میزبانی این اجلاس با تلاش جمهوری اسلامی ایران و دولت نهم در پانزدهمین اجلاس این جنبش در شرمالشیخ مصر نصیب تهران شد که در نوع خود بزرگترین گردهمایی دیپلماتیک در پایتخت نظام جمهوری اسلامی ایران به حساب میآمد.
*افتتاح دومین گردهمایی بزرگ دیپلماتیک دنیا با حضور مقام معظم رهبری
مراسم افتتاحیه این اجلاس در روز پنجشنبه نهم شهریورماه 1391 و با سخنرانی مقام معظم رهبری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شد و پس از آن با سخنرانی محمد مرسی اولین رئیس جمهور منتخب مصر پس از انقلاب مردمی این کشور در سال 2011 و رییس دورهای این اجلاس ادامه یافت و ریاست این سازمان به ایران و شخص رئیس جمهور تحویل داده شد.
این اجلاس در روز بعد نیز ادامه پیدا کرد و رؤسای جمهور و نمایندگان عالیرتبه کشورهای گوناگون به بیان دیدگاههای خود در مورد مسائل مختلف پرداختند و در نهایت این اجلاس با انتشار بیانیه پایانی آن و سند تنظیم شده توسط کارگروههای کارشناسی خاتمه یافت.
*حضور نمایندگان عالی رتبه صد و بیست کشور دنیا در تهران
از مهمترین نتایج این اجلاس گرد هم آمدن نمایندگان عالی بیش از 120 کشور دنیا در تهران همچون دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس جمهور مصر، امیر قطر، رئیس جمهور پاکستان، رئیس جمهور لبنان و سایر مقامات عالیرتبه کشورهای عضو این جنبش بود.
موفقیت ایران در برگزاری این اجلاس نیز نشان از توانمندیهای بالای موجود در کشور به خصوص در حوزه دیپلماسی خارجی بود.
آغاز اجلاس سران غیر متعهدها با حضور رییس جمهور
*دیدار رییس جمهور با هیئت های نمایندگی حاضر در اجلاس
در حاشیه این اجلاس نیز محمود احمدینژاد رئیسجمهور ایران دیدارهای گوناگونی با رؤسای جمهور و هیئتهای عالیرتبه حاضر در این اجلاس داشت که میتوان به دیدار با رئیس جمهور مصر، رئیس جمهور پاکستان، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، رئیس جمهور لبنان، دیدار با فرستاده ویژه پادشاه عربستان و دیدار با رئیس جمهور اوگاندا اشاره کرد.
در کنار این رئیس جمهور مغولستان و رئیس پرزیدیوم عالی کره شمالی نیز به صورت رسمی مورد استقبال محمود احمدینژاد قرار گرفتند و چندین توافقنامه همکاری دو جانبه بین دو کشور در جریان سفر این دو مقام عالیرتبه خارجی به تهران امضا شد.
*دیپلماسی در کنار خانه خدا
یکی دیگر از وقایع مهم بینالمللی در تابستان سال 91 سفر محمود احمدینژاد به کشور عربستان سعودی برای حضور در اجلاس اضطراری سران کشورهای اسلامی در مکه مکرمه بود.
رئیس جمهور در روز دوشنبه 23 مردادماه سال 1391 عازم عربستان سعودی شد و پس از به جای آوردن زیارت حرم نبوی و اعمال عمره مفرده در اجلاس فوقالعاده سازمان همکاریهای اسلامی حضور یافت.
*رفع اختلاف برای مقابله با چالش های جهان اسلام
رئیس جمهور در این اجلاس به منظور بررسی چالشهای موجود که بر سر راه کشورهای اسلامی و به خصوص بحث سوریه تشکیل شده بود با اشاره به ضرورت اتحاد بین کشورهای اسلامی از توطئههای غرب و رژیم صهیونیستی به منظور در هم شکستن توان کشورهای مسلمان خبر داد و خواستار رفع اختلافات بین دو کشور شد.
رئیس جمهور در حاشیه این اجلاس با رؤسای جمهور تونس و سودان نیز دیدار و بر ضرورت ایستادگی در مقابل فشارهای دشمنان تأکید کرد.
دعوتنامه این اجلاس از سوی سفیر عربستان سعودی به اسفندیار رحیممشایی رئیس دفتر سابق رئیس جمهور تقدیم شده بود.
*آخرین دیدار با چاوز در خانه
سفر به کشور ونزوئلا و دیدار با هوگو چاوز رئیس جمهور فقید این کشور نیز یکی دیگر از سفرهای خارجی رئیس جمهور بود که در تیرماه سال 91 انجام شد.
