علیرغم اینکه
بسیاری از هم قطاران وی در جبهه اصلاحات و کارگزاران سازندگی علاقه ای ندارند این
روزها پرده از برنامه انتخاباتی هاشمی بردارند و به انحاء مختلف سعی می کنند افکار
عمومی را از کاندیداتوری "عالیجناب سازندگی" منحرف سازند، امّا وی با شجاعتی مثال زدنی در این جبهه
سیاسی خیلی صریح با مردم سخن گفته است. او می گوید رئیس جمهور بعدی باید "مرد عبور از بحران ها" باشد، خیلی از مردم با شنیدن این گزاره خیلی سریع به یاد
کتاب های خاطرات هاشمی با عناوین: «عبور از بحران» و «پس از بحران» می افتند. همچنین وی بطور صریح از علاقه اصلاحات برای حضور هاشمی سخن می گوید.
«منتجب نیا» در این گفتگو با اشاره به فرمایشات نوروزی رهبر معظّم انقلاب اسلامی در حرم رضوی بطور تلویحی از نهادهای نظارتی نظام و مجموعه های سیاسی مردمی اصولگرا می خواهد که برای عمل به مطالبات رهبری نظام برخی از وظایف مصرّح، دینی و قانونی خویش را به بهانه "مصلحت سنجی" تعطیل کنند. هر چند اصلاح طلبان دوست دارند از بار سنگین اقداماتشان در فتنه شانه خالی کنند امّا به نظر نمی رسد که رهبری نظام در جایی از فرمایشات شان خواستار تعطیلی قانون و وظایف دینی مردم شده باشند، ایشان در حرم رضوی خواستار حضور تحت قانون همه اقشار و مجموعه های سیاسی در انتخابات شده بودند؛ مسئله ای که احیاناً به معنای عدم بررسی تاریخ و چشم پوشی از اعمال غیر قانونی برخی افراد این مجموعه ها نمی تواند باشد. مشرق بخش هایی از این مصاحبه را در اینجا آورده است:
* در درون اصلاحطلبان یک مجموعه با عنوان جبهه اصلاحطلبان اعلام موجودیت کرده است و تصمیم دارد زیر پرچم هر شرایطی کاندیدایی در انتخابات داشته باشد اما بخش اصلیتر اصلاحطلبان و هسته مرکزی آنها تحت عنوان شورای هماهنگی اصلاحات جلساتی را با وجود تمام محدودیتهای موجود برگزار کرده و در تلاش هستند تا سیدمحمد خاتمی را برای نامزدی در انتخابات 92 متقاعد کنند. صحبتهایی هم در مورد آیتالله هاشمی وجود دارد در حالیکه هنوز این دو بزرگوار نظر خود را اعلام نکردهاند. با این حال تلاش شورای هماهنگی اصلاحات روی متقاعد کردن خاتمی متمرکز شده است. اینکه اگر گزینههای اصلاحات نامزدی را بپذیرند و وارد صحنه شوند با چه مشکلاتی روبهرو خواهند بود نکته قابل تامل برای اصلاحات است.
* (سئوال: سخنان نوروزی رهبری در مشهد چقدر در تلطیف فضا موثر بود؟) فرمایشات رهبری در مشهد بسیار نویدبخش و امیدوارکننده بود. در فضایی که رسانههای وابسته به جناح راست بر طبل اختلاف میکوبند و اصلاحطلبان را مورد هجمه قرار میدهند و برای آنها خط و نشان میکشند، در این شرایط رهبری از همه گروهها و سلایق دعوت کردند و میفرمایند: «انتخابات متعلق به همه است حق و وظیفه همه است.» بنابراین لازم است به آموزههای رهبری عمل کنیم.
* (سئوال: برای اجرای این آموزهها چه باید کرد؟) به نظر میرسد سخنان اخیر رهبری تکلیف را برای مردم، شورای نگهبان، گروههای شرکتکننده در انتخابات و وزارت کشور روشن کرد. بنابراین افراد تندرو باید سعی کنند فضا را به سمتی هدایت کنند تا از تک قطبی دور شده و به فرمایشات رهبری جامه عمل پوشیده شود.
* (سئوال: دلایل اصرار برای حضور افرادی چون خاتمی و هاشمی به عنوان نامزد انتخابات 92 چیست؟) ما در شرایطی هستیم که باید «مردان عبور از بحران» وارد صحنه شوند نمیخواهم بگویم کشور ثبات ندارد اما نمیتوان انکار کرد مشکلات زیادی در این سالها به وجود آمده که اوضاع را غیرعادی کرده است. بنابراین افرادی باید وارد گود انتخابات شوند که تبحر زیادی در امور مملکتی و مدیریتی داشته باشند و این امتیازات را در هاشمی و خاتمی میبینیم.* (عمدهترین دلیل تردید نامزدهایی مانند خاتمی برای حضور در انتخابات را چه میدانید؟) طبیعی است آقای خاتمی که همه روزه آماج حملات افراد تندرو جناح مقابل قرار دارد و هر روز در رسانههای مخالف به ایشان حمله میشود، یا آقای هاشمی که آماج تهمت و تخریب قرار میگیرند، از حضور خود در عرصه سیاسی نگران باشند، باید دید که دستگاههای نظارتی در برابر چنین هتاکیهایی چه برخوردی خواهند داشت؟
* (چه اقداماتی برای متقاعد کردن آیتالله هاشمی یا حجتالاسلام خاتمی صورت گرفته است؟) هر روز افراد و گروههای مختلف از اقصی نقاط کشور با آقایان هاشمی و خاتمی دیدار میکنند و گروههای مختلف بیانیه حمایت میدهند و مردم طومارهایی امضا میکنند و نامههای بسیاری به دفتر آنها ارسال میشود که خواهان حضور این دو هستند و کارهای دیگری هم در دست انجام است مثل کمپینهای دعوت و رایزنیها و صحبتهای سیاسیون. در واقع، در شرایط کنونی همه منتظر آقای خاتمی هستیم تا گام بعدی مشخص شود. آنچه برای شنیدن این خبر الزامی است این است که نگرانیهای این شخصیتها توسط نهادهای مسوول، برطرف شود تا شاهد حضور آنها در انتخابات باشیم.