به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، کاظم ندافی گفت: پرتوهای فرا بنفش خورشیدی یکی از مهمترین عوامل خطر زیست محیطی در تمام دنیا محسوب می شود و همه انسانها از طریق مواجهه با نور خورشید و بسیاری از منابع انسان ساخت مورد استفاده در صنعت ،تجارت و تفریح در معرض پرتو های فرا بنفش قرار دارند.
وی با بیان اینکه مقادیر کم پرتوهای فرا بنفش برای انسان سودمند و برای تولید ویتامینD ضروری است، گفت: پرتوهای فرا بنفش همچنین برای درمان برخی از بیماری ها نظیر راشیتیسم،پسوریازیس و اگزما کاربرد دارد.
ندافی در عین حال خاطر نشان کرد: مواجهه طولانی مدت انسان با پرتوهای فرا بنفش خورشیدی ممکن است به ایجاد طیف وسیعی از عوارض بهداشتی حاد و مزمن بر پوست مانند، پیری زودرس، سرطان پوست، واکنش های التهابی و آب مروارید درچشم ها و ضعف سیستم ایمنی بدن منجر شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت آفتاب سوختگی و برنزه شدن را از شایع ترین عوارض حاد شناخته شده مواجهه با تابش بیش از حد پرتوهای فرابنفش عنوان کرد و افزود: همچنین قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرا بنفش باعث ایجاد تغییراتی در پوست از جمله کک ومک ،خال ، از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست و در نتیجه چین و چروک ،خشکی و زبری پوست می شود.
وی در ادامه به دیگر اثرات مخرب پرتوهای فرا بنفش بر پوست اشاره کرد و گفت: سرطان پوست را از عوارض مزمن اشعه فرا بنفش عنوان کرد و یادآور شد: یکی از شایع ترین سرطان ها و در عین حال قابل پیشگیرترین سرطان ها ،سرطان پوست است.
ندافی در ادامه گفت: پرتوهای فرا بنفش یکی از عوامل مهم در ایجاد بیماریهای چشمی نظیر آب مروارید و سرطان چشم، دژنراسیون ماکولا، ناخنک و سوختگی قرنیه چشم یکی از شایع ترین آثار پرتوهای فرابنفش است.
وی افزود: این مشکل در افرادی که ورزش اسکی انجام می دهند و افرادی که به دریا می روند نیز دیده می شود.احساس وجود جسم خارجی در چشم، سوزش و خارش، درد شدید و قرمزی از علا ئم التهاب قرنیه چشم ناشی از تابش شدید پرتوهای فرابنفش است.
ندافی ایجاد بیماری های چشمی از جمله آب مروارید را از دیگر عوارض مزمن مواجهه با پرتوهای فرا بنفش عنوان کرد و افزود: در واقع یکی از عوامل مهمی که در ایجاد بیماری های چشمی نقش دارد، پرتوهای فرا بنفش است. برای جلوگیری از این پرتوها توصیه می شود حتی المقدور از عینک های آفتابی و به ویژه لنز های پلاستیکی (از جنس پلی کربنات) استفاده شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه در زمستان، برف ممکن است شدت پرتوهای فرا بنفش را دو برابر افزایش دهد خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از عوارض پرتوهای فرا بنفش از کلاه مناسب و لبه دار و لباس های آستین دار استفاده شود و همچنین استفاده فراوان از کرم های ضد آفتاب و حتی الامکان قرار گرفتن در سایه برای پیشگیری از این عوارض توصیه می شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت آب مروارید، پیر پوستی و کک و مک را از شایعترین عوارض مواجهه بیش از حد با پرتوهای فرا بنفش خورشید عنوان کرد.