احمدینژاد در هفتمین سفر خود به ونزوئلا علاوه بر امضای چند سند همکاری پروژه مسکنسازی شرکتهای ایرانی را نیز در این کشور افتتاح کرد، این پروژه شامل 348 واحد مسکونی بود که توسط شرکتهای ایرانی در این کشور ساخته شده بود. رؤسای جمهور ایران و ونزوئلا در مذاکرات مشترک هیئتهای عالیرتبه بر ضرورت تشکیل جبهه متحد در مقابل مستکبران تأکید کردند، این آخرین سفر محمود احمدینژاد در دروان ریاست جمهوری چاوز به این کشور بود.
هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا در اسفندماه سال جاری پس از مبارزه چند ماهه با بیماری سرطان درگذشت.
*زنجان، اصفهان،کاشان
در عرصه داخلی با توجه به متوقف شدن سفرهای استانی رئیس جمهور تنها سفرهای پروژهای در دستور کار دولت قرار گرفت، از جمله سفرهایی که در تابستان سال 91 انجام شد میتوان به سفر به استان اصفهان برای افتتاح یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین واحدهای تولیدی آهن اسفنجی در جهان، سفر به زنجان برای افتتاح واحدهای مسکونی مسکن مهر و نیروگاه سیکل ترکیبی ، سفر به استان اصفهان برای ثبت جهانی باغ فین کاشان و همچنین سفر به استان مازندران برای ثبت جهانی گنبد قابوس و آغاز ریلگذاری مسیر راهآهن گرگان اینچهبرون اشاره کرد.
همچنین افتتاح خط تولید لوکوموتیو در مجموعه مپنا نیز از جمله طرحهای دیگری بود که با حضور احمدینژاد به پایان رسید.
حضور در مراسم افتتاح پروژه های استانی
*تمام ادیان یکی هستند
در این میان برنامهها برخی سخنرانیهای دیگر رئیس جمهور حساسیت و واکنش رسانهها و محافل مختلف را برانگیخت.
سخنرانی محمود احمدینژاد در همایش اجلاس جهانی زنان و بیداری اسلامی و برخی از اظهارات در خصوص ادیان از جمله یکی بودن ادیان مسیحیت، یهودیت و اسلام یکی از این موارد بود.
همچنین احمدینژاد در مردادماه سال 91 در دیداری سه ساعته با تشکلها، فعالان دانشجویی بر پایبندی خود و دولت بر رفتار عادلانه با تمام آرمانها و ادیان الهی تأکید کرد.
دیدار با اصحاب رسانه و سخنرانی در جمع آنان و همچنین حضور در مراسم رژه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به مناسبت آغاز هفته گرامیداشت دفاع مقدس و شرکت در راهپیمایی روز جهانی قدس از دیگر برنامههای رئیس جمهور در ماههای گرم تابستان سال 91 بود.
حضور در راهپیمایی روز قدس
*خبری از نشست خبری نیست
تابستان 91 نیز همانند فصل بهار بدون مصاحبه و یا نشست خبری رئیس جمهور با خبرنگاران سپری شد البته مصاحبههای حاشیهای رئیس جمهور در پایان جلسه هیئت دولت همچنان ادامه داشت اما خبرنگاران همچنان در حسرت یک نشست خبری با رئیس جمهور باقی ماندند.
*انتصابات تابستان
در تابستان سال 91 دولت برخی انتصابات جدید را نیز تجربه کرد که میتوان به برخی انتصابات فرهنگی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، انتصاب اعضای هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان، انتصاب رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی، انتصاب رئیس و اعضای هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد.
همچنین رئیس جمهور حمید بقایی را به عنوان جانشین اسفندیار رحیم مشایی در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما منصوب کرد.
*زلزله ورزقان و تعلل دولت
از جمله وقایع مهم دیگر فرا رسیدن هفته دولت در شهریورماه سال 91 و دیدار با مقام معظم رهبری در هشتمین و آخرین سال ریاست جمهوری بود.رئیس جمهور در این دیدار بر ضرورت تمرکز مدیریت در اجرا به عنوان یکی از مسائل مهم و شرایط کنونی کشور تأکید کرد و گفت که دولت تا روز آخر کاری خود همچنان مانند روز نخست به خدمتگذاری ادامه خواهد داد.
زلزله در مناطق آذربایجان شرقی یکی از وقایعی بود که در تابستان گرم 91 روی داد. دولت پس از این حادثه تلاش فراوانی برای التیام آلام حادثه دیدگان انجام داد و شخص رییس جمهور نیز برای بازدید از این مناطق به دیدار زلزله زدگان رفت.
هرچند تابستان و بهار 91 فصول نسبتا آرامی برای دولت نهم بود اما آبستن حوادث سیاسی و حاشیه های فراوانی در پاییز و زمستان 91 شد.