بعد از برگزاری ناموفق کنفرانس ایران‌شناسی در تابستان سال گذشته در استانبول، این بار قرار است کنفرانسی دیگر با موضوع اقتصاد ایران، تابستان امسال در استانبول برگزار شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، برگزارکننده این کنفرانس موسسه مشکوک مطالعات خاورمیانه و آفریقایی موسوم به سوآز (SOAS)  است. سوآز پیش از این برگزار کننده کنفرانس‌های متعدد به ظاهر علمی‌ با موضوعات مختلف همانند حقوق بشر، فمینیسم و... با مشارکت افرادی همچون شیرین عبادی بوده است.

از سوآز در محافل سیاسی به محفلی به ظاهر علمی ‌برای جذب دانشجویان ایرانی یاد می‌شود که تلاش دارد با فریب یا همکاری برخی چهره‌های اقتصادی داخلی، "مرکزیت مطالعات اقتصاد ایران را از داخل به بیرون کشور منتقل کند".

سوآز نقطه تمرکز خود را بر دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار داده و تلاش می‌کند با جذب و هدایت این چهره‌ها، به محفلی برای انحراف "نسل آتی" اقتصاددانان ایرانی از علایق اسلامی ‌و ایرانی تبدیل شود.

شناسایی دانشجویان برگزیده اقتصاد در این کنفرانس‌ها و ارائه بورس تحصیلی توسط موسساتی مانند بنیاد هند HAND به آنها و و وابسته کردن این افراد که در واقع نسل‌های آتی مدیران و اقتصاددانان ایرانی به شمار خواهند رفت، از جمله اهداف این محفل شناخته می‌شود.

به دلیل عدم آشنایی نسبت به ماهیت و اهداف این شبکه، بسیاری از اقتصاددانان و دانشجویان ایرانی که از اهداف پشت پرده این کنفرانس و کنفرانس‌های مشابه آشنا نیستند، به دعوت این محفل پاسخ مثبت داده‌اند.

طبق اعلام سایت برگزاری این کنفرانس، از اساتید داخلی افرادی به نام مهدی برکچیان از دانشگاه شریف، ناصر خیابانی از موسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی، داوود سوری موسسه عالی بانکداری، در این کنفرانس ثبت‌نام کرده‌اند. این کنفرانس در 24 و 25 ژوئن سال جاری میلادی (سوم و چهارم تیرماه)  در استانبول برگزار خواهد شد.



این موسسه همچنین قرار است طی هفته‌های آتی دو کنفرانس دیگر در موضوعات جنجالی همچون اختلافات مذهبی و جنبش فمینیستی در ایران برگزار کند که موضوعات انتخابی، اهداف پشت پرده این موسسه را نشان می‌دهد.

سال گذشته هم تعدادی از اساتید دانشگاه‌های کشور جهت حضور در  نهمین «کنفرانس دو سالانه مطالعات ایران‌شناسی» ثبت‌نام کرده بودند که با روشنگری رسانه‌ها از حضور در این کنفرانس خودداری کردند.

ریاست کنفرانس سال گذشته با «تورج اتابکی» از فعالان سلطنت طلب در «بنیاد اشرف پهلوی» بود که با «محمد توکلی طرقی» (سردبیر فصلنامه سلطنت طلب «ایران نامه» و از مبلغان سرسخت فرقه ضاله بهائیت) همکاری نزدیک دارد. در این کنفرانس، «اورلی رحیمیان» که استاد دانشگاه اسرائیلی «گیو» می باشد برای مدعوان ایرانی و دیگر حاضران درباره چگونگی ایجاد رابطه میان ایران و اسرائیل سخنرانی کرد!

دانشگاه SOAS کجاست؟

دانشگاه سواز که با عنوان "مرکز عالي مطالعات شرقي- آفريقايي دانشگاه لندن" فعاليت مي کند بیشتر کارکردی استعماری در کشور انگلستان دارد و همچنین محلي است براي تربيت ديپلمات ها و نيروهاي امنيتي انگليسی در حوزه هاي فرهنگ، زبان، سياست و تاريخ کشورهاي مستعمره انگلستان، که رابطه پنهانی با نهاد های امنیتی انگلستان بالاخص MI6 دارد.

در این دانشگاه امنیتی چه می گذرد؟

این دانشگاه امنیتی که تحت نظر مدیران ارشد انگلیسی و اروپایی قرار دارد، اکثر دانشجویان خود را از موسسات دولتی اروپایی و آمریکایی انتخاب می کند و کم تر دیده می شود که افرادی از آسیا و همچنین کشورهای آفریقایی وارد این دانشگاه شوند و زیر نظر اساتید این دانشگاه تحصیلات خود را ادامه دهند.

