشاره به خاطرات خود از اولین دیدارش با صادق آهنگران برای تهیه کتاب، اظهار داشت: شهریور سال ۸۸ بود که برای اولین بار حاج صادق آهنگران را برای نگارش و جمع آوری این کتاب در خانه اش دیدم و پس از آن قرار دوم‌مان در اهواز بود.

*آهنگران بی اعتماد شده بود

وی ادامه داد: متأسفانه يا خوشبختانه در اين چند سال، سازمان‌ها و نهادهای مختلفی به سراغ حاج صادق آهنگران رفته بودند اما هر كدام در همان آغاز، كار را رها كرده و بر زمين گذاشته بودند و اين بی‌اعتمادی را برای ایشان به وجود آورده بودند كه كارشان تبديل به كتاب نمی‌شود. به همين دليل بود كه تا بعد از چاپ و توزيع این كتاب در بازار، وی باور نداشت كه اين كار به ثمر بنشيند.

اکبری افزود: در راه جمع آوری صوت ها و تصاویر به افراد زیادی مراجعه کردیم و سختی های زیادی را متحمل شدیم. یکی از این مراکز که صوت ها را در اختیار داشت پس از دوندگی های زیاد قول داد ۱۵ تا ۲۰ ساعت از صوت ها را در اختیارمان قرار دهد اما در زمان تحویل تنها ۱۲ ساعت از آن ها را در اختیار ما گذاشت که همین کار هم با پیگیری های شخص حاج صادق آهنگران به نتیجه رسید.

*عدم همکاری سازمان ها و نهادهای دولتی در تهیه کتاب آهنگران

وی در ادامه ضمن اعلام اين مطلب كه هنوز هم خاطراتی وجود دارد كه در كتاب نيامده است، اظهار داشت: در طی چند سالی كه به جمع‌آوری مطالب اين كتاب مشغول بوديم با سختی‌های متفاوتی مواجه شديم كه از جمله آنها می‌توان به عدم همكاری سازمان‌ها و نهادهای دولتی اشاره كرد.

در ادامه اين مراسم، محمدعلی صمدی، ويراستار اين كتاب گفت: به واسطه ارادت شخصی كه به آقای آهنگران دارم به دنبال بهانه‌ای می‌گشتم تا با علی اكبری در اين مسير همراه شوم. اوایل انجام این کار، تهران نبودم اما به محض برگشتن به طور جدی کار را دنبال کردم كه البته در زمان ملحق شدن من، اكبری هشتاد درصد كارها را انجام داده و نوحه ها و خاطرات را جمع آوری کرده بود.

*خاطرات پراکنده است و در جلد دوم کامل می شود

صمدی با اعلام اینکه آهنگران به دلیل بی اعتمادی هایی که از قبل به وجود آمده بود، به طور جدی کار را دنبال نمی کرد، افزود: خاطرات این کتاب هنوز هم پراکنده و از هم گسیخته است که البته با چاپ کتاب، حاج صادق آهنگران انگیزه و اشتیاق ادامه این مسیر را پیدا کرد.

وی ادامه داد: اين كتاب اثری بی‌نظير در حوزه سندنگاری حوزه دفاع مقدس است. در این کتاب بیش از 650 صفحه نوحه وجود دارد و با توجه به اينكه تنها يك سوم اين اسناد و آثار كه در كتاب آمده، نزد شخص آقای آهنگران بود، اهمیت جمع آوری آنها بیشتر مشخص می شود. در گردآوری این کتاب، پيچيده‌ترين نقطه كار، تنظيم نوحه‌ها بود چرا که نویسنده، تأكيد داشت كه مكان اجرا مشخص شود ولی حاج صادق آهنگران هم در بسياری از موارد به سبب اجراهای متعدد، محل اجرا را در خاطر نداشت و به همين سبب علی‌رغم تلاش‌های فراوان، مكان برخی اجراها، در كتاب مشخص نشده است.

*از لحاظ کامل بودن محتوا «کتاب آهنگران» در قله قرار دارد

ويراستار كتاب «آهنگران» با اشاره به اینکه از لحاظ کامل بودن محتوا، این کتاب در قله قرار دارد، در ادامه افزود: برای جمع آوری و دسته بندی نوارها و صوت های این کتاب یک سال و نیم زمان صرف شده است. بعضی از بندها را ما گروهی گوش می دادیم تا بتوانیم متن دقیق شعر را تشخیص دهیم زیرا علاوه بر اینکه نسخه خطی آن موجود نبود، شخص حاج صادق آهنگران هم نمی توانست متن درست را تشخیص دهد.

*ناشر: برای فروش کتاب هایم با هیچ نهاد و سازمان دولتی رایزنی نکرده ام

علی اكبری، در پاسخ به شرایط چاپ کتاب در وضعیت بازار کتاب و كمبود و گرانی كاغذ توضیح داد:  تاكنون مشكلات مالی نتوانسته سد راه ما بشود و من برای فروش کتاب های انتشاراتم با هیچ نهاد و سازمان دولتی رایزنی نکرده ام و جمع آوری و چاپ این کتاب جزو علایق شخصی خودم از کودکی تاکنون بوده است.

وی ادامه داد: مصاحبه و پیدا کردن حاج صادق آهنگران برای تعریف خاطراتش از سخت ترین بخش کارهای ما بود اما با چاپ کتاب، الان خود ایشان اظهار تمایل می کند که خاطراتش را تکمیل کند و پیش بینی من این است که ۲۰۰ صفحه دیگر در چاپ دوم به آن اضافه شود.

*چاپ دوم، کتاب را دو جلدی می کنیم

نویسنده و ناشر کتاب «آهنگران» در خصوص دلایل انتخاب نام كتاب اظهار كرد:  در خصوص نام كتاب اين موضوع بسيار مرسوم است كه با وجود وزنه‌ای مثل آهنگران، برای تفهيم محتوای كتاب به مخاطب از نام «آهنگران» در نام كتاب استفاده شود. «كتاب آهنگران» يعنی هر چيزی كه درباره آهنگران وجود دارد در اين كتاب آمده است.

اکبری در پاسخ به این سئوال که چرا مقطع کتاب را تا زمان رحلت امام خمینی (ره) متوقف کرده و بعد از آن را ادامه نداده، افزود: خاطرات تا بعد از جنگ هم ادامه دارد اما نوحه ها مربوط به زمان جنگ است. اگر می خواستیم خاطرات را ادامه دهیم به بالای ۱۵۰۰ صفحه می رسید که درصورت آماده شدن، در چاپ های بعدی آن را دو جلدی می کنیم.

*نایاب شدن «کتاب آهنگران» در هفته اول چاپ

نویسنده «کتاب آهنگران» با اشاره به ناياب شدن اين كتاب ظرف يك هفته در بازار خاطرنشان کرد: برای چاپ دوم هم شمارگان ۳۰۰۰ نسخه را در نظر خواهیم گرفت.

صمدی، ویراستار کتاب نیز در توضیح عکس های استفاده شده در کتاب آهنگران اظهار داشت: از ۱۲۰ عکس از آلبوم شخصی حاج صادق آهنگران در این کتاب استفاده شده که در میان نوحه ها آمده است و زیر هر عکس، بخشی از خاطرات که در جای دیگری از کتاب گفته نشده، نوشته شده است.


همچنين در اين مراسم حميد داوودآبادی، نويسنده و محقق دفاع مقدس ضمن بيان اين مطلب كه نسل امروز صفتی از صفات خدا را صاحب است كه از آن به خالق بودن ياد می‌شود، اظهار كرد: صادق آهنگران، بعد از جنگ، برای اهالی جنگ تمام شد اما اين جوانان مجدداً دست به خلق آهنگران زدند. کاری که این گروه در گردآوری این کتاب انجام داد از کارهای خود آهنگران ارزشمندتر است.

داوودآبادی گفت: یکی از وزارتخانه ها با وجود بودجه فراوان، چند سال است که می خواهد این کار را به وسعت خیلی کوچکتر انجام دهد، اما هنوز نتوانسته است.

*نسل جدید خاطرات جنگ را از گور سینه ما بیرون می کشند

وی ادامه داد: اخيراً احساس می‌كنم نسل جوان در حال گذر از ما و همه كسانی كه ادعای جنگ داريم و در حال افتخارآفرينی در حوزه حفظ نشر ارزش‌های دفاع مقدس است. اين جوانان در واقع، خاطرات را از گور سينه ما خارج می‌‌كنند.

نویسنده کتاب از معراج برگشتگان گفت: كار فرهنگی برای دفاع مقدس مثل خود دفاع مقدس بايد غيرتمندانه و شجاعانه انجام شود. نسل امروز علی‌رغم همه فشارها و گاهی تمسخر‌ها، با غيرت و شجاعت به طی طريق در اين مسير مشغول است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: طرح گردآوری کتاب آهنگران را سال ۷۵ به من داده بودند اما بالاخره، نسل جدید این کار را با دلسوزی و همت به ثمر رساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۶
    0 0
    دست مریزاد سنگر نشینان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس