تعارف با خودتان را کنار بگذارید؛قبول کنید آراء ضدّنظام خیلی کمتر از آن است که فکر می کنید. لازم است در شیوه سیاست ورزی تان کمی تجدیدنظر کنید. جدیداً حجّاریان نیز در مقاله ای به لزوم عُرفی تر شدن سکولاریسم در ایران اشاره کرده است.

گروه سیاسی مشرق- بعد از «فتنه 88» این اوّلین انتخاباتی بود که اصلاح طلبان سعی کردند مردانه وارد گود رقابت شوند و شعارها، آرمان ها، برنامه ها و شخصیت های سیاسی شان را به رأی مردم بگذارند.

اصلاح طلبان در «انتخابات مجلس نهم» با تحریم بی حاصل انتخابات از پدیده وزن کشی آراء خودشان فرار کردند. امّا اینبار آنها بدون هیچ بهانه ای از جمله ردّ صلاحیت نامزدهایشان و یا تحریم صندوق های رأی پا به عرصه رقابت گذاشتند، آنها تنها گزینه ای که برای فرستادن می شناختند «عارف» بود و بس.

«عارف» هم البتّه همانطور که در ابتدا قول داده بود واقعاً اصلاح طلبانه آمد، او در مناظرات تلویزیونی که فراگیرترین تریبون سخن گفتن با آحاد مردم بود، اصلی ترین شعارها و برنامه های اصلاحات را با استحکام تمام بیان کرد.

از اینکه همه مشلات کشور حاصل کنار گذاشته شدن اصلاح طلبان از مدیریت کلان کشور است گرفته تا اینکه فضای امنیتی؛ جامعه، فرهنگ و دانشگاه را آکنده کرده است و یادآوری کارنامه اقتصادی و دیپلماتیک دولت 8 ساله «محمّد خاتمی»؛ همه و همه نشان می داد وی بنا ندارند با پارادایمی غیر از پاردایم اصلاح طلبی پا به عرصه انتخابات بگذارد.

او حتّی اوّلین جملات اش در مناظره (سیاسی) سوم صدا و سیما را به متّهم کردن نیروهای امنیتی کشور به دستگیری حامیانش (بدلیل آنچه حمل عکس «خاتمی» می خواند)؛ اختصاص داد.

«عارف» تا توانست تلاش کرد که ظرفیت های انتخاباتی "جنبش موهومی سبز" و رادیکال های جبهه اصلاحات را نیز به میدان بکشد و ابداً به بهانه حفظ ایده آل های عُرفی نظام از چنین آرائی چشم نپوشید. از طرف دیگر نیز مانند دور قبلی انتخابات ریاست جمهوری حدّاکثر قدرت خود را گذاشت تا با تخریب اوضاع کنونی کشور و انتقاد از دولت های نهم و دهم بر موج احتمالی "ضدّاحمدی نژادیست ها" نیز سوار شود، تا جاییکه با موهومی خواندن "جریان انحراف" سعی کرد همه نارسایی های دولت را به پای منش و تفکّر اصولگرایانه بریزد و آراء احتمالی منفی دولت را نیز زیر دست خویش جمع آورد.

پس می بینید که حقیقتاً «عارف» برای اصلاحات کم نگذاشت، علیرغم اینکه برخی از هم تیمی های وی در جبهه اصلاح طلبی و برخی نخبگان اصلاحات غالباً وی را یک اصلاح طلب واقعی نمی پنداشتند امّا بالاخره با دیدن گزینه آلترناتیو او یعنی «روحانی»؛ عُمده ظرفیت های اصلاح طلبی و تیم مشاوران خُبره این جبهه پای کار «عارف» آمد. متقابلاً نیز او سعی کرد واقعاً یک نوستالژی مثبت از دوره اصلاحات بسازد و به هیچ وجه در حوزه رقابت مولتی گفتمانی و گفتمان سازی التقاطی غرق نشد. او همانطور که گفت و عمل کرد، نشان داد که تنها و تنها با شعارها و آرمان های اصلاح طلبانه وارد گود شده است.


بنابر این می بینید که «عارف» و مشاورانش برای اصلاحات کم نگذاشتند، امّا نتیجه چه شد؟ نتیجه این شد که جایگاه وی در نظرسنجی ها و حتّی معتبرترین نظرسنجی کشور فراتر از حدّ خاصّی نرفت، هر چند کاندیدای اصلاحات شتاب در جذب اقبال مردمی را تجربه کرد ولی واقعاً به نظر نمی رسید بتواند جایگاه رقبای سرسختش را مال خود کند.