این دانشگاه که بخشی اعظمی از بودجه خود را از سازمان های دولتی انگلیسی ارتزاق می کند، سال گذشته با انتشار اطلاعيه اي در دانشگاه سواز از دانشجوياني که به زبان هاي عربي، فارسي، چيني و اردو مسلط هستند خواسته بود که براي فعاليت در دستگاه امنيتي انگليس موسوم به MI6 خود را به مرز آمادگي هاي لازم برسانند.



به گفته دانشجویان و افراد حاضر در این دانشگاه شرایط و شبکه اجتماعی برای آشنایی دانشجویان با سرویس های اطلاعاتی برای ورود به این نهادهای امنیتی کاملا فراهم است.

بر اساس اين گزارش تا کنون خبرنگاران و افرادی چون حسين درخشان، مسيح علي نژاد، پرستو دوکوهکي و  ليلا خدا بخشي از ايران در اين دانشگاه تحصيل کرده اند.

اين دانشگاه داراي يک دپارتمان رسانه به نام دانشکده مطالعات شرق‌شناسي و آفريقا شناسي است که ايرانيان مرتبط با اين دانشگاه در اين دانشکده آموزش‌هاي لازم را مي‌بينند.

رئيس گروه رسانه اين دانشگاه خانم "آنابل سر برني" است که فعال ترین عضو این دانشگاه در حوزه "ایران" نیز محسوب می شود. وی داراي تابعيت ايراني _ انگليسي مي باشد و همسر ايراني او در حال حاضر مشغول تدريس در دانشکده هاي علوم ارتباطات ايران است.



اکثر دانشجویانی که در گروه "رسانه" خانم سربرنی مشغول فعالیت اند ایرانی هستند که خرج تحصیل و زندگی آنها را تماماً دولت انگلیس از طریق BRITISH COUNCIL (بخش فرهنگی وزارت امورخارجه انگلیس) تقبل می نماید.

آنابل سربرني نيز براي شرکت در همايش ها و برگزاري کلاسهاي آموزشي سفر هاي متعددي به ايران داشته است.
بسیاری ازفارغ التحصیلان سواز در NGO های حقوق بشری و یا رسانه ای استخدام می شوند و تبدیل می شوند به عوامل غیرمستقیم انگلیس در کشورهای استعماری و مورد هدف خودشان و این کاری است که کل نظام آموزشی اروپا و آمریکا می کند.

چند تن از اساتيد ايراني مقيم در معرفي دانشجويان و خبرنگاران به اين دانشگاه فعال هستند.



در دانشگاه سواز اساتيدي چون نيما مينا (مدرس زبان ادبيات فارسي)، الهه رستمي پور(استاد گروه توسعه و متخصص جامعه مدني و فعال در گروه ضد جنگ کمپين ايران که با شرين عبادي و ملي مذهبي ها از جمله پيمان و مرضيه مرتاضي لنگرودي رابطه نزديکي دارد)، مسعود کارشناس (استاد اقتصاد)، افشين اديب مقدم (گروه خاورميانه)، لاله خليلي (مدرس گروه رسانه ها و سينما)، زيبا مير حسيني، معصومه طرفه و نرگس فرزاد مشغول به تدريس هستند.

عناصر بهايي مقيم انگليس، نفوذ ويژه اي در جذب اساتيد و دانشجويان اين دانشگاه دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۱
    0 0
    ما از كجا مي دانستيم اينها اينطوري هستند. تقصير رسانه هاست كه اطلاع رساني نكرده اند.
  • پیروز ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۱
    0 0
    وزارت اطلاعات وقسمت مربوطه به خصوص معاونت امنیتی میتونست قبل از این که این دعوت صورت بگیره همه اساتید رو توجیه کنه وگرنه مشکلی متوجه افراد نخواهد بود
  • ناشناس ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۱
    0 0
    مطلب خیلی جالب و خوبی بود. انشاءاله مراجع ذیربط آن را پیگیری کنند
  • سیّدعلی ذوالفقاری ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۱
    0 0
    ای انگلیس مرگت باد..مرگت باد ای آمریکا ننگت باد..ننگــــــــــــــت باد
  • امیر ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۲
    0 0
    بصیرت که نباشه همینه - الان خود من هم یه نمونه بدون بصیرت هستم و احتمال بالایی بود که در دام این مراکز می افتادم ...
  • ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۲
    0 0
    البته انگل یس (انگلیس)این گونه عمل می کند به صورت انگلی به میزبان می چسبد و میزبان را تبدیل به میوه کرم خورده غیر قابل مصرف می کند و خود انگل به نوائی می رسد. و میوه به آن زیبائی فقط نام میوه بودن برایش می ماند و اما دور ریختنی است.
  • ۰۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۳
    0 0
    اگر بگیرید این سه نفر که از شریف و دو جای دیگه داخل میان با جرثقیل در فروگاه دار بزنید، اوضاع درست میشه. بی غیرتی اگر دارشون نزنی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس