به غیر از ایران خبرهای مختلفی نیز از کشورهای دیگر وجود داشت که البته تنها به مهمترین و جتجالی ترین آن ها می پردازیم. امروز مهمترین دستاوردهای ایران و جهان را با هم بررسی می کنیم:
رویدادهای ایرانی
پرتاب میمون فضانورد و بازگشت زنده به زمین
پرتاب اولین میمون فضانورد ایرانی به فضای زیر مداری، سرآغاز گشایش دروازههای فضا به روی دانشمندان کشورمان محسوب میشود. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور دارنده فناوری فضایی و پیشرو در بین کشورهای اسلامی، بهره برداری صلح آمیز از فضا را به عنوان یک برنامه استراتژیک در نظر گرفته است که ارسال انسان به فضای ماوراء جو گامی محکم و استوار برای نیل به این هدف بزرگ است.
«آفتاب» نخستین میمون فضانورد ایرانی از ماه ها قبل از پرتاب به فضا، تحت مراقبتهای شدید دانشمندان فضایی ایران قرار داشت و مراحل مختلفی را جهت آماده سازی پشت سرگذاشته است. این میمون با کاوشگر پیشگام و به کمک سوخت جامد تا ارتفاع 120 کیلومتری از سطح زمین فاصله گرفت و سپس سالم به زمین برگشت.
البته این پیروزی بزرگ ایران به به مذاق دشمنان خوش نیامد و به هر راهی سعی داشتند پیروزی ما را لکه دار کنند. مهمترین شایعاتی که برای آن به وجود آمد عوض شدن میمون بود که البته با ارائه اسناد معتبر از سوی ایران این شایعه آن ها نیز به جایی نرسید.
ماهواره های زهره و ناهید
16 بهمن ماه سا 91، رییس جمهور ضمن بازدید از نمایشگاه تازهترین دستاوردها و فناوریهای فضایی کشور، ساخت و اعزام ماهواره به فضا از مدل مهندسی مخابراتی ناهید و زهره رونمایی کرد.
مدل مهندسی ماهواره مخابراتی ناهید در پژوهشکده سامانههای ماهوارهای پژوهشگاه فضایی وابسته به سازمان فضایی ایران با اهدافی از جمله طراحی، ساخت و آزمون مکانیزم بازشوندگی صفحات خورشیدی، طراحی، توسعه و آزمون بخش مخابراتی ارسال و دریافت اطلاعات در باند KU و توسعه و اجرای پروژههای مشترک چند رشتهایی در قالب تیمهای تخصصی به منظور توسعه سیستمهای پیشرفته فضایی ساخته شده است.
همچنین از آنجا که به دلیل شرایط فعلی امکان استفاده از ماهوارهبرهای خارجی برای ایران مهیا نیست ساخت و طراحی نمونه ماهوارهبرهای مورد نیاز برای پرتاب ماهواره های داخلی در دستور کار قرار گرفته است. دراین راستا هم اکنون ساخت ماهوارهبر سیمرغ و پس از آن ماهوارهبر ققنوس را در برنامه داریم که این ماهوارهبرها محموله های سنگین تری را به فضا پرتاب خواهند کرد.
خبر پرتاب 6 ماهواره در سال 92
رئیس سازمان فضایی سال گذشته گفت :ماهواره ناهید که نخستین بار در کشور بدست محققان و متخصصان داخلی در پژوهشکده سامانه های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده، اوابل سال 92 پرتاب خواهد شد.
علاوه بر این، ماهواره های فجر، شریف ست، طلوع و ظفر در دستور پرتاب قرار دارند، ضمن آنکه ماهواره آت ست که مراحل نهایی را طی می کند آماده پرتاب می شود. این ماهواره مراحل نهایی تکمیل خود را طی می کند و پیش بینی می شود تا پایان سال آینده به فضا پرتاب شود.
رویداد های خارجی
پرتاب فضاپیمای اختصاصی
بازنشستگی آخرین شاتل