به گزارش مشرق به نقل از مرکز خبر حوزه، رئيس مرکز تعليمات اسلامي واشنگتن گفت: امسال استقبال از آيينهاي عزاداري در جهان بيشتر از قبل بود و من يقين دارم که در آينده نزديک، بيرق حسيني و عزاي او ابعادي وسيعتر از زمان ما به خود بگيرد.
نداي «يا لثارات الحسين» جهانگير ميشود.
حجت الاسلام والمسلمين بحريني با اشاره به شور حسيني در آئينهاي عزاداري در آمريکا افزود: همه تند بادهاي مکر و حيله در مقابل نهضت حسيني رو به اضمحلال خواهد بود و به زودي روزگاري فرا ميرسد که همه دنيا از اين مصيبت ميگدازد و نداي يالثارات الحسين سر خواهد داد و نداي "اين الطالب بدم المقتول بکربلا" از همه جهان بلند خواهد شد
از ايالتهاي ديگر آمده بودند
وي يادآور شد: دو ـ سه دهه است که نام امام حسين (ع) در آمريکا طنين انداخته و موج اين نام گستره بيشتري پيدا کرده و سال به سال جلوه گري بيشتري دارد. امسال عاشقان سيدالشهدا (ع) عليرغم همزماني با ايام امتحانات دانش آموزان و نيز سردي هواي چند درجه زير صفر در اين مرکز حضور پيدا کردند و حتي بعضي از افراد از ايالتهاي ديگر آمده بودند و هتل اجاره کرده بودند تا در برنامههاي محرم الحرام اين مرکز حضور داشته باشند زيرا يکي ازمهمترين مراکز مذهبي ايرانيان در آمريکا مرکز تعليمات اسلامي واشنگتن است و در آمريکا براي مردم جايگاه شناخته شدهاي است.
محافل خانگي عزاداري در آمريکا
رئيس مرکز تعليمات اسلامي واشنگتن در خصوص آيينهاي عزاداري در ساير ايالتهاي آمريکا گفت: در آمريکا مساجد و مراکز متنوعي وجود دارد که مورد استفاده مردم قرار ميگيرد مرکز ما هم تمام برنامه را به صورت آنلاين پخش ميکرد و بعضي از برنامهها به صورت زنده از تلويزيون ولايت پخش ميشد که مورد استفاده مردمي که امکان حضور در مرکز را نداشتند قرار ميگرفت.
در بعضي از شهرهاي آمريکا که مسجد ندارند، چند خانواده با هم در منزلي جمع ميشدند و براي سيدالشهداء عليه السلام عزاداري ميکردند.
ويژه برنامه به زبان انگليسي
وي که با پايگاه اينترنتي مرکز تعليمات اسلامي واشنگتن گفتوگو ميکرد، درباره فعاليت اين مرکز براي غير فارسي زبانان اظهار داشت: اکثر کساني که در اين مرکز حضور پيدا ميکنند نسل اول و دوم و سوم از زبان فارسي هستند، اما في الجمله برنامههاي انگليسي هم در مرکز وجود دارد، مثلاً روزهاي شنبه برنامههاي گروهي از نوجوانان تحت نام محبان فاطمه عليها السلام به زبان انگليسي است يا برنامههاي مدرسه ديني در روز يک شنبه انگليسي است؛همچنين خطبههاي نماز جمعه به زبان انگليسي است و کليه سخنرانيهاي فارسي هم همزمان به انگليسي ترجمه ميشود کما اينکه در بعضي از مناسبتها هم سخنراني انگليسي وجود دارد.
عطش معنويت در آمريکا بيشتر شده است
حجت الاسلام والمسلمين بحريني در بخش ديگري از سخنان خود خاطر نشان کرد: آن چيزي که در سالهاي زندگي در آمريکا يافته ام تشنگي معنوي درسرتاسر آمريکا مشهود است هر چه ابعاد پيشرفتهاي دنيايي انساني توسعه پيدا کرده عطش معنويت نيز بيشتر شده است، جامعه آمريکايي تشنه معنويت است و کتابهاي مذهبي از جمله قرآن در صدر کتابهاي در خواستي آمريکايي هاست. ايرانياني هم که در اين کشور زندگي ميکنند از اين قاعده مستثني نيستند، اغلب آنها در خانوادههايي بودهاند که پايههاي مذهبي داشته و با آمدن به آمريکا اکثر آنها به دليل غربت احساس نياز معنوي بيشتري پيدا کردهاند و حتي بعضي از آنها گفتهاند که آنقدري که توفيق حضور در مراسم مذهبي اينجا را داريم در ايران نداشتيم افرادي که چند روزي را به عنوان مسافر از ايران به مرکز ما ميآيند برايشان غير قابل باور است که مردم با اين جمعيت انبوه در مراسمهاي مختلف مذهبي شرکت ميکنند.
افزايش مطالعه درباره اسلام در آمريکا
وي در خصوص مولفههاي تبليغ ديني در آمريکا گفت: بعد از يازده سپتامبر، شرايط هنوز به روال عادي بر نگشته و چيزي که ملموس است، اينکه مطالعه روي اسلام افزايش پيدا کرده است و تا مردم طالب نباشند شرايط براي تبليغ اسلام فراهم نميشود.
عرضه تبليغي کمتر از تقاضاست
رئيس مرکز تعليمات اسلامي واشنگتن ادامه داد: معتقدم در شرايط کنوني مطالبه براي تبليغ اسلام، بيش از عرضه است، مثلاُ در همين محرم چقدر از مراکز و مساجد از وجود يک مبلغ بي بهره بودند لذا نياز بيش از عرضه است؛ شهرهاي متعدد نيازمند به روحاني مقيم هستند، انسجام سازمان يافته بين مراکز وجود ندارد و ما نيازمند تلاش براي وحدت بين همه مراکز اسلامي در آمريکا هستيم.
وي گفت: در آمريکا نسلي از شيعيان ايجاد شده که جوانان معتقد و علاقمند به مکتب اهل بيت عليهم السلام در بين آنها موج ميزند؛ آنها هم در رابطه با اسلام پايبندي عميقي دارند هم پرسشگرند که بايد شرايطي فراهم شود تا به نيازهاي ديني آنها پاسخ داده شود.
حضور فضلاي حوزه عليمه قم در آمريکا و...
حجت الاسلام والمسلمين بحريني در خصوص حضور فضلاي حوزه علميه قم در آمريکا ابراز داشت: شرايط حضور روحاني از حوزه علميه قم به آمريکا مانند گذشته نيست و شرايط خاصي وجود دارد، از طرف ديگر روحاني که بخواهد در اينجا باشد، مشقتهاي زيادي را متحمل ميشود، زيرا فضاي زندگي اينجا تنگناهاي خاص خود را بويژه براي يک روحاني دارد.به نظرم بهترين راه، تربيت روحانيوني از ميان افراد جامعه اينجاست که هم با فرهنگ اينجا آشنا هستند هم زبان اينجا را ميدانند، هم از نظر اقامت مشکلي ندارند و هم مصونيتهاي لازم را دارند، لذا در اين راستا افرادي در اين سالها براي تحصيل علوم اسلامي اقدام نمودهاند که ثمره عملي آن در آينده نمايان خواهد شد.
وي در عين حال تصريح کرد: البته معتقدم شرط حضور روحاني درسطح جامعه مخصوصا جوامعي مانند آمريکا، کسب نوعي جامعيت در علوم اسلامي است و صرف گذراندن مقدماتي از علوم اسلامي کافي نيست؛ يکي از مشکلاتي که در اين کشور وجود دارد، حضور افراد سطح پايين بعنوان روحاني حتي در بعضي از تلويزيونها است که ضررشان بيش از نفعشان است.
طرحي براي تربيت مبلغ آمريکايي
رئيس مرکز تعليمات اسلامي واشنگتن گفت: طرحي که ما با آن مواجهايم اين است که افراد در حين تحصيل دانشگاهي، دوره ادبيات عرب، منطق و مقدماتي از اصول و فقه و تفسير را در اينجا بگذرانند، بعد براي سطوح عاليه و دروس اختصاصي نسبت به مذاهب و اديان ديگر در حوزه علميه قم شرکت کنند.
وي ادامه داد: راهاندازي يک حوزه علميه آنلاين از برنامههاي بعدي ماست که از مدتها پيش مد نظر بوده است، اما بدلايل متعدد هنوز اجرايي نگرديده است. بهر حال به نظر ميرسد تلفيقي از آموزش حضوري، آنلاين و حضور در يکي از حوزههاي علميه ايران بتواند پاسخي به اين کمبود باشد