بر این مبنا رفته رفته در محافل پشت صحنه سیاسی این جریان، افزایش اختلافات درباره ائتلاف مشاهده شد زیرا طیف نزدیک تر به «هاشمی رفسنجانی» و تکنوکرات های این جبهه سعی کردند با ایجاد فشار به بهانه عدم رأی آوری «عارف» وی را مجبور به کناره گیری کنند.

 این فشارها چنان بالا گرفت که «عارف» مجبور شود کمتر از 5 روز مانده به انتخابات، قسم یاد کند که هرگز از رقابت دست نخواهد کشید! مشاوران و طیف اصلاح طلب حامی وی هم بنا نداشتند بدون کسب هیچ امتیازی صحنه را برای تکنوکرات ها و اصلاح طلبان ثانویه (تبعی) باز کنند.

 مسئله ای که باعث شد در چند روز اخیر اخبار غیر تأییدشده ای در رابطه با قول «هاشمی رفسنجانی» به حامیان «عارف» بر سر زبان ها بیفتد؛ اینکه «هاشمی» از جانب خویش قول داده که «حسن روحانی» حدّاقل 8 وزارتخانه، 2 معاونت رئیس جمهوری و چیزی حدود 10 استانداری را برای طیف خالص تر اصلاحات کنار بگذارد.

بالاخره با کسب امتیاز یا بی کسب امتیاز «محمّدرضا عارف» همراه یزدی «خاتمی» مجبور شد صحنه را علیرغم میل باطنی اش ترک کند، وی در بیانیه اش صراحتاً گفت که بعد از دریافت نامه شخص «خاتمی» مبتنی بر اصرار برای کناره گیری اش از کاندیداتوری؛ این تصمیم را گرفته است. فکر می کنیم این انصراف تلخ برای اصلاح طلبان جز به اجباری که برآمده از شرایط انتخابات بوده، حاصل نشده است.

واقعاً برای بزرگان جریان اصلاح طلبی سخت است که از کاندیدایی حمایت کنند که حتّی در لسان هم حاضر نشد خود را یک اصلاح طلب بداند، «روحانی» خود را "اعتدال گرا" خوانده و به همه مردم قول داده در دولت احتمالیش یک کابینه فراجناحی تشکیل دهد.

بی تردید برای اصلاح طلبان کار کشته که بخشی از زندگی سیاسی شان را در فعّالیت های ساختارشکنانه وسیع علیه نظام صرف کرده اند، سخت است که ببینند امروز باید از یک عضو «جامعه روحانیت مبارز» حمایت کنند.

بی شک اگر شما هم به اتّهام اثبات شده در «فتنه 88» یا در جریان «کوی دانشگاه 78» روزهایی را به بازداشت گذرانده بودید، برایتان خیلی سخت بود که امروز از یک تکنوکراتی حمایت کنید که در «شورای عالی امنیت ملّی» دوستان شما را به دادگاه قانون سپرده است. باید قبول کنیم که برخی از اصلاح طلبان در حال نوشیدن جام زهر هستند زیرا بخاطر مصالح شان از کسی حمایت می کنند که تا به حال در مرکز انتقادات گسترده جناح مقابل قرار نگرفته است.

آنها دارند از یار گرمابه و گلستانِ «اکبر هاشمی» دفاع می کنند، همان «هاشمی» که سال ها قبل در روزنامه هایشان وی را متّهم به ایجاد فضای امنیتی و بسته سیاسی علیه جناح چپ می کردند؛ بی تردید «هاشمی» همان کسی است که اصلاح طلبان روزی پرونده های قتل های زنجیره ای را به دوره او نیز نسبت دادند. منصف باشید اگر شما هم جزء این گروه سیاسی بودید در حال حاضر تلخی حمایت تان از «روحانی» را با مقدار زیادی شیرین کننده مصنوعی جبران می کردید.

اصلاح طلبان تلخ گَس و زننده این حمایت را بی دلیل قبول نکرده اند، صدالبتّه آنها مجبورند از پیرهای سیاست پیشه تکنوکراسی حمایت کنند. حمایت اصلاح طلبان از «هاشمی» یا «روحانی»؛ حقیقتاً تفاوتی ندارد، مسئله این است که آنها مجبورند بخاطر عدم اقبال توده های مردمی از منش و تفکّر اصلاحات به تکنوکرات ها رو بزنند.

این واقعیّت تلخ یک پیام روشن و تلخ تر برای اصلاح طلبان دارد، اینکه عدم رأی آوری پارادایم اصلاح طلبی هنوز ادامه دارد و این کاهش مقبولیت بعد از «فتنه 88» سر به فلک کشیده است. یک پیشنهاد سازنده برای تصمیم گیران جبهه اصلاحات این است که برای واقع گرایی در سیاست های آتی این گفتمان، کمی بیشتر به آمار دقّت کنند، آقای «عارف» بعنوان کاندیدای حدّاکثری اصلاحات در یکی از معتبرترین نظرسنجی های کشور با 6.92 درصد بعد از آراء نامشخّص با 8.50 درصد قرار گرفت و فقط کمی بالاتر از «محمّد غرضی» با کسب 1.79 درصد بود.

این پیام تلخ است امّا حقیقت دارد، توده های مردمی اقبال خاصّی به شعارها، برنامه ها و آرمان های اصلاح طلبی ندارند، اصلاح طلبان بار دیگر این تجربه را داشته اند؛ وقتی با آراء 4 میلیونی «محمّدرضا معین» در 1384 ه.ش روبرو شدند.

آنروز گفته شد که «مهدی کروبی» باعث شکست آراء اصلاحات شده در حالیکه این توجیهی بیش نبود، زیرا «کروبی» در آن انتخابات بیش از آنکه حرف از اصلاح طلبی بزند؛ حرف از نان و آب مردم و حرف از یار امام (ره) بودنش زد. امروز چه توجیهی برای عدم اقبال مردم به گفتمان اصیل اصلاحات وجود دارد؟ آیا «روحانی» نیز یک اصلاح طلب است؟ اصلاح طلبان باید تعارف با خود را کنار بگذارند و قبول کنند، آراء ضدّنظام خیلی خیلی کمتر از آن است که آنها فکر می کنند، بنابر این لازم است در شیوه سیاست ورزی اصلاح طلبانه کمی تجدیدنظر شود.

این فقط حرف ما نیست، جدیداً «سعید حجّاریان» نیز در دو مقاله به لزوم عُرفی تر شدن سکولاریسم و روشنفکری در ایران اشاره کرده است، اصلاحات می تواند جدّی تر درباره آراء این تئوریسین دیرینش فکر کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 62
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۰۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    به نظر من اصلاح طلبان بیشتر سرمایه محور و بشر محور هستند و شعار ها و قواعدی که در اداره کشور به کار می برند بیشتر از این دو نوع محوریت است و نشان داده اند که سرمایه محوری و بشر محوری برایشان از خدا محوری مهم تر است و متاسفانه این ویژگی تا حدودی به اصولگرایان هم سرایت کرده است.
  • لیلا ۰۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    تثسیم وزارتخانه ها واستانداری ها و معاونت ها مثل اینکه دارن ارث پدرشان را تقسیم میکنن!
  • ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    اصلاحات مرده با تنفس مصنوعی میخوان بگن زنده است
  • وحید ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    بسیاری از مردم که به عارف رای میدادند با انصراف ایشون دیگه به روحانی رای نمی دهد یکیشم خود من
  • حسين ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    مردم و قشرهاى متوسط و ضعيف به كليد راى نميدن چون اين كليد اون نوع قفلهايى هست كه باز بشن توش ميمونه و درنمياد و اول قفل از ما بهترون را باز ميكنن و ديگه كليدى براى اكثر مردم نميمونه نميشه هم دم كدخداهاى داخلى و خارجى را ديد هم دلشكسته و خادم رعيت بود،ولى نعمت بودن مردم هم حق دادن به كدخدا مگه باهم ميشه؟
  • لیلا ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    در نظر سنجی جدید تبیان جلیلی با30 درصد اوله بعدش قالیبافه با26 درصد جامعه ی آماریشون 48000نفر فعلا!
  • پارسا ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    از اول هم دروغگو بودن عرف در مورد حضور تا پایان انتابات مشخص بود چراکه رقابت روحانی و عارف == شکست مفتضحانه
  • مریانج ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    مرگ بر اصلاحات آمریکایی
  • عبداللهی ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    مشرق عزیز! من بارها عرض کرده ام و بار دگر می گویم که با این لحن کینه ورزانه و عصبی و دوری کردن از ادب و متانت، تصویر خوبی از شما به نمایش در نمی آید.
  • عباس ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    ائتلاف،مذاکره،مناظره و..ازعلائم توسعه یافتگی سیاسی است بایدازآن بدون تنگ نظری استقبال کرد.من به روحانی رای می ذهم ولی ازائتلاف اصولگرایان استقبال می کنم.
  • فرهود ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    سایت دولتی که نمیاد از اصلاح طلبان خوب بگه معلومه همین میشه
  • رضا ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    متاسفم که توی دوره ای زندگی میکنم که که مشرق هم هست.
  • ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    " لحن کینه ورزانه و عصبی و دوری کردن از ادب و متانت" یاد روحانی افتادم وحرفایی که به مجری گفتگوی ویژه زد و البته داد زدنش تو مناظره سوم !
  • ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    جمع كن بابا مشرق اونجايي كه ميسوزه اب بريز
  • نازنین ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    اشتباها رای مثبت دادم.
  • ناشناس ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    مرگ بر اصولگرایی طالبانی
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    ببخشید حواسم نبود منفی دادم
  • جلیل ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    اتفاقا حق رو میگه
  • محمدرضا ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    شما چرا می سوزی؟
  • فارا عطایی ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    فراموش کردن 9دی یعنی این عاقبت.عبرت و بکار گرفتن ان چبیز خوبیه.
  • ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    شما از اولم به جلیلی می خواستی رأی بدی -نمیتونی با این کارا بین ما اختلاف بندازی
  • حامد ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    آخه روحانی برنامه داره برای اداره ی کشور؟؟؟؟ همش کلید رو نشون میده
  • ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    خودت فهمیدی ؟ چی چی گفتی
  • سیاوش ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    عارف نام کسی را نبرد و رفت . . .
  • ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    مرگ بر تو و مشرق که نظرات تو و امثال تو رو تایید میکنه
  • علی ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    هر وقت از نظریه پردازانی چون هگل هوسرل سارت نیچه دریدا و بویژه فوکو می نویسم نشان نمی دهید... می ترسید بنیان فکری شما به خطر بیافتد؟!
  • زهرا ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    متاسفانه برای انسان هایی که به بنده بودن عادت دارند و وقتی از حقوق شهروندی بگویی و به انها به منزله یک انسان بها بدهی درست همان چیزی که خدا گفته:انسان خلیفه خدا روی زمین است.پس انسان بودنت را دریاب... معلومه چنین انسانهایی حقوق خودشون رو پس میزنن.خدا محوری یعنی انسان محوری...این رو بدون. مشرق میدونم منتشر نمیکنی.
  • ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    نه خیر به خاطر اینه که الان غربی ها هم دارند نظرات نیچه و امثال اون که مثال زدی رو می اندازند دور وقتی خودشون اونها رو قبول ندارند، چرا انتظارات بیش از حد داری؟؟؟!!!
  • ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    بروید و بیانیه این آقا را بخوانید . به خدا قسم اصلاح طلب نیستم ولی بعد از خواندن این بیانیه به خودم افتخار کردم که ایرانیم .
  • مشته بیل ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    زنده باد خاتمی .زنده باد رفسنجانی .زنده باد اصلاح طلب .لااقل اونموقع داروی 2500 تومنی در عرض دو روز نمیشد 8500 .فقط خفه شید و گمشید .
  • کبوتر حرم زهرا ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    پس به جلیلی رای میدی
  • sedghelesan ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    حسن فریدون یا حسن روحانی اسناد مخدوش بودن مدارک ارشد و دکتری آقای حقوق در http://sedghelesan.persianblog.ir/
  • احسان ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    باید روی جلیلی اجماع کنن!
  • یار غریب ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    یک مشت اومانیست با تفکرات کاپیتالیستی و تکنوکراسی و سکولار
  • یونس ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    زرشک
  • سرباز ولايت ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    من موندم با اون فتنه گري شون كه باعث شد به زباله دان تاريخ بپيوندن چطور دوباره روشون ميشه كه عرض اندام كنن و بازم كانديدا معرفي كنن حيرته والله حقير
  • سرباز ولايت ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    معلومه كه حرف حقيقت تلخه و به مزاق شما و مثال شماها خوش نمياد
  • ایرانی ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    روحانی با ترس از جنگ به غرور ملی ملت ضربه زد...!!!
  • ابراهیم ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    حمایت وهابیت از حسن روحانی!!!! شبکه های ماهواره ای وهابی که پس از انصراف محمدرضا عارف، و دفاع محمد خاتمی از حسن روحانی، بار دیگر حمایت صریح خود از اصلاح طلبان را اعلام کرده بودند، شب گذشته نیز طی یک برنامه زنده که با عنوان "چرا انتخابات" پخش شد، حمایت خود از حسن روحانی را اعلام کردند. http://antivahabism.blogfa.com/post/65
  • ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    منم همین طور
  • ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    اصولا ذات مشرق کینه ورزی و بی ادبی است. از اینا انتظار دیگری نباید داشته باشید
  • ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    جمع کنید این مهد کودک رو!
  • سئوال جدی ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    برادران آقایان هاشمی رفسنجانی خاتمی سید حسن خمینی هادی خامنه ای آیت الله صانعی ناطق نوری استاد شهرام ناظری 140 هنرمند کشور اهالی صنعت گردشگری و دهها نفر دیگر از بزرگان دین و نظام از آقای دکتر روحانی حمایت کردند مقام معظم رهبری و حضرت امام هم همیشه مردم را به روحانیت توجه دادند سئوال اینجاست آیا همه اینها نمی فهمند فقط همین سئوال منو جواب بدین مشرق تو هم مردانگی کن نظر منو برای اولین بار چاپ کن
  • ErFaN ۲۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    فقط میخام بدونم خجالت نمیکشی با این نوشته هات؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۳
    0 0
    تبیان کیلوی چند...!!! نظرسنجی اصلی پا صندوق...
  • ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    به نظر من و به نظر مردم ایران، اصلاحات اصلا چیزی نیست که درباره اش حرف بزنیم بریم سراغ مسائل مهم تر!!!
  • ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    رئیس ستاد عارف م حرف شما رو می زنه واقعا متاسفم واسه این وته نگری
  • ۰۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    به به خوش خبر باشید لیلا خانم
  • ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    الحمد لله الذی جعل عدونا من الحمقا
  • ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    درود بر گفتمان امام و رهبری
  • ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    بابا، خارجی!!!
  • مهندس ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    عجب نامردیه این خاتمی معاون اولشو پیچوند... واسه رای آوردن و احیای جنبش مرده ی اصلاحات، چه کارا که نمی کنه این آقای شیخ این بود اخلاق سیاسی ایشون؟
  • ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    صد در صد! ولی من به شخصه عارفو خیلییییییییییی بیشتر از رو حانی قبول دارم
  • ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    از این اظهارنظرهای مثبت ومنفی درس بگیر
  • ۰۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    نظرسنجی تبیان معتبر نیست! برو نظرسنجی های معتبر رو نیگا کن! با کوچکترین سرچی نشون داده میشه... 1. قالیباف 2. رضایی 3. روحانی 4.جلیلی + نمیدونم چرا طرفدارای جلیلی این نظرسنجی رو نمی بینن!!!
  • یه اصلاح طلب ۰۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۴
    0 0
    با این که با خیلی از نقد های شما مخالفم ولی خوشحالم که در این نقدتون کم تر از خیلی نقد ها توهین و بی احترامی به اشخاص شد و نویسنده سعی کرد نظر خودش را بنویسد.
  • بنده خدا ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۵
    0 0
    اخلاق و ادب شرط اول انسان بودنه خوب نیست به کسی بی احترامی بشه
  • aha ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۵
    0 0
    آقایان اصولگرا شما اگر پایگاه اجتماعی داشتید کاندیدای محبوبتان جناب آقای جلیلی بیشتر از اینها رای می آورد!!
  • محمد ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۵
    0 0
    مشرق جان این پستو حذف کن .با این پست خودتو قهوه ای کردی. خخخخخخخخخخخخ درود بر اصلاحات مرگ بر اوصولگرای (البته بجز اوصولگراهایی که معتدلند وحرف آدم رو میفهمند.)
  • ییی ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۵
    0 0
    زنده باد اصلاح طلبان
  • ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
    0 0
    الان تلویزیون اعلام کرد دکتر روحانی رییس جمهور شد خودشم در دور اول حسین جان سعی کن از خودت مایه بگذاری نه این که قشرهای جامعه رو برای نظرخودت قربانی کنی (مثل کیهان )شرمنده اصول گرایی با پشتیبانی از اخمدی نژاد ضربه سختی خورد که حالا حالا باید جبران کنه
  • ارمان ۰۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۶
    0 0
    اینا همش از سوزش باخت فجیع اصولگریان است.چه از نوع افراطیش و چه غیر افراطی.عزیز من با دروغ نوشتن و به خورد مردم دادن به چی میرسی.عارف تو نظر سنجی ها پایین بود اما روحانی هم اول نبود عزیز من.روحانی زمانی روحانی شد که رهبر اصلاحات خاتمی ازش حمایت کرد وگرنه تو نظر سنجی ها همیشه سوم به پایین بود.عارف باید میرفت چون کلامش شیوایی نداشت.بله اصلاح طلب داریم تا اصلاح طلب.اگر اینطور بود چرا اینقدر به خاتمی فشار اوردند شرکت نکند؟؟؟چرا رفسنجانی رد شد.اما هیچ فکرشو نکردید همین روحانی که نمیدونم به چه دلیلی دوست ندارید اصلاح طلب بدونیدش به محض دریافت حمایت از اسطوره های سیاست باز ایران (خاتمی و رفسنجانی)به قدرت تکیه بزنه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس