کد خبر 242469
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۴

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان گفت: در صورتی که کودک دچار مسمومیت شد به هیچ عنوان کودک را وادار به استفراغ نکنند و شیر و آب نیز به کودک نخورانند و به طور اورژانسی و هر چه سریعتر به نزدیکترین مرکز بهداشتی - درمانی مراجعه کنند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مهری نجفی اظهار داشت: مسمومیت در کودکان می‌تواند به دلیل آلودگی مواد غذایی و مسمومیت‌های ثانویه‌ای باشد که به دلیل مصرف داروهای ناخواسته، خوردن سموم، مواد مخدر، استنشاق گاز مونوکسیدکربن و خوردن قارچ‌های خودرو باشد.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان گفت: اگر کودک به دلیل آلودگی مواد غذایی، دچار مسمومیت غذایی شود مهمترین علائم آن استفراغ، اسهال، دل‌درد و گاهی تب است.

فوق تخصص گوارش کودکان افزود: مسمومیت غذایی معمولاً با کنترل رژیم غذایی تحت نظارت پزشک به مدت 3 تا 4 روز طول می‌کشد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: مسمومیت ثانویه در کودکان می‌تواند به دلیل خوردن داروها و سموم موجود در خانه باشد که علائمی که هر یک از آنها بروز می‌دهند به دلیل تفاوت مواد مسموم کننده با هم فرق دارند.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان ادامه داد: یکی از مهمترین‌ علت مسمومیت‌ها خوردن خودسرانه داروهاست که بارزترین علامت آن استفراغ است اما اگر کودک داروی خواب‌آور و آنتی‌هیستامین استفاده کرده باشد خواب آلوده می‌شود و حتی ممکن است به اغما برود.

وی افزود: مصرف مولتی‌ویتامین زیادی نیز ممکن است به سردرد، استفراغ، بی‌اشتهایی، ادرار زیاد و یبوست منتهی شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: یکی از سموم بسیار خطرناک برای بچه‌ها مواد مخدر و به خصوص تریاک است چرا که مقادیر جزئی از آن نیز می‌تواند کودک را دچار وقفه تنفسی و در نهایت مرگ کند.

نجفی گفت: در صورتی که کودک از این مواد استفاده کرد یا حتی در معرض دود مواد مخدر قرار گرفت در اولین فرصت باید کودک را به طور اورژانسی به مرکز درمانی برده و به پزشک بگویند که کودک در معرض مواد بوده تا با تجویز داروی ضد سم مواد مخدر بتوان جان کودک را نجات داد.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان افزود: استنشاق مونوکسید کربن نیز می‌تواند کودک را به مسمومیت دچار سازد و چون این گاز بو و رنگ ندارد متأسفانه بعد از مسمومیت متوجه آن می‌شویم.

فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد: کنترل لوله بخاری و لوله آبگرمکن و نصب دودکش مناسب و قرار دادن آبگرمکن در محلی به جز حمام می‌تواند از انتشار گاز مونوکسیدکربن جلوگیری کند.

وی علائم مسمومیت با این گاز را سردرد، سرگیجه، خواب‌آلودگی، حالت تهوع و استفراغ دانست و گفت: متأسفانه چون در حین خواب این مشکل پدیدار می‌شود بیشتر افراد بر اثر استنشاق این گاز به مرگ در خواب دچار می‌شود.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان مسمومیت شایع دیگر را خوردن قارچ‌های خودرو و کوهی دانست و افزود: مصرف این گونه قارچ‌ها می‌تواند مسمومیت‌های بسیار شدید ایجاد کند و باعث صدمه به کبد شده و در نهایت مرگ فرد را به دنبال داشته باشد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خوردن مواد شوینده، نفت، رنگ‌برها مثل تینر، گاز پاک‌کن و لوله بازکن‌ها را از انواع دیگر مسمومیت در کودکان دانست و ادامه داد: متأسفانه قوطی‌های لوله‌بازکن‌ها شبیه گالن‌ آبمیوه‌های تجارتی است و کودکان به طور اشتباه در این قوطی‌ها را باز کرده و می‌خورند و دچار سوختگی در مسیر دستگاه گوارش می‌شوند.

وی افزود: خوردن تینر نیز باعث به هم خوردن نمک و گاز خون شده و در نهایت باعث مرگ بیمار می‌شود.

نجفی علائم مسمومیت با این مواد را تهوع و استفراغ دانست و گفت: در صورت خوردن مواد پاک‌کننده کودک دچار مشکل تنفسی می‌شود و نمی‌تواند حتی آب دهان خود را قورت دهد و به تبع آن از خوردن مواد غذایی نیز امتناع می‌کند.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان به والدین توصیه کرد: در صورتی که کودک دچار مسمومیت شد به هیچ عنوان کودک را وادار به استفراغ نکنند و شیر و آب نیز به کودک نخورانند بلکه به طور اورژانسی و هر چه سریعتر به نزدیکترین مرکز بهداشتی - درمانی مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس