به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر سنجابی، رییس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با اشاره به ظرفیت 50 لیتری این دستگاه گفت: سوخت به دست آمده از این دستگاه معمولاً 2 تا 5 درصد به سوخت گازوئیل افزوده شده و تا 20 درصد هم نیازی به هیچگونه تغییر در سیستم سوخت خودروهای گازوئیلسوز ندارد.
وی در خصوص عملکرد دستگاه گفت: روغن از یک دریچه وارد دستگاه شده و از دریچه دیگر الکل برای انجام واکنش وارد دستگاه میشود و با تایید میزان روغن و الکل با فشردن کلیدی دستگاه ظرف 12 تا 24 ساعت - بسته به میزان ورودی - سوخت را آماده بهرهبرداری میکند.
سنجابی گفت: پژوهشکده کشاورزی در راستای حمایت از محیط زیست و تولیدات محصولات سالم کشاورزی ارگانیک، استفاده از گیاهان دارویی برای کاهش مصرف سموم و کاهش آنتیبیوتیکها فعالیتهای خاصی را شروع کرده است. از سال 1391 که مجری طرح بیودیزل در پژوهشکده کشاورزی فعالیت خود را آغاز کرد با حمایت گروه ترویجی دوستداران محیط زیست و استفاده از توان علمی و تخصصی گروه فناوریهای پس از تولید پژوهشکده کشاورزی این دستگاه به عنوان الگویی درخصوص کاهش مصرف انرژی در کشور ساخته شد.
وی اختراع این دستگاه را در جلوگیری از مصرف بیرویه سوختهای فسیلی موثر دانست و گفت: این دستگاه نه تنها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است بلکه از نظر جلوگیری از آلودگی محیط زیست نیز بسیار موثر میباشد.
تولید دستگاه بیودیزل
سنجابی ابراز امیدواری کرد که واحد پایلوت پنج هزار لیتری تولید بیودیزل نیز در آیندهای نزدیک افتتاح شود.
دکتر علی زنوزی، مجری طرح و عضو هیات علمی پژوهشکده کشاورزی هم گفت: سوختهای زیستی تولیدی تجدیدپذیر هستند و هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمیکنند و با تولید این دستگاه جلوی مصرف بیرویه نفت خام گرفته خواهد شد.
مجری طرح دیگر ویژگیهای این دستگاه را برشمرد و افزود: با تولید چنین سوختی با استفاده از این دستگاه نیازی به احداث پالایشگاههای عظیم و گسترده نمیباشد و این دستگاه را میتوان در اشلهای خانگی و رستورانی در ظرفیتهای مختلف طراحی و آماده بهرهبرداری کرد.
زنوزی در رابطه با توضیحاتی فنی دستگاه اظهار داشت: این دستگاه به گونه کاملاً خودکار ساخته شده است و این ویژگی منحصراً در دنیا مربوط به این دستگاه است و استفاده از آن برای هر فردی با هرگونه تخصص میسر است.
دستگاه تولید بیودیزل به صورت خودکار جهت نصب در رستوران در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران رونمایی شد.