کد خبر 245134
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۶

وزیر ارتباطات دولت یازدهم امروز در شرایطی که دو هفته از آغاز کارش می گذرد، برخلاف رویه معمول در وزارت ارتباطات به برگزاری نشستی مطبوعاتی با خبرنگاران پرداخته و به پاسخگویی به سوالات آن‌ها پرداخت.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، محمود واعظی در این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر زمان معرفی معاونان جدید وزارت ارتباطات اظهار کرد: با توجه به سیاست‌هایی که داریم لازم است افرادی انتخاب شوند که بتوانند این سیاست‌ها را اجرایی کنند به همین دلیل در حال حاضر در حال مطالعه برروی این موضوع هستیم. در این زمینه نه تصمیم بر آن داریم که تمام همکاران قدیمی را نگه داریم و نه به دنبال آن هستیم که تمام آن‌ها را تغییر دهیم. در حال حاضر بررسی‌های مختلفی صورت می گیرد تا برای این موضوع در آینده تصمیم‌گیری شود و فکر می کنم که کمی برای اعلام نظر در این زمینه زود است.

وی در عین حال به ذکر توضیحاتی درباره نحوه تعامل وزارت ارتباطات با شورای عالی فضای مجازی پرداخت و اظهار کرد: در ارتباط با مشکلاتی که به تعدد حوزه‌های تصمیم‌گیری مربوط می‌شود، لازم است که کمی زمان صرف کنیم تا به نتیجه‌ای در این زمینه برسیم.

جلسات شورای عالی فضای مجازی هفت ماه است تشکیل نشده است

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در عین حال عنوان کرد: در حال حاضر شورای عالی فضای مجازی کمیته‌های متعددی دارد که این کمیته‌ها به خودی خود نمی توانند مصوبات این شورا را به دستگاه‌های مختلف ابلاغ کنند. چراکه لازم است این مصوبات در شورای عالی فضای مجازی به تصویب برسند و بعد به دستور رییس جمهوری ابلاغ و اجرایی شوند.

واعظی گفت: اکنون تا آنجا که من می دانم هفت یا هشت ماه است که این شورا جلسه‌ای نداشته است به همین دلیل برخی اتفاقاتی که در این حوزه رخ داده درست نبوده و شخص رییس جمهوری هم برخی از این موارد را رد کرده و بر اجرایی نبودن آن‌ها تاکید کرده‌اند.

افزایش ۲۵ گیگابایتی پهنای باند اینترنت

او در ادامه به سوال دیگری که درباره وضعیت اینترنت مطرح شده بود پرداخت و اظهار کرد: در هفته دولت و با افتتاح پروژه‌ای که امروز شاهد آن بودیم، حدود ۲۵ گیگابایت به ظرفیت پهنای باند کشور افزوده شد که به طور کلی می توان گفت حدود ۲۸ درصد به این ظرفیت اضافه شده است که ما امیدواریم تا پایان امسال شاهد افزایش بیشتر نیز باشیم.

وی در عین حال یادآور شد: این افزایش باعث می‌شود مردم بتوانند از اینترنت با کیفیت بهتر و سرعت بیشتری استفاده کنند.

تدوین برنامه جامع برای فیلترینگ

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در پاسخ به سوالی که درباره فیلترینگ مطرح شده بود تاکید کرد: درباره فیلترینگ نیز در حال تدوین برنامه‌ای جامع هستیم و باید به ما فرصت بدهید که در این زمینه کارهای اساسی انجام دهیم چرا که معتقدیم سایت‌های مجرمانه نباید فعالیت داشته باشند اما از سوی دیگر نباید شرایط به گونه‌ای باشد که سایت‌های مفید و علمی در دسترس کاربران قرار نداشته باشند.

واعظی یادآور شد: البته حل این مشکل صرفا با حرف میسر نمی‌شود و لازم است که در این زمینه تجهیزات مختلف نیز مورد بهره برداری قرار بگیرد.

کاهش چند درصدی قیمت اینترنت

وی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی که در حوزه قیمت اینترنت و پهنای باند مطرح شده بود، اظهار کرد: یکی از سیاست‌های ما آن است که درصدی از هزینه‌های اینترنت را کاهش دهیم اما برای این کار لازم است حتما سازوکاری طراحی شود که شرکت‌های ارائه کننده خدمات اینترنتی هم پهنای باند را با قیمت مناسب در اختیار کاربران قرار دهند.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات همچنین یادآور شد: اکنون شرکت‌های مختلف می توانند با قیمتی به مراتب ارزان‌تر در داخل کشور میزبانی شوند و سرعتی بالاتر داشته باشند و در عین حال از امنیتی بیشتر برخوردار شوند.

سیاست ما نیست یکباره آبونمان تلفن ثابت ۳۰ برابر شود

واعظی به ارائه توضیحاتی درباره تعرفه‌های تلفن و تغییراتی که قرار بوده در آن‌ها صورت گیرد، اشاره کرد و گفت: هر دولت رویکرد خاصی دارد و دولت جدید بنایش بر آن است که در آن اقداماتی صورت نگیرد که به مردم فشار بیاید؛ من اصلا نمی خواهم درباره گذشتگان و سیاست گذاری‌های آن‌ها حرفی بزنم اما این تصمیم که قرار بود از پانزدهم مرداد ماه تعرفه‌های تلفن ثابت در ابتدای کار دولت جدید تغییر کند و ۶۰ تا ۱۰۰ درصد بر روی هزینه خانواده‌ها برود تصمیمی بود که با سیاست‌های دولت همراستا نبود به همین دلیل لازم است سیاست‌های جدید در این زمینه بررسی شوند.

وی ادامه داد: ما قبول نداریم که آبونمانی که طی ۳۰ سال مردم پرداخت می‌کردند به یکباره بیش از ۳۰ برابر شود؛ این جهش ممکن است از نظر برخی کاربران قابل پرداخت باشد اما هستند افرادی که درآمد ثابت دارند و برای آن‌ها این هزینه‌ها مقرون به صرفه نیست چرا که این روزها برای هر یک از اعضای خانواده یک قبض موبایل هم می‌آید و اگر قرار باشد مجموع این قبض‌ها را حساب کنیم، فرد مجبور می‌شود تمام یارانه خود را به حساب مخابرات بریزد اما دولت جدید اعتقاد دارد که باید سیاست‌ها به گونه‌ای باشد که معیشت مردم دچار مشکل نشود.

واعظی که طی دو هفته گذشته بارها بر موضوع کیفیت سرویس‌دهی اپراتورها تاکید کرده بار دیگر در این نشست اظهار کرد:‌ لازم است هزینه‌های ارتباطی براساس کیفیت افزایش پیدا کند. زمانی پیکان تنها خودرویی بود که در بازار وجود داشت و افراد مجبور بودند برای آن هر قیمتی را پرداخت کنند اما بعدها با ایجاد تنوع دیگر این گونه نبود. اکنون در زمینه اپراتورهای تلفن هم وضعیت به همین شکل است و لازم است ما در این زمینه رقابت ایجاد کنیم.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در عین حال بر لزوم نظارت دولت بر حقوق کاربران تاکید کرد و افزود: حقوق شهروندی از شعارهای مهم دولت جدید بوده است و به همین دلیل ما باید دقت کنیم به عنوان مثال اگر کاربری اینترنت ۱۲۸ کیلوبایت خریداری می‌کند این گونه نباشد که در زمان‌های مختلف دسترسی به اینترنت نداشته باشد چرا که دولت جدید بر روی این موضوعات حساس است.

او در بخش دیگری از صحبتهای خود بار دیگر به هم کدی تلفن ثابت اشاره کرد و گفت: مخابرات به دنبال هم کدسازی است که ممکن است این طرح در مجموع خوب باشد اما چه لزومی دارد مادربزرگ من که ممکن است هر چند وقت یکبار هم یک تماس بین شهری نداشته باشد هزینه‌های این طرح را پرداخت کند.

تماس تصویری رایتل چه خواهد شد؟

واعظی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی که درباره قطع تماس‌های تصویری رایتل بر ایجاد مانع برای خدمات این اپراتور مطرح شده بود، گفت: همین حالا هم هیچ مانعی برای خدمت رسانی اپراتور سوم وجود ندارد و در این میان آنچه متوقف شده بحث تماس تصویری است در حالی که اپراتور سوم تنها به این بحث محدود نمی‌شود و در پروانه رایتل امتیازاتی در نظر گرفته شده که این امتیازات در پروانه اپراتورهای دیگر دیده نشده است.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ادامه داد: البته مهلتی ۱۸ ماهه برای این اپراتور در نظر گرفته شده بود که به دلیل مشکلاتی که وجود داشت کمی کار این اپراتور به تعویق افتاده است.

وی همچنین یادآور شد: هفته گذشته جلسه‌ای با اعضای هیات مدیره اپراتور سوم داشته و در قالب آن جلسه قرار بر آن شده است که با مساعدت‌های دولت‌ جدید روند فعالیت این اپراتور سرعت بیشتری پیدا کند.

واعظی در عین حال یادآور شد: پیوست فرهنگی رایتل نیز اکنون تدوین شده و نسخه اولیه آن در حال بررسی قرار دارد.

اما وزیر ICT در پاسخ به سوال دیگری که درباره عدم دسترسی کاربران رایتل به پوشش جاده‌ای مطرح و این گونه عنوان شد که براساس پروانه این اپراتور موظف به پرداخت جریمه در این بخش است، توضیح داد: در رابطه با توافقاتی که میان اپراتورها و دولت گذشته صورت گرفته ما به هیچ عنوان علاقه نداریم که همه چیز را بر هم بزنیم اما در حوزه پوشش جاده‌ای رایتل، شاید بد نباشد که افراد مطلع‌تر توضیح دهند.

عمیدیان - معاون حقوقی وزارت ارتباطات - هم در این زمینه اظهار کرد: در رابطه با پروانه رایتل و این که لازم است این اپراتور پوشش جاده‌ای نیز داشته باشد، بحث‌هایی شده و باید گفت که این اپراتور بر طبق پروانه عمل نکرده است اما دفاعیاتی که در این زمینه به عمل آورد منطقی به نظر می‌رسید و به همین دلیل قرار بر آن شده است که این جریمه‌ها در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بررسی مجدد شود.

اعلام نقاط قوت و ضعف اپراتورها به صورت ماهانه

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در پاسخ به سوال دیگری که در ارتباط با اپراتورهای تلفن همراه مطرح شده بود اظهار کرد: ازآنجا که نظارت ماهانه برروی اپراتورها در ایران سابقه طولانی ندارد ممکن است پذیرش این موضوع برای اپراتورها کمی سخت باشد اما به هر حال لازم است که نظارت جدی‌تری دراین زمینه صورت گیرد.

وی ادامه داد: طی این مدت به اپراتورهای مختلف صحبت کرده‌ایم و با جدیت به دنبال آن هستیم که این موضوع انجام شود و قرار بر آن است که از اواخر مهرماه وضعیت خدمت رسانی آن‌ها به طور ماهانه به مردم گزارش شود تا کاربران نقاط قوت و ضعف اپراتورها به طور مشخص‌تری بدانند.

واعظی درباره بحث هم کدسازی و اجرای آن در مخابرات اظهار کرد: ما با اصل هم کدسازی موافقیم و در این زمینه تسهیلاتی را مدنظر داریم اما به هر حال باید در زمینه قیمت توضیحاتی داده شود چرا که این قابل قبول نیست به اسم هم کدسازی رقم بالایی از مردم دریافت شود.

آیا وزیر جدید دبیر شورای عالی فضای مجازی خواهد شد؟

وی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال تا چه اندازه ممکن است از این پس به عنوان دبیر شورای عالی فضای مجازی معرفی شود هم توضیح داد: تعیین دبیر این شورا موضوعی است که از سوی رییس جمهوری مورد توجه قرار گرفته و در جلسات شورا مطرح می‌شود که چه کسی قرار است دبیر باشد. اما تاکنون در این زمینه جلسه‌ای تشکیل نشده و رییس جمهوری با توجه به اولویت‌هایی که در دستور کار دارند هنوز به این موضوع نرسیده‌اند اما قطعا این موضوع در آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

این عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر اولویت اصلی دولت معیشت مردم و ساماندهی به این عرصه است البته این حرف به آن معنا نیست که شورای عالی فضای مجازی فاقد اهمیت است اما اگر بحث بر روی این موضوع کمی به تعویق بیفتد آن گونه نخواهد بود که به مردم فشار وارد شود.

وی در عین حال یادآور شد که در حال حاضر ارتباط ایران با مجامع بین‌الملل در حال گسترش است و این نوع طرح‌ها باعث می شود ارتباط مشترکین بدون آنکه به خارج از کشور ارجاع داده می‌شود با سرعت بیشتری تامین شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس